Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Kakva cokolada i bananica? Učite dete od malena na takvu hranu
Medicinski izraz za "sisanje", kako Vi to kazete, je dojenje i medicinski je korektno da se kaze da beba doji. Steta je da se jedna mlada mama ne informise, kad vec zeli da kritikuje i pametuje.
Bravo!
Ne znam cemu mesanje i komentarisavanje tudjeg nacina zivota i gledanje deteta.Svako neka radi kako hoce i kako misli da je najbolje.Moja beba do 6m je bila iskljucivo dojena,postepeno uvodimo povrce,voce i zitarice.Sokove ne pijemo i necemo jos dugo,pijemo vodu samo.Puzi vec 2nedelje,ispravlja se uz nas i uz krevete.Jako je vesela i zivahna beba.Ali nisu sve iste i to je ok.Moje prvo dete je ovo radilo u 10om mesecu i nije prohodao do 15m.Tako da je svako dete prica za sebe.
Evo, ako mogu ja da pokušam da odgovorim, čemu "komentarisanje tuđeg deteta". Naime, kad pročitam neke komentare, gde se npr. bebama uvode kaše već od 3,5 meseci ili gde se daju slatkiši (da, i Plazma je slatkiš!), ne mogu da mirne savesti to ignorišem. Neverovatno mi je da u današnje vreme lake dostupnosti informacija još uvek postoje neuki roditelji koji smatraju da su keks, čokolade i kupovni sokovi dobri za bebe. Takođe, da je dobro davati bebi od nepuna 4 meseca kaše. Ili da je formula podjednako dobra kao i majčino mleko. Komentarisanjem ili neodobravanjem takvih komentara ljudi žele da vam skrenu pažnju da to što radite nije dobro. Glavni kontra-argument vam je da svako ima pravo da radi sa svojim detetom kako misli da je najbolje. Kakva notorna glupost! Pa, ima roditelja koji smatraju da je za njihovo dete najbolje da ga vezuju za krevetac kako bi bilo mirno, ali to ne znači da je to u redu ili normalno ili prihvatljivo i da svi ostali ne smeju da komentarišu njihovo ponašanje prema bebi!
Ja ne znam gde sve vi zurite pa forsirate svoje bebe? Moja curica ima 7 meseci i 4 dana. Ne puzi, ali se dize na sve 4 pa se pomera napred nazad,i tako polako dolazi do npr igracke koju zeli da dohvati i ocekujem da ce uskoro da pocne da puzi,ali je ne forsiram. Stalno je na stomaku kada lezi i prevrce se i obrce. Ustaje da sedi bocno, ali nije jos sela sama, jednom je uspela ali ni to je ne forsiram. Dr nam je rekla da je stavljamo pomalo u sedeci kad nam je u krilima i to je sve. Jede uglavnom sve, mada joj kupujemo hipp kasice, jer sve sto ja spremim ona nece da jede. Ne smatram da je to lose. Ima dve donje jedinice. Nema potrebe za forsiranjem beba, svaka je individua za sebe i sesce i pocece da puzi kad bude bila spremna za to.
Drage mame..
Moj Lazar ima 7meseci i 2 dana.. Ne sedi jos samostalno i voli da lezi na stomacicu.. Ima 9kg i dva zubica. Prespava celu noc i u toku dana 2-3 puta odspava po sat-dva.. Voli da rucka sve sto mu dajem.. retko kada odbije hranu.. Ujutru kad ustane prvo popije mleko 120ml. Sledeci obrok nam bude voce(jabuka,kruska,banana,,kajsija,bundeva) pomesano s milupom ili plazmicom.. Zatim opet je na redu mleko. Rucak nam je oko 3 pola 4 i tada jede povrce(sargarepa,krompir,karfiol,spanac,brokoli,tikvice) jedan da pomesano s pilecim mesom, drugi dan samo povrce, 2-3 puta sam mu pomesala povrce i pilecu dzigericu al nije bas bio odusevljen. Za veceru jede palentu sa kiselim mlekom ili Milupa 7-Korn. Pre spavanja pije mleko. Zumance voli da jede ili sa krompirom ili samo.. Nisam od onih mama koje za svako uvodjenje nove namirnice pitaju pedijatra ili druge mame, uvodim mu onu hranu za koju mislim da je moje dete spremno.. znaci pastetice,salamice i virslice ne dolaze u obzir, takodje nisam ni u fazonu da jede smoki (imace dosta vremena u zivotu da ga jede) al plazmica mi je ok, smatram da ne moze da mu naskodi, jer nisu to ne znam koliko velike kolicine u pitanju, uglavnom mu dodam malko u vocnu kasu i naravno odusevljen je. Sto se njega samog tice, on je jedan veseo i zadovoljan decak. Oba dede su mu idoli i ne skida osmeh s lica kada je s njima.. Voli da gleda Baby Tv i odusevljen je kada mu tata i ja pevamo pesmice.. Toliko od nas.. ☺
Moj maleni puni tek 7 mjeseci krajem ovog mjeseca..ne puzi.nemoze samostalno jos da sjedi .stavljam ga pomalo u hodu ali vrlo kratko.ali najvise voli da bude na stomacicu kada lezi.Ne doji dajem mu bebimil 2 i ima 2do 3 cvrsta obroka dnevno i naravno to su kasice vocne i od povrca poneka sa malo mesa.Ima 6 zubica vrlo rano su mu poceli nicati tako da i danas jos uvjek bali jer i gornje dvojke dolaze.Neznam sta vise da napisem ja mislim da je to dovoljno od bebe sa 7 mjeseci i ne ocekujem nista vise .....polako sve svremenom najbitnije mi je da je normalno i zdravo djete a ostalo ce sve doci
Lena ima 7meseci i 3 dana, i 8,5 kg,rodjena sa 3kg... samo dojena do 5.tog meseca,od tad smo uveli pirinac-prvo pahuljica pa posle obican i integralni, sargarepu,krompir,jabuku,amarant,proso,bundevu,tikvicu,persun,mesni bujon sa crnim lukom,meso iz istog,avokado,sljivu,blitvu,a sad uvodimo kajsiju pa breskvu.Papa sve,bez ikakvog dosoljavanja i sladjenja,za kojim ni nema potrebe. Pokusali smo kao veceru da jedemo zitarice i imali smo paklenu noc,zato je sad u podne rucak oko 6 voce a izmedju toga sisanje i mir. Budi sr jednom nocu. Zao mi je samo sto mame malo ne citaju pre nego sto detetu uvale cokolina,keksolina i ostale gluposti uz kravlje mleko- koje se ni ne preporucuje do 2 godine,pa samo.prave stetu! To nema nikakvih hranljivih materija! Ja sam gledana naopako jer jako pazim sta ce joj se.dati da.jede,i dok mogu - uticacu na to! Pogotovo jer sam i ja i muz promenili ishranu uz nju i svima nam je dobro! I da,dajem joj iz rukice samo sargarepu jer nju ne moze da pregrize,stabilno sedi,puzi i ustaje uz nas sama...
sigurno da cokolino ne sadrzi toliko otrova koliko prskana breskva i sljiva koju u martu mjesecu kupujes. tako da sledeci put kad budes htjela da pametujes, malo razmisli. 😊
Postovana Sanja, živo me zanima gde ste u martu mesecu našli KAJSIJU, BRESKVU I ŠLJIU ? ( a kupovni kompot se ne preporučuje, tačnije ne daje se )
Sanja potpuno se slazem sa vama , mi smo skoro istim redosledom uveli namirnice ,sve lepo prihvata.problem u nasem drustvu je upravo to kravljr mleko plazma keksolino i slicno ,prepuno secera i ona cuvena "kako su nase bake mame cukunbabe " Svom detetu necu davati kravlje mleko ,mozda tek nakon godinu dana , sisa ,kad prestane pice adaptirano,potrudocu se da mu usadm zdrave navike u vezi ishrane pa posle kad odraste neka jede sta hoce 😄 toliko divnih keksica koji se naprave za pola sata ,ali lakse je kupiti plazmu
Pitanje za mame koje bebe hrane sa Aptamilom.
Da li ste prešle na Aptamil 2 i koliko dajete bebi dnevno aptamila?
Mi smo presli na dvojku sa 6 meseci i 10 dana. Ujutru popije 150ml, pa dorucak (voce sa zitaricama), rucak (povrce i meso | zumance | riba), pa mlekce 150ml i pred spavanje 180ml. Sada vec uvodimo i veceru, u tom slucaju pred spavanje 150ml. Raspored nam uglavnom zavisi od jutarnjeg budjenja... Moma sada ima 7 meseci i 7 dana, 9kg 700g, a rodjen sa 3kg 900g :)
Ćao mame ! Moj Aleksa ima 7meseci :-)
Nisam mu do sad davala mleko sa plazmom al planiram.Dal može neko da mi pomogne koliko mleka ( Aptamil )a koliko plazme ide?U koje vreme da mu dajem?Moram da vam kažem da sam skoro primetila da manje mleka imam,sisa par puta noću (često se budi).Sad me buni to što ne znam u koje vreme da mu dajem Aptamil,izmedju kojeg obroka?Danas sam mu dala izmedju doručka-ručka Aptamil,,a izmedju ručka i večere voćnu kašu.Posle kupanja večera (Milupinu kašicu )i na spavanje?
Cao,Jelena .moja djevojčica ima 7 meseci,rano jutro pije mlecnu formulu oko 10h joj dajem žitarice baby king proizvod jer joj se to svidja,po podne joj kuvam povrće sa piletinom ,kasno podne joj dajem mleko i plazmu i to sa mlekom iz flase kravica,prokuvam mleko sa 2,8%mlečne masti,ne dajem joj sa mlecnom formulom mislim da je dovljno porasla da može i kravicu da pije evo već 2meseca ovako je hranim i super napreduje,izmedju obroka joj dajem voće banana,pomorandza,i ostale vocke.pozdrav
Super bebac napreduje lepo ima preko 10kg sve voli da rucka sta god mu se spremi 😄😘😍
Moj Andrija ima 10 kg sa 7 meseci i jede sve. Još ne ustaje ali se prilično dobro igra.
Nasa Lena ima 6 meseci i 27 dana .pocela je da sedi sa 4 meseca ,a samostalno da hoda sa 5 meseci.gore ima 8 zubica ,a dole 12 .sto se tice hrane,jede bukvalno sve,a pogotovo burek sa sirom(dorucak),mleko joj vise ne dajemo,kaze da je smorilo.za rucak najvise voli pohovano belo meso,a za veceru ugl jede vudi virsle sa senfom i renom.primetili smo da kad na tv-u ide neka pesma koja ima dobar ritam ,ona odma pocne da skace i igra.sutra idemo da je upisemo na dzez balet.
dosadne ste vise sa tom pricom...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »