Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
to je normalno nemoj da brines,meni po koja bubuljica izadje i bas joj dugo treba da se povuce uglavnom je podkozna,ali to su hormoni i nemozes protiv toga nista :) prestace samo od sebe.
Nista ne brini,to je normalno i meni izlalze ne puno al ih imam po koju,to su hormoni i ne mozes nista sama povodom toga da ucinis,one ce se vec same i povuci.
nije ni meni lice najcistije,to je svw zbog hormona i normalno je u trudnoci,prodje posle.meni su savetovali samo da pijem sto vise vode i sto manje slatkisa
Pozdrav drage, usla sam u 14 nedelju i imam problem sa zubima trebam da popravljam ali imam strasne bolove. Pijem brufen od 200mg, da li to sme i da li sme da se koristi anestezija tokom popravke jer su ovo jaki bolovi da bi izdrzala bez... Unapred Vam hvala:-)
Aleksandra, anestezija moze komotno da se koristi, s obzirom da su se zavrsila prva tri meseca, sem u slucaju da odrzavate trudnocu, tada je potrebno da Vas ginekolog da pristanak. A sto se tice brufena, ne-nikako. Jedini lek u trudnoci koji smete je paracetamol, ali se ni sa njim se savetuje preterivanje
I ja sam 14 nedelja,isto zubi poceli,ali ne svaki dan,onako povremeno.pitala doktora dali mogu kalcijum sumece ,rekao da mogu bez problema,i mamivit tablete.Popravka sa anestezijom moze ali doktor mora da odredi koja anestizija i koje lekove mozes,a za brufen ne znam da li smes,mene bi bio strah...
Molim vas,za pomoc!!! Desava mi se da u predelu pupka,nekad levo,nekad desno,bukvalno u kednoj tacki osecam veoma jak bol-kao neke iglice da me bockaju... Ume da traje i po sat-dva. Da li je neka od vas imala slicno iskustvo? Znate li cime je provociran. Bas brinem. Beba i materica jos uvek ne dosezu visinu pupka. U 14.nedelji sam.
Hvala puno!!!
Mislim da je to zbog loseg varenja. Verovatno imas i problema sa zatvorom. Pomaze jogurt i probiotici sa zdravim bakterijama.
postovane forumasice!!! Danas sam usla u 15.nedelju i ginekolog mi je rekao da ipak nastavim da pijem folnu kiselinu i dalje,tako ako neka od Vas ima dilemu u vezi toga,da Vam je razresim. Dakle,nista nece da skodi. Elem, doca mi rece danas da krenem da pijem nesto od preparata tipa
Mamavit, Femibion ... pa me zanima sta mi savetujete,napominjem da nista sem folne od 4oo mg nisam pila.. Svaki savet mi je dobro dosao! Kako citam Femibion se pije od pocetka trudnoce a ja onda ne ulazim u tu kategoriju.. :/ pozzzz svima!!!
Draga Biljana, postoje dve vrste Femibiona. Femibion1 počinje da se pije još pre trudnoće pa sve do 13. nedelje, a onda se počinje sa Femibion2, koji bi trebalo sa se pije do kraja. Ja sam počela da ga uzimam tri meseca pre trudnoće, sad sam 14. nedelja i uzimam ga još uvek. Živim u Austriji i ovde svi dr. jako hvale Femibion. Pozz
Folna kiselina je jedini vitamin koji treba da se pije tokom cele trudnoce. Ne zavisno od bilo cega,tj.trudnoca je dovoljna indikacija za njeno uzimanje. Cak je dobro piti je mesec,dva pre trudnoce,naravno,ukoliko ste trudnocu planirali,pa ste mogli i uzimanje ovog vitamina.
Ostalo,ukoliko je indikovano. Krvna slika,Vase navike u ishrani,sve to lekar treba da uzme u obzir pre savetovanja nekog multivit.preparata.
U sustini,sastav svakog od njih je identican.
Mozete uporediti i sami. Cene se dosta razlikuju,zavisno od proizvodjaca,reklame... Neki se cesce preporucuju,ne uvek iz opravdanih razloga,vec zato sto lekari dobijaju neke benefite,upravo preporucivanjem istih.
Desava se da jedni izazivaji mucnine,drugi ne.
Tako da je odabir na Vama.
Mamavit je nesto sto se najcesce pije. Mozda i zbog nize cene. Ali i toga sto je duze vreme na trzistu,pa proveren.
Pozdrav.
Cao svima,
ja sam u 14 nedelji,danas sam isla u genetsko savetovaliste da mi kazu kakvi su mi rezultati DT...
Naime,receno mi je da su rezultati dobri,ali su me ipak uputili na fetalni screening.
Da li je neko imao slicno iskustvo?
Pozdrav
Caos... Da li je neko mozda bio u slicnoj situaciji? U 14. sam nedelji i imam braon sekret, koji vec traje mesec dana.. Bila sam kod ginekologa i kaze da ne vidi uzrok sekreta... ekspertni ultrazvuk mi je bio dobar, kao i dabl test... Dao mi je da pijem Utrogestan 3x dnevno, ali se situacija ne menja, sekreta ima i dalje. Hvala Vam puno u svakom slucaju..
Cao i ja se nalazim u 14 nedelji i kod mene je bila braon sluz,pijem Dabroston 3x1,ali sada mi se desava da pocem pomalo i krvatiti i doktor mi je rekao da je razlog to sto mi je posteljica nize spustena.Nadam se da ce biti sve uredu i da ce se vrstiti na mjesto.
Pozdrav, ja sam imala slican problem, u prvoj trudnoci i isto sam pila utrogestan 3x na dan, treba da mirujes sto vise, bar su meni tako rekli i sve je prestalo, meni se pojavilo od napora, tj od posla
Ista situacija,to je takozvana zuta masa,nista strasno ali je iz tog razloga i ukljucio utrogestan,i ja ga pijem,meni je posle mesec dana stalo.Bice to ok,ne sekiraj se :)
I meni je isto tako bilo, nisam dobila utrogestan vec injekcije progesterona i konacno je stalo!!! Bice sve ok, pozdrav! :-)
Hvala ti puno, zaista. Nije crvena, zabrinula sam se zbog sekreta, jer mi dugo traje.Danas mi 2-3 x sevnuo neki bol u donjem delu stomaka. Sva sam istraumirana. A lekari mi samo vicu nznmo tacno koji je uzrok, ne vidimo nista... Hvala ti puno jos 1x
I meni se to desava ,bitno da nije crvena krv . Meni je druga trudnoca i sa prvoj mi je to bilo. Pijem utrogestan radi preventive mada je to kod mene verovatno i genetika jer je i moja mama to imala sa mnom. Pogotovo je izrazeno u vreme menstruacije. Ako nemas bolove ne bi trebala da panicis. Ja sam po tom pitanju opustena jer mi je to bilo i sa prvom trudnocom a tada cak ni utrogestan nisam pila i sve proslo u najboljem redu cak i prenela 2 nedelje :) Pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »