Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
Nema na cemu, tu smo da se podrzavamo :)
:) Puno ti hvala Tijana, mnogo mi znaci tvoj savet I podrska...Mirujem I uzivam :) Sve za bebicu ;)
Nemoj da se brines i ja imam povremeno te kontrakcije i koristim utrogestan a prva mi je trudnoca isto sam u 13 nedelji. Meni je objasnio ginekolog da se to desava narocito ako je zena mrsava pa treba vise vremena da se opusti materica. Proci ce i to uskoro samo pokusaj da se opustas i da ne brines, doci ce sve na svoje mesto :-) i obavezno miruj dok ne prodje, ja vec nedeljama ne radim nista naporno da ne bih naskodila bebcu.. Pozdrav :-)
Drage moje, trinaesta sam nedelja, nisam uradila dabl test. Do sad sam imala dva pregleda, uradila sam beta hcg i krvnu sliku, imala dva ultra zvuka i sve je u najboljem redu. Imam 22 godine, niko u mojoj familiji nema anomalije, ni u familiji mog čoveka. Iskreno, ne želim da ga uradim, jer mi je stres... Jel mislite da je to sebično i da li je to stvarno toliko neophodno? Hvala
Cao Marija..ja sam radila dabl..pa isto sam bila malo uplasena...ali nista strasno...nalaz kao i svaki drugi...poz... :)
Zdravo Marija, ja sam pre nekoliko dana uradila dabl test i bilo je sve u redu. U pravu si da je pomalo stres ali ja sam bas namerno otisla jer niko u mojoj porodici nema nikakve anomalije i zato sto sam mlada imam 23 godine a rizik da beba ne bude zdrava kad zatrudnis u tim godinama mislim da je minimalan. Nemoj da se plasis taj test je vise statistika, idi na ekspertni ultrazvuk meni je ginekolog dosta toga video na tom ultrazvuku i rekao je da je bebac dobro, tako da sam bila mirna kad sam isla da vadim krv :-) Veruj mi nema cega da se plasis, mlada si sigurno i zdrava tako da to nije nista samo dodatna provera da ce biti sve ok sa bebicom.
Ja sam u 13 nedelji I dalje pijem folnu lekar mi nista nije rekao o prekidu. I u prvoj trudnoci sam je pila dugo!
Pa trebalobi da pijes do 4.meseca, a onda ne moras. Svakako uzmi Mamavit ili tako neke vitamine za trudnice jer ne mozes sve te vitamine da uneses hranom onoliko koliko je potrebno.
Pozdrav
Pozdrav svima, danas sam radila double i doktorka me je u vise navrata udarala u stomak da bi se beba pomerila. Napisala je u izvestaju da treba obratiti paznju na aktivnost ploda. Da li je neka od vas imala isto iskustvo? Prva mi je trudnoca,pa sam pomalo zabrinuta.
Biljana,i ja sam u 13. nedelji i meni je ginekolog rekao da folna kiselina moze da se pije do kraja trudnoce. Tako da ne sekiraj se nista lose ne moze da se desi. Naravno kad odes kod lekara prihvati njegov savet,jer su misljenja podeljena...neki ginekolozi savetuju da se folna kis. pije 3meseca pre zaceca i prva 3 meseca trudnoce,a neko savetuje da se pije tokom cele trudnoce.
ja sam u 13.nedelji trudnoce,
a tren sam u nekoj guzvi pa necu jos 10 dana kod ginekologa. do koje nedelje se pije folna kiselina, ja jos uvek pijem a plasim se da ne bude nesto lose ako sam vec trebala da prekinem sa njom? hvala unapred na odg.

Dunja,hvala ti na savetu, poslusacu te. pozz tebi i ostalim forumasicama


Pozdrav i ja sam u 13. nedelji i meni je ginekolog savetovao da pijem folnu kiselinu tokom cele trudnoce...tako da ne brini nece se nista lose desiti ako nastavis da je pijes do sledeceg pregleda...
Nije kasno do 14 ned mozes ako si iz beogradna sad nema sanse da zakazes uradi ga privatno oko 2500 je al prvo mora tvoj ginikolog da ti uradu ultra zvuk

Drage moje buduce mame, Ja sam usla u 13 nedelju imam grip i strsno kasljem bojim se da ne naskodim bebi ali to nije jedino sto me brine. Posto imam problema sa stitnom zlezdom moram uvek da pijem hirmone i u trudnoci moram da proveravam njen Rad redovno jer moze da se desi da mi je potrebna veca doza. Interesuje me dali neka od vas ima isti problem i dali vam se desavalo da vam se doza povecava od kontrole do kontrole i dali to ima posledica za bebu. Unapred Hvala za odgovore :-)
To je sasvim normalno. Nista be brini. Ja sam u 13 .nedeljiI doza je povecana za duplo.Hormoni ne skode bebi. xUzivaj u trudnoci.
lijep pozdrav svim
trudnicama ! ^^ evo i mene u 13.nedjelji.. super osjecaj, dosada nikako nisam povracala, ali me poceo hvatati nekakav grozan osjecaj mucnine,bas dugo potraje :/ imate li kakav savjet za to? :) sretnoo vam ! :)
Bila sam danas na pregled, doktorka mi pominje skrining test ali nije mi rekla za cega.. Ako neko zna...? A radila sam prosle nedelje test na altitela i rezultat screening test negativan. Sad, meni nije jasno kakav je ona skrining test pominjalja...?
Skrining organa se radi oko 21.nedelje. Svakako se prvo mere vratni nabori i butna kost. Nisam sigurna o cemu ti dr pricala,a ni koja si nedelja. U svakom slucaju to su redovne kontrole.
Pozdrav mamama!:-)Danas sam bila na 3D uzv i citav pregled je trajao nekih 10 minuta,doktor je uradio neka mjerenja ukratko objasnio rezultat i cini se sve je ok.Ali prilikom pregleda osjecala sam uzasan bol od njegovog pritiska a i nakon toga..bol se nije smanjio.Nekih 9 sati konstantno osjecam taj isti bol,ziganje u donjem dijelu stomaka.Brinem se i osjecam da me je povrijedio tim prejakim pritiskanjem a ne bih rekla da je ovaj bol bas "normalan".Ima li neko da je dozivio slicno ili zna nesto vise o ovoj vrsti pregleda??😟😕😢
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »