Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
Pa tebi se vec racuna da si maltene u drugom trimestru.
Pozdrav
Prva mi je trudnoca i mogu reci da sam presrecna kako je do sada sve teklo... Mucnine sam imala mozda 5 dana i posle toga su se povukle... Jedino zasto primecujem da sam trudna je umor koji me sastavi svaki dan oko 16h, a inace nikada nisam spavala posle podne... Lep je osecaj i nadam se da ce nastaviti ovako. :)
Drage trudnice, ja sam pre 4 godine rodila decaka i tacan pola sam saznala tek kad je porođaj bio gotov iako su mi celu trudocu na UZ govorili da je devojcica, To svakako nije ni bilo bitno jer je meni bilo sasvim svejedno ali te prilike mi je doktorica objasnila da se kod decaka testisi u materici "spustaju" tj, postaju vidljivi tek u 7 mesecu trudnoce, a do tada se na UZ vide kao jajnici kod devojcica. Iako nam je tehnika napredovala mali ljudi uvek mogu da nas iznenade.
Usli smo u 12 nedelju,dve bebe,duple mucnine,duplo sve;) za dve nedelje na kontrolu.pozz za sve buduce mame:*
Zdravo svima,htela bih da ostavim komentar za Emu.Ja sam pre godinu dana imala isti slucaj kao ti,bila sam 11 nedelja trudnoce kada mi je doktorka rekla da ne cuje otkucaje srca kod bebe, i da moram hitno na reviziju.Ne verujuci joj,odlazim kod drugog doktora koji mi kaze to isto,tako da mi je abortus bio neizbezan nazalost..Psihicki mi je bas tesko palo,ali evo sada sam u 12 nedelji trudnoce i sve je u redu..Tako da to zelim svim trudnicama..Pozdrav
Drage trudnice,ja sam u 12nedelji,beba se normalno razvija .U ponedeljak treba da radim biopsiju horionskih resica,zbog genetske predispozicije da beba moze da nasledi jednu vrstu krvnog oboljenja. Da li je neko imao iskustva sa ovom intervencijom?Strah me obuzima,brinem za bebicu.
Drage trudnice, ja sam na polovini 12. nedelje i super se osecam. Nekad mi se malo vise spava. Interesuje me da li se pred double test radi vaginalni ili abdom. ultrazvuk? pozdrav
Danijela,ja sam pre dva dana radila uz za double test u Narodnom frontu i radili su abdominalno
Drage debeljuce, ja sam na kraju 11 nedelje a beba je naprednija za 4 dana 😊 prosle godine sam imala spontani pa sada od samog pocetka trudnoce koristim utrogestan. Meni je doktorica prije 3 dana na ultrazvuku rekla da je vjerovatno djecak ali neka ne bude jos 100%. meni je svejedno bitno mi je samo da sve prodje ok.
Pozdrav za sve mame i trudnice :) Pitanje ako je neka bila us licnoj situaciji,posto mi je ovo 5 trudnoca,dva carska i dva spontana,sada sam u 12 nedelji i sve je ok beba zdrava ali koristim vec 3 nedelje i ima jos 1 nedlju utrogestan radi ucvrscivanja trudnoce nije se beba bila zalepila na jednom mestu i imala sam 3 dana smedji iscedak pa zato sad je sve super,e sada me zanima kada bi se mogao najranije videti pol deteta.da li je neka vec znala jako rano....mnogo sam srecna i naravno prvenstveno je da bude zdravo ali posto imam dva sina volela bih jednu devojcicu...:)
Drage moje nista ne prepustajte slučaju ja sam u septembru posle 4 godine ostala trudna i sve je bilo super imala sam samo neki pritisak i doktorka mi je dala utrogestan od 200 uveče vaginaleta A ujutru pijem i više nisam imala problema sve do prošlog cetvrtka kad sam osetila blag pritisak i ugledala sam svetlo braon.. Ujutru sam otišla kod doktora ali srce se nije culo odmah sam otišla u N. Front i tamo su pregledali ja sam bila 10 nedelja i 5 dana A moja beba je ostala u 8 nedelji odmah su mi uradili kiretazu.. Sta god da primetite odmah se javite lekaru.. Zelim vam sve najlepše 😘😘😘
Ja sam po menstruaciji 11 sedmica i 4 dana i isla sam jucer na ultrazvuk on je pokazao da sam trudna 8sedmica i 3 dana ali nisu culi odkucaje srca,mene nista ne boli i ne krvarim,htjeli su mi odma uraditi abortus ali sam ja odustala,jer se neosjecam tako,nrucena sam za sedmicu opet,ja se nadam da je greska!inace zivim u italiji,moze li savjet da li je ko imao situaciju slicnu mojoj,unaprijed hvala..
Tacno tako. Sve sto je braon je neka krv, tako da treba obavestiti lekara obavezno. Ja sam prosle god.imala isti slucaj kao ti i sada sam opet trudna, u 12 .ned. Trudnoca je pocela isto kao i prva ali uz injekcije progesterona i STROGO MIROVANJE evo nas ovde,i nadam se da cemo izgurati :-)
Ja sam u dvanaestoj nedelji. Dr mi kaže da beba izgleda ok, ali se nije uhvatila lepo, pokazala nam je na UZ da se vidi prazan prostor između leđa i te da nazovem "linije" koja je ispod, pitala me je da li imam bolove i da li sam krvarila, ja rekoh imam bolove ali blage, npr kada ustajem iz kreveta ili kada se tokomo dana naglo okrenem, a od krvarenja sam jedino imala onako prošarane crvene linijice kao žilice (u vaginalnom sekretu) a ona mi kaže da dođem za dve nedelje na kontrolu, i da se ne uplašim ako budem krvarila o.O i da se ne brinem da će moći da se očisti :O (vrv je mislila na dete) ne kontam je ništa. Da li je neko imao sličan problem i koji je ishod?
Napisala sam u predhodnom komentaru moj slucaj. Ja sam takodje imala te zilice.. ali komentar te doktorke je totalno bzvz. Valjda radis sve da zadrzis bebu a ne da cistis. Ne znam odakle si ali moj savet ti je idi u Front. Ja sam zbog odvojene posteljice imala do 8ned hematom koji mi niko nije video osim u frontu. Iste simptome ko ti. Dali su mi aspirin od 100, utrogestan 2x1 i progesteron injekcije na 3 dana. Sada je sve ok. 12ned.sam.
ZA ANU
Ana nemoj da brines nista meni se to javilo ranije nego tebi svakako reci svom ginekologu, on ce znati sta da radi. Meni je dao UTROGESTAN 200, imam jos deset dana da ga stavljam u rodnicu i onda 20.11.2014.g. kad bude tri mjeseca picu ga po potrebi. Nemoj na svoju ruku nista, pitaj doktora. Poz i SRECNO!
pozdrav drage trudnice ,usla sam u 12 tj i tek prije nekih par dana su krenuli jaci grcevi dolje u predjelu jajnika nekad jace nekad slabije,neznam imam li razlog za brigu...molim vas pomagajte prva mi je uspjesna trudnoca nakon 3 spontana ...
I ja sam imala bol u jajnicima,u bolnici su mi rekli da je to normalno samo da nisu jaki, da su konstantni i da krvaris. U tom slucaju odma kod lekara.
da li je vreme za dabl test ,ja sam u 12 nedelji
Dabl test se radi u periodu od 11-14 nodule
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »