Komentari za tekst "Gorušica u trudnoći - kako je ublažiti ili sprečiti?"

Komentara
107
Ostavite komentar
Mogu svima da preporučim Žvakaću gumu-Žvaku, brzo i zaista pomaže, kao i Gelusil- Lac.
Ja sam imala uzasan problem sa gastritisom. Prepisan mi je famotidin, 40mg, 2 puta dnevno, tokom sedam dana. Sad sam srecna trudnica i od tada nemam gorusicu, ni bolove, ni ostale propratne tegobe.
ja dok sam bila trudna uzimala sam da grickam badem kada me uhvati zgaravica i to mi je bas pomoglo prestane mi u roku od pet minuta
Nikako badem u trudnoci!
Da liheliko bakterija smeta plodu i moze li biti nekih komplikacija.Odg
Ne smeta, nakon dojenja se javi lekaru da ti da uput za gastrologa :). To je meni receno :D.
hmm u 18 ned.sam ali jos mi nista posebno ne smeta osim ako preteram sa kroasanama koje su mi jedini porok u trudnoci,ali jedem i ljuto i masno (zdrave masti maslinovo,puter ,kokosovo ulje) i nisam primetila da mi smeta,cak mi ubrza metabolizam.. limun i kisela su mi jod ocetka trudnoce pomogli u mucninama i kiselini.
Drage mame, meni je jogurt pomagao do 6. meseca....nakon toga, ni zrna pasulja ni pirinca nisu pomogli, badem pomaze ali kratko ...gelusil-lac me je SPASIO..
36 sam nedelja i muci me gorusica od 6 meseca. Ne spavam nocima. Sta god da pojedem posle sest, obije mi se o glavu.:) mislim da pomoci nema...to jednostavno tako mora!:)
cao mame.... zelim podeliti sa vama sta je meni pomoglo protiv kiseline. jedno vreme sam pila mineralnu vodu....ali kako je trudnoca odmicala to nije pomagalo pa sam cula da su pecene bundeve dobre. i zzaista se pokazalo tacnim....em fino em kad bi ih pojela 2-3 dana sam mirna. pa....pokusajte.
U 33 nedelji sam trudnoce, od pocetka me muci gorusica i povracanje, vise ne pomaze nista sem sode bikarbone koju ne razmutim u vodi vec ravnu kasicicu pa pravo u usta i pustim sama da se topi. Rupurut mi je pomagao jako kratko, takodje i zrno pasulja, pirinca badema, ali to je bilo na pocetku trudnoce.
u 8 mesecu sam trudnoce ,i imam uzasnu gorusicu neznam sta da radim :( dali ima neko neki savet ???
skoro sam se porodila i moram da kazem da sam se preporodila od kako je izasla beba.Od 8 meseca sam imala tako jake kiseline da sam povracala sta god stavim usta i apsolutno nista nije pomagalo,a probala sam bademe,kokice,sargarepu,mleko,koka kolu...ma sve.Cak sam i ceo porodjaj povracala i posle porodjaja dve nedelje sam jela samo wellness i supe jer sam imala odvratne mucnine i sve mi se gadilo od hrane.Moram da kazem da su svi bili u cudu koliku kosu ima moja curica.Bili smo atrakcija u porodilistu.Izgleda su babske price ponekad istinite....:-) kiseline su jer bebi raste kosa...:-)
Mucim se sa gorušicom vec par meseci ( inače 39.nedelja trudnoce sam). U prvoj trudnoći pomagali su mi bademi a sada jedino soda bikarbona, ali iz prodavnice zdrave hrane ili apoteke. Nikako ona iz kesice jer sadrži aluminijum. To mi je doktor preporucio i spasava me jedino to. Na
vrhu kašičice uzmete sodu i razmutite u malo vode i kao rukom
odneseno. Inace, soda je mnogo zdrava da se s vremena na vreme popije bez obzira na gorušicu, leci i najgore bolesti, iako farmaceutske kompanije tvrde suprotno.
Gorusicu imam od 5-6 meseca.. Ali sam igrom slučajeva otkrila da je izaziva paradajz koji sam svakodnevno jela. Kasnije sam primetila da su tu i maline.. a sad i ajvar.. bukvalno od malo kecapa i bilo kakvog jela gde se koristi paradajz ja sam se grozno osećala. Tako da od kada sam izbacila bilo šta vezano za paradajz super sam.. Nadam se da će ovo nekome pomoći.
Meni pomaze zvaka.
u 32 nedelji sam i ovo mi je treca trudnoca.u svakoj sam imala nesnosne gorusice da nisam mogla nocu da spavam.jedino sto mi je pomoglo a po preporuci mog ginekologa je lek RUPURUT.
DEFINITIVNO JE NAJBOLJE....
Zdravo svima, u 34+4 nedelji sam, licno mi pomaze par badema ali ne zadugo, zato solja mleka pored kreveta ili za večeru musli sa mlekom.
ja san u 10 nedelji trudnoce i gorusica je ubu,konstantno,od kako ustanem pa ceo dan...ima li neko neki savet da mi da???
Mene spašavaju žvake i mala čaša kokakole posle jela. Nisam ljubitelj, ali se ispostavilo da u umerenim količinama pomažu. Inače imam jaku gorušicu koja me muči celu trudnoću, sad sam 33. nedelja.l
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »