Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Moj sin ima 4 meseca i 7 dana,ja njemu dam pare i on ode i kupi sta mu se jede i pije 😊
Aleksandra beba koja ima 4 meseca i sedi i hoda to svakako ne bi trebalo da radi, to je preveliko opterecenje za tako malu bebu, i stvarno je strasno da to radite sa njim.
Moja beba ima 4 meseca i 10 dana i teska je 8.500. Isto kao beba Aleksandre, voli da je podignem da sedi, ja je pomalo stavim i ne smem dugo a kada na zidu vidi slike Mini i Miki počne da hoda prema njima dok mi je u rukama....ja joj oko podneva dam 125ml sokića i uvece 150 humane i ubacim jednu kasicicu pirincane kasice u flasicu. Ostalo sisa. U 9h zaspi pa do ujutru.
Pa Vi vec mozete da ga upisete i u prvi razred kad je toliko napredan. :)
Meni je isto prva beba,sad je u 4. mesecu i 2. nedelja a sa 4 meseca na redovnoj kontroli imao je 10kg :D Zivimo u Austriji i doktorka mi je rekla da pocnem sa kasicama i da mogu bas sve da mu dajem, cak i meso. Jede sve a pored toga i sisa. Vec sedi sam a uz moju pomoc i ustaje pa napravi nekoliko koraka. Svaki put na kontroli rastem od srece dok doktorka prica o mojoj naprednoj bebi, koliko je jak i zdrav. Ponosna mama :D
Pozdrav svima. Moj sin ima 4.meseca i dve nedelje. Tezak je 7.500gr i dugacak 71cm. Rucka, spava, kaki, piski, igra se, igra se. . . Necu da pitam nista, samo se hvalim :-)
Cao Valentina tvoja beba je super moja curica ima 7,50gr super je
moj savjet je da se beba pocne sto prije upoznavat sa okusima davanjem kasica i sokica u cetvrtom mjesecu tek pomalo da kad dode pravo vrijeme beba bude spremna na razlicite okuse kao sto je kolostrum uvod za mlijeko koje beba sisa
Pozdrav svim mamama i bebicama. Moj mališa ima 4 meseca i 2 nedelje. Posto smo slabije napredovali u 3. mesecu, na savet dr smo uveli čvrstu hranu. Posto mu se pirincane pahuljice nisu dopale, krenula sam sa povrćem. Naravno, u to dodam i pahuljice i svoje mleko. Sad, kad čuje zvuk blendera i vidi svoju cinijicu skici i vrišti od sreće. Sargarepa nam je baza, a jede krompir, karfiol, bundevu, tikvice i brokoli... Za nedelju do dve dacu mu i voće. Žao mi je što nisam uspela do 6. meseca samo dojenje, ali kad je on zadovoljan i ja sam.
Drage mame! Moj Aleksa je u 4 mesecu i drugoj nedelji.Danju slabo spava a nocu se budi na sat ipo i trazi da jede.Samo sisa.Hronicno sam ne ispavana i ne znam sta da radim.Aktivan je 24h, igra se, smeje, peva, prica itd
Ili bi ga trebala razbuditi pa da u jednom 'cugu' pojede 15-20min ili mu treba adaptirana. Ovo su rijeci nase pedijatrice jer smo imali identican problem. Sretno! :)
Mislim da je previše umorna beba i zbog toga loše spava. Mi smo imali isti problem i pokusala sam kasnije da ga stavim na spavanje. Opet se budio i ja opet davala da sisa. Nije upalilo. Dakle, nije gladan već samo traži moju blizinu i sigurnost. Sad spavamo 3 puta dnevno, a uveče lezemo izmedju 19-19:30. Prvo budjenje je oko 2, drugo oko 5 i spava do 7-8. Dnevno spavanje nam je bilo mučno prvih nedelju dana, ali se navikao. Noću posle kupanja i dojenja pravac krevetac. Plakao je 3 dana po 10-15 min. Sad se samo nasmeje kad ga spustim i utone u san. Sve su bebe drugačije. Ovo je našem bilo potrebno za lepsi i kvalitetniji san.
probaj da ga danju umoris vise,okretanjem na stomak npr.il duzom igrom,i da ne ide prerano spavati,bar ne prije 11 navecer,i prije spavanja nadohraniti flasicom.
Ako ti se budi na sat ipo onda ti je vjerovatno gladan,probaj da posle podoja izmlazis ostatak mlijeka pa mu i to ponudi iz flasice,pa vidi hoce li se I nakon toga buditi na tako kratko vrijeme. I moj Mihailo je tako u pocetku,pa sam ja probala tako i upalilo je. :-)
Poz...Juce smo bili na vakcini i pregledu sve je ok beba napredna 8.100kg i 66cm dug, medjutim kao malo se pedijatrici ucinilo da ima sum na srcu i narucila nas je za UZv. Dal se neko susretao sa ovim i imal kakvih savjeta???? hvala
Nama su to isto rekli za prvog sina, pa smo isli za svaki slucaj u Tirsovu na kliniku na UZ. Kod nas je bila povecana bojazan, posto sam ja rodjena sa sumom na srcu, ali nije nista... u vecini slucajeva to je fizioloski sum, koji neki pedijatri mogu odmah da prepoznaju, a neki ne. Ali ipak je bolje obaviti UZ, da budete sigurni.
Drage mame, skoro svakoga dana se srecem sa pitanjem da li dojte vasu bebi i zasto ne?! Moj sin ima 4 meseca i ima 7850gr.dojila sam ga do 2 meseca kada mi je mleko samo prestalo da li zbog stresa ili antibiotika koje sam morala da pijem ne znam, mislim da je strasno glupo nametati svoje misljenje kako se odgaja dete kada to svaka majka drugacije cini, moj sin normalno raste i razija se iako ga dohranjujem,poceli smo sa kasicama i super nam ide,predrasude da li je bolje da sama spremam ili kupujem ostavila sam po strani i radim onako kako ja mislim da je najbolje za moje dete, tako da svaki savet je dobro dosao ali odluka je na meni,zato mame samo hrabro sa vasim bebama i uzivajte dok su jos mali.
jedan razuman komentar napokon :)
zdravo
ja moju bebu dohranjujem konstantno, nista joj ne fali raste, razvija se sve na vreme... Tako da te predrasude ne slusajte... :))))
Petar ima 4 meseca i 1 nedelju ima 70cm i 8.900kg, i
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »