Komentari za tekst "Koji lekovi su dozvoljeni u trudnoći, a koji ne?"

Komentara
155
Ostavite komentar
Bromazepam ne smeš piti u trudnoći.
U 3 nedelji trudnoće sam,pijem bensedin od 5mg već godinama, nisam znala da sam trudna, može li mi biti nešto plodu i smem li ga i dalje piti?
Bensedin smes piti ali samo cetvrtinu i to samo u slucaju nuzde ako nemozed da izdrzis.ali i to moras sto vise izbegawati.isti je samnom slucaj pa zato znam.cuvaj se i nek nam bog pomogne.Danica
Pijem bromazepam dva puta dnevno pet god.i radimo na bebi.zdravstveno i ginekoloski sam.ok.da li ce lek stetiti bebi.treba da idem kod ginekologa a u frci sam
Kako je prošlo? Imamo supruga i ja sličan problem.
Pila sam aciklovir za herpes simplex ne znajući da sam u drugom stanju, na samom početku oplodnje, sada sam tek 4 nedelja, mnogo sam uplašena, da li je neko imao slična iskustva? Unapred hvala svima
I mene interesuje ovo, ni ja nisam znala da sam trudna a imala sam terapiju aciklovirom.. ?
Pila sam klindamicin i analgin u cetvrtoj nedelji trudnoce, da li postoji mogucnost da sam ostetila plod?
Drage buduće mame i mame evo ako mogu nekako da vam pomognem.Imam troje dece posle prve trudnoće i dosta problema javila mi se anksioznost i početak depresije to je bilo 2007 doktora mi je Prepisala Cipraleks i bromazepam od 1,5 mg bilo mi je bolje,onda sam opet zatrudnela 2012 strahovi su mi se opet javili nisam mogla normalno da funkcionišemo imala sam vrtoglavice ,gušenje,slabost u nogama,strah kad izadjem da ću se onesvestiti,ponekad me je hvatalo i kući kada sam sama iznela sam trudnoću lepo ali uz terapiju,posle sam zatrudnela i treći put i opet su počeli simptomi doktora je rekla da je uobičajeno da se javi tokom trudnoće i porodjaja najbitnije mi je bilo da bebama neskodi terapija nema kod koga nisam bila na razgovoru i pitala i ginekologa i pedijatra i neuropsihijatra svi su rekli da smem da pijem rivotril jednu četvrtinu 10ak dana a zatim da predjem na polovinu i da posle toga bebi ne dajem da sisa 6 sati jer leku je potrebno tri sata da prodje vreme laktacije.Zato ga ja popijem oko 4 -5ujutru posle podoja, posle tri sata se izmuzem dam jednu dohranu i posle normalno sisa a kad odlucim da prestanem da dojim dete da počnem da pijem Cipraleks.Opet ponavljam da sam sve lekare pitala i su rekli da sme da je najbitnije da mi kao majke normalno funkcionišemo a bebi sigurno neće skoditi dok sisa ako pravite pauzu 6 .Bebe su super napredovale nikakvih problema nije bilo sad su već i veliki zato slobodno ako ste u nedoumici pitaj te svog lekara ja sam moje poslusala i sve je super a jako mi je bilo bitno da ih dojim
Draga Mimi, jako mi znaci tvoje iskustvo. Ja sam imala isti problem u prvoj trudnoci uhvatila me jaka depresija i anksioznost u osmom mesecu i bila sam na lekovima. Nisam mogla danima da spavam od strahova.. tako je sve pocelo. Sad sam opet trudna posle tri godine,sam pocetak i jako sam se usplasila da mi se isto ne ponovi.Ne spavam vec tri noci, a nocas sam uzela malo valerijane a sad citam da nisam smela. Kazu nikakvi lekovi od 5 do 10 nedelje jer se tad formiraju organi.. Sledece nedelje imam prvi pregled kod ginekologa pa cu se posavetovati sa njim. Imas li neki savet? Bas sam se usplasila.. Dal da uzmem ista od lekova?
Danas sam usla u 8.mesec i do sada nisam popila bukvalno nijedan lek tokom cele trudnoce,osim folne kiseline i sumecih tableta za gvozdje,ali to su ipak samo vitamini,tj dodaci koji se daju skoro svakoj trudnici.Mnogo puta tokom trudnoce zabolela me je glava,par puta zub,cak sam jednom imala i malo poviseniju temperaturu,ali nijednom nisam zelela da popijem bilo kakav lek,jer sam cula neka losa iskustva zena koje su pile lekove u trudnoci i zaista nemam nameru ni do kraja da ih pijem.Mozda malo preterujem sa strahom od lekova,ali dobro.Svaka od nas ima svoje misljenje,ipak smo mi i psihicki i fizicki u drugom stanju:)
Mi utvrdija bakterija na ureoplazma, pijam 10 dena veke doksicilin na 12 h i vaginaleti poluginax. Mi kkasni 5 dena, mislev deka e od vaginaletite. Napraviv test i cudo pozitiven e. So soprugot dolgo se obiduvame da imame deca, ama neznam dali da se raduvam????? 4 nedeli i 5 dena bremenost i tolku mnogu antibiotici????neznam dali moze da mi stetat?? Mnoogu se grizam!!!! Utre ke odam na lekar. Neznam sto da pravam vecerva? ke gi prekinam i apcinjata i vaginaletite!Ve molam za mislenje?
imam mozda jedno mesec i po dana trudnoce a primala sam infuzije ranisan i klometol a su mi posle masirali zeludac i stomak dali to smeta za pocetak trudnoce i dali treba biti abortus
vo prvata nedela sum od bremenost,,dali smeam da pijam lekovi za depresija?
primila sam inekciju zodola jer patim od migrene a bila sam prva nedelja trudnoce po mom racunanju a kako se inace pravilno racuna bila sam u trecoj...nisam znala da sam trudna :( da li je to strasno :(?
Zdravo! U 10-toj nedelju trudnoce sam.Na samom poceku trudnoce doktorka nije videla da sam trudna i dala mi je da pijem Orgametril.Nakon terapije nisam dobila, obratila sam se drugoj doktorki koja je porvrdila trudnocu i tvrdi da nemam razloga za brigu i da je sve u redu.Da li te tablete mogu da uticu da bebu?
Pijem rivotril od svoje dvadesete godine,vec 14 godina.Zelim da ostanem u drugom stanju ali ne znam kako ce se odraziti doza rivotrila od 0.5 na bebu.Molim za misljenje.Pozdrav.
A sta ako je ona ostala trudna slucajno, i nije ni znala da je trudna kada je primila injekciju ? Vrlo smo laki na osudjivanju drugih.
Ne mogu da verujem šta ovde čitam. Pa valjda svaka žena koja je na dugotrajnoj terapiji nekim lekovima zbog neke bolesti, ako planira trudnoću, prvo treba da konsultuje svog lekara da li pod tom i tom terapijom sme da ostane u drugom stanju. Ovde čitam da neke žene piju vrlo ozbiljne lekove, saznale da su trudne i ovde pitaju da li to može da škodi bebi. Pa, valjda je trebalo prvo da pitaju lekara, pre nego što počnu da rade na bebe, a ne da naprave bebu pa tek onda da se pitaju. To je vrlo neodgovoran način pristupa majčin stvu. Ja sam zbog panicnih napada godinama bila na terapiji rivotrilom i jednim antidepresivom. Kada sam počela da razmišljam o trudnoći, naravno da sam prvo konsultovala svog lekara i dobila odgovor da moram postepeno da skinem sa tih lekova ako mislim da postanem majka. Par meseci sam opadajucim dozama uspela da se skinem sa tih lekova i tek onda ostala u drugom stanju. Snagom volje i moć i sopstvene podsvesti, napadi panike su se dešavali sve ređe. Naučila sam da sam morala da sama radim na sebi kako bih mogla da se ostvarim kao majka, a da ničim ne povredim i ugrozim zdravlje bebe. U slučajevima kada neka terapija zbog prirode bolesti ne sme da se prekine, lekar će naći način i dati neku alternativnu terapiju. Znači, na prvom mestu, treba za sve blagovremeno konsultovati lekara, da bi kasnije bili mirne savesti. Npr. Metildopa je jedini lek koji se u trudnoći može koristiti za snižavanje krvnog pritiska, i on je alternativa drugim lekovima za lečenje hipertenzije.
dali smem da ostanem trudna ako pijem cetvrtinu rivotrila svaki dan od 2 miligrama i lodoz od , od 2 trcinu pijem isto svaki dan , a imam vec 40 godina
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »