Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Prije nego sto se zaista "vidi" da se beba pomjera, ja sam imala osjecaj kao da me golica, kao da su leptirici u stomaku. I tada je rekla da su to sve "simpotomi" kada se pomjera.
da li moguce da se beba oseti,odnosno pomeri u 16 toj nedelji,sa prvim detetom nisam osetila tada u to vreme?
Pozdrav svim budućim mamama!!! Ja sam u 16-oj nedelji trudnoće,još uvek ne znamo pol beke,ali nadam se da ćemo za mesec dana na kontroli znati i tu informaciju,mada ja sve žive ubedjujem da je devojčica :) danas sam prvi put osetila jasno da se moja beka pomera, bukvalno se šutirkala :) da se ne razočaraju devojke koje to još ne osećaju, trebate biti uporne i da obe ruke prislonite na goli stomak, bez majice i samo da čekate :) čudan osećaj, zaista!!!! Milujte svoj stomak,kako kažu forumi, beke sad sve osećaju pa čak i čuju Vaše otkucaje srca!!! :)
Pozdrav svim budućim majkama!!!
Zdravo svima i ja sam u 16 nedelji trudnoce.isto mi se desilo da sam osetila samo dva puta kao leptirice u stomaku i posle nista.moja doktorica mi je rekla da je to sasvim normalno pogotovo ako je prva trudnoca tek malo kasnije se osete pokreti.
zdravo mame i buduce majke...ja sam u 16 tj trudnoce i brine me...prije par dana sa osjetila bebu u par navrata...a sada vec 1 tj nista,jako se brinem jer mi je to prva trudnoca i zanima me dal bi se sad vec mogo vidjeti spol dijeteta?
Hvala i sretnooo :)
cao ja sam danas 16 nedelja ...u zadnjih par dana nemam apetita ...jedem malo .....ne znam jel to dovoljno
pozdrav svima, 16. nedelja sam, prva mi je trudnoca, danas mi je ceo dan hladan stomak , da li to treba da me brine?
Cao devojke, dage , buduce mame. Imam 36 godina i 2 spontana (za koja znam, ko zna koliko ih je bilo jer bi plod otisao vec sa sledecom menstruacijom) iza sebe i silne testove i sleganje ramena od strane lekara kad je bilo pitanje *Sta je sa nama, da li smo sterilni?*. Sve analize smo radili privatno i dali brdo novca. Posle duzeg perioda mrcvarenja ja ostala trudna i evo me u 16. nedelji trudnoce. Medjutim, od detinjstva gledam u svoj lekarski karton na kome je oduvek pisalo veliko B+ kad je u pitanju krvna grupa, sto nisam dovodila u pitanje obzirom da su mi oba roditelja upravo ta krvna grupa i na listi porodjaja koju je mama dobila stajala je upravo ova krvna grupa, tako da nikad nisam to dovodila u pitanje. Ne znajuci da sam trudna, dobrovoljno sam dala krv, ali tada nisu bili u mogucnosti da mi izdaju donatorsku knjizicu i to sam ostavila za kasnije. To *kasnije* doslo je na red bas danas kad sam isla u Institut za transfuziju krvi sa sve uputom od svoje lekarke za utvrdjivanje krvne grupe i nekih antitela. Nije me mrzelo da se popnem na sprat i zatrazim svoju knjizicu. Dadose oni meni moju donatorsku knjizicu na kojoj je pisalo B-!!!. Eto meni agonije obzirom da mi je muz A+. Cekam sutrasnji dan i rezultate, da vidim da li se slazu i da li je iko pogresio. Popricala sam sa prijateljicama koje imaju po nekoliko dece i iskustva sa trudnocom i niko mi nista dobro nije rekao i sad sam zaista tuzna. Suprug i ja smo vise od 18 godina zajedno, od toga 10 godina u braku, ovaj bebac je vise nego zeljena beba. Cula sam i imam prijateljicu koja je iznela trudnocu gde je ona bila negativna, a suprug pozitivan, ali bih volela da neko od vas podeli slicna iskustva samnom. Srdacno vas pozdravljam, zelim vam puno zdravlja i srece, da docekate svoje bebe nasmejane i sa uzivanjem kako bi i trebalo.
Ne znam sta su ti rekli, ali to i nije tako strasno. Moja krvna grupa je A-, a suprug je A+. Nisam imala spontanih pobacaja niti bilo kakvih komplikacija, prva mi je trudnoca i sve je hvala Bogu u redu. Ukoliko beba nasledi tvoj negativan faktor, onda nista, a ukoliko nasledi pozitivan, primices inekciju posle porodjaja zbog antitela i sledece trudnoce. Uzivaj u trudnoci i nemoj se nervirati :-) Pozdrav!
Muz mi je pozitivna 0 a ja sam negativna 0 iznela sam dve trudnoce do kraja. Imala sam jedan spontani, muzu su tada rekli da je ista krvna grupa kao i ja. Odmah sam znala da su pogresili i trazili su ponovo da mu krv i utvrdili smo da je pozitivna. Primila sam "rogam" i samo tako uspela da odrzim obe trudnoce.
Draga Andrijana, ja Sam 0neg a suprug A+. Nikakvih problema nisam imala u trudnoci, imam djecaka 2 godine koji je moja krvna grupa, a evo Sam opet trudna I u 16-toj sam nedjelji. :) Samo pratim antitijela I doktor kaze DA nikakvih razloga za brigu nemamo. Srdacan pozdrav I srecno!
Ne brini draga Adrijana,cudim se da posle spontane pobacaje nisi dobila Rogan injekciju ,koja neutralise antitela,ako sada ih imas dobit ces je i resen je slucaj,s tim da cesce treba kontrolisati nivo antitela
zdravo i ja sam 16. nedelja i jos uvek nisam osetila bebu..A krv iz nosa mi stalno ide..Da li da brinem??
Nema potrebe da brines,samo ti se povecao volumen krvi :-)
Zdravo svima.Ja sam 16.nedelja trudnocd i jos nisam osetila bebine udarce u sromaku.Kada ste vi osetili?
Zdravo svima.Ja sam 16.nedelja trudnoce i jos nisam osetila bebine udarce.Je li se i vama to desava.Pozz...:-)

Isto,ni ja nisam osetila,nema brige do 22. nedelje,ako je prva trudnoca to ide kasnije. Ja sam par puta pomislila da je beba,kad ono creva :)
i ja sam 16 nedelja,pa nisam jos uvek osetila pokrete,nema razloga za brigu..pozz
poz svima. Ja sam 16nedelja i ovo mi je prva trudnoca. Bila sam u kontaktu sa osobom oboljelom od morbile. Sada sam zabrinuta mnogo. Zanima me da li je to stetno za bebu,mogu li odbolovati? I da li mi je sada dobar imunitet tokom trudnoce ili slabiji? Mnogo se brinem. Hvala
cao svima ja sam 14 nedelje i 2 dana trudna druga mi je trudnoca imam bebu od 10 meseci sa prvim detetom sam se porodila na carski pa me zanima da li moram i sa drugim detetom isto tako ..hvala puno .:-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »