Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
i ja sam u 16 nedelji meni se stomak primjeti ja mislim da to zavisi ako si inace krupnija osoba primjeti se.
ja sam u 16 nedelji pa i ne primjeti se bas puno,ko ne zna da sam trudna nebi ni pomislio :) a druga mi je beba
Koliki je stomak u ovoj nedelji?
cao svima. ja sam u 16-oj nedelji i posle silnih briga i nerviranja poceo umnjak da me boli. pila sam sinacilin dva dana i danas mi otekne i odem opet kod stomatologa i on uz saglasnost ginekologa mi izvadi zub. sad pocela tenperatura...
da li je neka imala sl.iskustvo? jer jako se plasim da li to utice na bebu!!!???
Ja kao trudnicam nisam smjela inekcije primiti, tako da su mi cijelu trudnocu samo mijenjali lijek.
Cao ladies :) i ja sam u 16oj nedelji ...nisam osetila još uvek moju
Beku,nadam sE uskoro će. Nismo još videli da li smo plavi ili rozi
Al kako god samo da je živo i zdravo !
Drage buduce mame, i ja sam 16. nedelja,dobro se osecam mada mor da odmaram i koristim Utrogestan zbog hematoma koji se nikako ne povlaci,ali bitno da je bebac dobro :)
Htela sam samo da podelim jedno saznanje od babica vezano za mazenje stomaka-izaziva kontrakcije materice. Nista ne smeta ako stavite ruku na stomak,ali mazenje izaziva kontrakcije. Ovo delim sa vama jer sam ja stalno mazila stomak,sada izbegavam,mada zaboravim cesto :)
Pozdrav drage mame i buduce mame. Imam pitanje, sada sam 16a nedelja i nisam bila na pregledu izmedju 12-14nedelje jer me doktor nije poslao. Ne zelim da radim aminocintezu ako bas ne moram, a doktor mi je rekao da je sasvim dovoljno da odem u 18oj nedelji na detaljan pregled. Inace ja sam u Australiji i ovde doktor opste prakse vodi trudnocu...zbog toga se malo brinem. Da li vas ima jos sto niste isle na pregled u tom periodu da se pogleda duzina bebinog vratica i da li ima nekih negativnih promena?
Ja sam u Kanadi, bila sam na kontroli sa 14 nedelja, i doktorka mi kaže da se vidimo svake 4 nedelje. Ultrazvuk se radi ovde od 19-23 nedelje i to je sve što se tiče ultrazvuka. Isto doktorka opšte prakse i ovde vodi trudnoću tako negde do tog ultrazvuka, onda prelazimo kod ginekologa.
zdravo mamice, meni nije jasno kako tu meni pise da sam 16ta nedelja a danas bila na kontrolu tamo pise 17ta
Koliko sam ja skontala kada si ti npr. 16+3 uvijek se nekako racuna sedmica prije, tj da si u 17.sedmici. Nekako oni racunaju drugacije nego kao sto svijet kaze da se trudnoca nosi 9,mj. kod njih. po njihovoj racunici, ttrudnoca traje 10 mj. Bitno da znas termin poroda
Meni stoji da sam 17ta,a ja sam 16ta...
Dobar dan drage mame zanimuju me vasa iskustva sa Amnocintezom ja sam zakazala za 21- vog pa se iskreno plasim jer su mi kazali da ne rade pod totalnom anastezijom.
Cao, buduce mame...
I ja sam u 16-oj nedelji, i sve je super, skoro da nikakve simptome trudnoce i nemam. Medjutim, prokrvarila sam par kapi, bez bolova i dobila Utrogestan da pijem do daljnjeg. Malo sam se uplasila, jer sam usla u drugi trimestar vec... Da li neka ima isti problem?
Sve najbolje vam zelim!
meni se to desilo pre 2-3 ned i trajalo je dva dana. doktorka mi je dala isto utrogestan i na ultrazvuku nije nista videla sto bi moglo to da izazove. koristim ga svaki dan(2x dnevno) i hvala bogu to se vise nije pojavljivalo... svaki dan mi je super, ne osecam nikakve poteskoce, tako da je to mozda samo bio neki los trenutak(da si bila malo aktivnija, vetar te mozda produvao, podigla si nesto teze..). bice sve ok, videces... ;) poz
pozz drage moje.. ja sam 16-ta nedelja, da li mogu u ovoj nedelji videti pol? ne mogu se setiti da li mi je doktor rekao u ovoj ili 17-toj nedelji?
Meni je moj doktor jos u 12 nedelji rekao da je decak i sad pre dva dana opet, ja sam isto u 16 nedelji. Videcemo do kraja.
Mozes, meni je doktor video u 15 nedelji :)
Natasa, ja sam pol bebe saznala u 12 nedelji trudnoce, tako da mislim da bi i tebi doktor mogao viditi pol. Samo kako moja doktorka kaze treba da se nadje pravi ugao kod bebe i za otkrivanje pola nema greske. Srecno...
Pozdrav svim trudnicama!!! Ja sam u 16-oj nedelji i danas sam baš baš osetila da mi se Beka mrducka u stomaku :) prelep osećaj, za sve one koje još nemaju taj osećaj, samo smireno i budite uporne, povežite se sa Vašm bebom, pričajte joj, mazite stomak nežno i osluškujte... OSEĆAJ JE PRELEP :) Još uvek ne znamo pol,ali ako ipak ispadne da sam u pravu i da je curica, prozvaće me pravom Baba Vangom :D
Šta god bude bilo, biće mažena i pažena :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »