Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2727
Ostavite komentar
Zdravo mame :) I ja sam u 20-oj nedelji. Ovo mi je cetvrta beba, a posteljica mi je jako nisko, pa koristim utrogestan 2x100 vaginalno, tako dve nedelje, pa onda jednu dnevno sl dve nedelje. Imala sam slabije krvarenje pocetkom nedelje, ali bez bolova. Nadam se da ce sve biti ok, u oktobru sam imala spontani, nosila sam blizance :(
Beba po ultrazvuku starija za dva dana u odnosu na poslednju menstruaciju! sta to znaci?
I kod mene je taj slucaj, lekar mi nije pbjasnio zasto je tako ali uglavnom rekao je da se to desava i da je normalno moze se desiti da nije lepo izracunat termin pa da ti je termin dva dana ranije od predvidjenog, to je moje misljenje :)
Nije mi bas jasno sledece,negde sam 19+5 a negde 20.nedelja.Ali najvise me muci sto ja ne osecam bebu da se pomera tj ne sutira me ili slicno.Prva mi je trudnoca.
ja cu jos malo u 21, osetila sam tek danas malo pulsiranje ☺ali jako nisko u predelu karlicne kosti,isto mi je prva trudnoca...
19+5 znači da si 20-ta sedmica. Znači, peti dan dvadesete sedmice. Bebu ćeš početi osjećati tej za 2 sedmice :-) Rano je još da je osjetiš.
Cao trudnice :) da vas pitam, ako sam ja 20+2, jel se to racuna kao 20. ili 21. nedelja? Hvala :***
21. :)
Hvala Brankice, znaci da ja sve citam sa nedeljom zakasnjenja :) sad cu da pratim kako treba :) hvala ti puno :))) :***
Ćao Jovana, to znači da si trudna punih 20 nedelja i 2 dana, tj. da si u 21. nedelji trudnoće. Pozdrav! :)
Molim vas pitanje da li je neko imao iskustvo sa varicelama u trudnoci i kakav je savjet.
Zdravo mame, ja sam takodje 20 nedelja, juce sam radila amniocentezu i osjecam se odlicno. Bebu sam osjetila jos prije 2 nedelje ali od juce cesce osjecam :) valjda ga naljutila ac :D pozdrav!
zdravo svima. upravo sam usla u 20 nedelju, pokrete bebe jos uvek nisam osetila. ugojila sam se 6 kg mada me najvise brine sto su mi na poslednjoj kontroli otkrili da imam eserihiju koli i dobila sam antibiotik da pijem. da li
ima
jos neka trudnica sa ovim
problemom i kako se ona bori sa
ovom bakterijom?
Ja sam imala eserihiju pre trudnoce, ishrana je najbitnija stvar kod nje. Ona se hrani secerom,mlecnim mastima, hlebom.. Pored lekova, pokusajte da izbacite secer, imate med kao zamenu a i voce,hleb tonus ili neki slican, mm ne mozwte sada skroz da izbacite, ali zute sireve mozete. Mozete uzeti brusnicu i Ulje divljeg origana.. Eserihija je veoma uporna, i zna da se vraca.





Ja sam 19 + 5dana i vec drugi put mi otkrivaju eserihiju coli i to na cerviksu i ocajna sam, doduse kazu u malim kolicinama. Prvi put sam je lecila antibiotikom pa se povukla, sad se pojavila uprkos antibiotiku koji sam koristila drugim povodom. Sad mi je doktor dao neki probiotik da pijem 15 dana. Toliko brinem i uznemirena sam da ne mogu da vam opisem.
Meni su eserihiju otkrli jos na pocetku trudnoce, a sada sam usla u 20. nedelju. Od tada je lecim raznim antibioticima i vaginaletama i nista. Uvek isto, eserihija koli u malom broju. Doktorka kaze da to nije nista strasno, ali da mora da se leci da se ne bi prosirila. Inace rekli su mi da je brusnica dobar prirodni lek, tako da sam pocela i sa njom pa videcemo. Srecno, eserihija je vrlo uporna.
Ja sam imala eserihiju pre mesec dana a sada sam u 20 nedelji ,pila sam cefaleksin 5 dana, 3 puta dnevno i eserihija nestala,zato ne brini :)
Imala sam ja,ali u ogromnom broju. Tri ture antibiotika sam popila. Prvo 8 dana, pa nista,pa opet 8 dana drugi antibiotik i nista i onda 10 dana jedan i jos 7 dana drugi i uspela sam da je se otarasim.
Drage mame, ja sam 19. nedelja, nosim nisko bebu, pa moram da odmaram i pijem utrogestan 2x100 mg.Imam jedno pitanje za vas, kada kinem ili ustanem naglo ili se nasmejem jako, mnogo me boli stomak u donjem delu, kao da me nesto probada, to traje par sekundi i prestane..Da li znate zbog cega to se desava? Pozdrav :)
nemoj da ustajes naglo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »