Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Iako mi je ovo prvo dete,samo zelim da dam dobronamerni savet svim mamama,ne vodite se time sto pise u knjigama,sto citate tudje komentare,svaka beba je individua za sebe i svaka je razlicita,ima razlicite potrebe itd. Osluskujte svoju bebu,pratite je i sve ce Vam biti jasno i bez da se prepucavate na ovom forumu. Ja sam se u pocetku opterecivala ali sam sad pocela da slusam i posmatram svoju bebu i vodim se po njemu i po nekom osecaju. Ok mi je da pitam nekog za savet ali moje je dal cu taj savet da primenim ili cu raditi po svom nahodjenju. Veliki pozz za sve mame i bebe. I drage mame,uzivajte u svojoj decici,porastu za sekund a ovi dani dok su mali se nikad nece vratiti. :-)
Bebi prva cvrsta hrana u osmom mesecu? Ovo mi zvuci gore od ovih koje daju sa 2-3. Gospodjo Livija, ne savetuju dzabe da se do 6 meseca pocne uvoditi cvrsta hrana, bebe do tada potrose sve zalihe gvozdja, vitamina itd, sto vise ne mogu da dobiju iskljucivo preko majcinog mleka jer im je to malo, a njihove potrebe rastu... Ne znam za vase dete, ali posle toga deca uglavnom budu anemicna...
nije tacno. moja prva kcerka je samo sisala do 12 meseci, nista nije htela da jede, izludjivala nas je dok nismo shvatili da joj je ocigledno moje mleko dovoljno. Sad ima 9 godina, nosi 37 cipele i visoka je 146cm. Nikada nije bila anemicna.
Ja sam uvijek nasmijana i on je na mene nalik mako se rodio umijesto placa on kad se budi il igra zoves ga samo osmijeh mozes dobit










Moja beba samo sisa i pije vodu, ima 9.500kg i 75 cm
Svaka mama zna sta je najbolje za svoju bebu. Moja beba sisa, sa 3,5 meseca smo jeli Milupu, sa 4 kasice, sad sa 5 uvodimo meso po savetu pedijatra. Ima 7,550 kg i dugacka 68.
Pozdrav! Dodjoh do ovog teksta jer moja beba trenutno ima 4 mjeseca i 4 dana, a komentarisu mame beba sto imaju uglavnom preko 5 punih mjeseci. Cija je greska? Po mom misljenju se prema naslovu radi o bebama 4 mjeseca starim tj. usle su tek u 5. mjesec. A zbunjujuce je od samog pocetka - novorodjence, prva, druga, treca, cetvrta nedjelja, onda slijedi prvi mjesec, prva nedjelja itd. Zar ne bi trebalo poslije prve 4. nedjelje da slijedi 2. mjesec?
ella, upravu ste. Greška je u naslovu. "Urednik" teksta misli na 6.mesec-1.nedelja. U pitanju je osnovna pismenost, ali dobro, pogreši čovek. Red bi bio da se ta greška ispravi.
5 punih meseci, dakle ušle u 6. Nema greške, po datumu rođenja, moja ima punih 5 meseci i nekoliko dana.
Pozdrav!
Mi smo pre 5 dana ushli u 6. m. Jedemo kashice od 4. i pochli smo sa pirinchanom kashom, pa sa slatkim kashicama i sada jedemo i slane. Mislim da nema veze da se beba navikne na sladak ukus, pa posle nece slane. Bebe koje doje one su samim tim vec naviknute na slatkast ukus mleka. Sve zavisi od deteta.
Pozdrav za sve mame! :-) :-*
Slazem se u potpunosti sa tobom, ni moja beba ne bira sta je, samo je bitno da jede, voli sve. :-)
evo i mi smo usli u 6ti mesec..poceli smo da ruckamo sa puna 4..prvo 1 obrok,pa 2 a sad uveliko vec imamo 3 i ostalo sisamo..inace treca mi je beba u periodu od 3 godine tako da smo dosta uhodani,zivimo u Austriji i ovde se preporucuje da bey obzirakoliko dobro dete napreduje uvodjenje hrane vec u 5om mesecu,da se dete sto pre navikne na kasicicu jer ako se krene kasno dete moze da krene da odbija i mnogo je teze,ipak je mamino mleko najlepsa hrana..inace nesto vise volimo,nesto manje ali poruckamo dovoljno..budimo se jednom nocu i tako..sve u svemu ok je..pozz
Moja Lena ima 5 meseci i 10 dana. Dojena je i dohranjivana od početka. Lenja je bila, nije imala razvijen refleks sisanja, dva meseca smo se hranile po 1.5 sat. Bila sam u svemu uporna i evo, sada sasvim lepo napreduje. Zbog zapušenog nosića, imale smo muke 2 meseca, zbog čega je nisam previše okretala na stomak zbog straha, ali nakom malo pravilnih vežbica sa fizioterapeutom sve se ispravilo za 10 dana. Mame, slušajte sebe. Ja živim u Sloveniji, toliko razlika u odgajanju dece na samo 500 km razdaljine. Od kupanja, hranjenja, vakcinisanja itd. Dobila sam super savet od jedne prijateljice kada sam se porodila: Poslušaj sve što ti se govori, jer su namere pozitivne, ali uradi kako ti misliš. Shodno tome, ja sam prošle nedelje počela Leni da uvodim povrće. Prvo šargarepu, krompir, tikvice, karfiol po 4 dana svaku umesto ručka. Postepeno ćemo večeru menjati sa rižinom kašom i palentom. Savet koji mi se čini logičnim da se na kraju uvodi voće, jer se deca lako naviknu na slatko i lep ukus, zbog čega odbijaju slano. Po novim istraživanjima, preporuka je da se gluten postepeno uvodi između 6 i 7 meseca, ranije je uvođen kasnije, jer je utvrđeno da se alergija na gluten ( celiakija) javlja ređe ukoliko je dete dojeno i ranije se na njega navikava. Kako god. Moj plan je da postepeno uvod povrče, kašice, posle 6 meseca gluten, pa voće i meso na kraju iako ga ovde ranije savetuju. Sve od mesa sem svinjetine do godinu dana. Nije sramota kupiti kašice, one su napravljene po najvišim standardima. Srećne ste ako imate svoju baštu i povrće tj. voće koje nije prskano. Ja kao kupujem BIO, iako u sve to ne verujem, ista kiša pada po svemu, ali nadam se da je zemlja čistija kod EKO proizvoda. U Nemačkoj za bebe preporučuju smrznuto voće i povrće. Udavih. Pozdrav svim bebama i mamama iz Ljubljane!
Evo i ja vas pozdravljam iz Ljubljane :) Mi smo isto krenuli sa kasicama sargarepa i krompir, ali nema sanse da nateram bebca da jede. Mrsti se i negoduje. Ne znam sta da radim. Po savetima iz Beograda krenula sam i sa pirincanom kasom juce. Ne mrsti se ali nesto ni ne jede. Mislim da je to dobar znak ;) pomagajte ako imate predloge neke. Slazem se da se sve dosta razlikuje. Pozdrav iz Ljubljane!
Pozdrav iz Ljubljane od jos jedne mame iz Beograda i malog Matea,koji sad imas 5 meseci i uvodimo hranu na jako slican nacin :)
Imam sina koji ima 5 mjeseci i pije samo adaptirano mlijeko. posto je beba koja je sa mjesec imala ekcem imacemo malo drugaciju ishranu. Moja majka je pedijatar i ona nikako ne preporucuje da se uvodi hrana bebama koje imaju manje od 4 mjeseca jer kasnije mogu da imaju problema iako vam se u tom rrenutku cini da je beba pretadovoljna. njihova crijeva nemaju dovoljno enzima da svare pasulj, griz, meso i ostale stvari a i definitivno mlijeko bili
da je majcino bilo da je adaptirano ima sve sto im je potrebno. ja sam za to da se slusaju savjeti pedijatra da vas posle ne bi grizla savjest. oni mogu da i posle 5 godina odreaguju, jer ste im crijeva ucinili preosjetljivijim.
Moj sin ima tacno 5 meseci i jos nista nije probao osim mog mleka. Ima 9,5kg i odlicno napreduje. Sam se podigne da sedi, okrece se i vec ima dva zubica. Pedijatar me savetuje da mu ne uvodim nista pored sisanja i tako sve do sl kontrole koja je za dva meseca. Malo sam u dilemi zbog toga.
Dragana slusajte pedijatra,i uzivajte...mozda nam je isti pedijatar ,pozdrav
meni je ovo druga beba ima 5 meseci samo sisa odlicno napreduje,moj pedijatar kaze da je najbolje samo dojenje do devetog meseca, tako sam radila i sa prvom bebom,odlicno je napredovala,krvna slika super,tako da planiram tek oko devetog meseca samo iskljucivo dojenje.to vam je moje iskustvo,posle super prihvataju kasice jer su dovoljno zrele i zainteresovane za hranu,za dojene bebe slobodno ne zurite sa hranom iz iskustva.pozzz
zanimame da li su i vasa deca pocela da vriste kad ih spremate za spavanje? Moj Dane kad vidi da je vreme za spavanje bilo kad imi toku dana ili uvece pocne da vristi, da se koci i da bojkotuje spavanje. Prvo mi je dete i brinem se, mozda ga ne uspavljujem kako treba ili jednostavno on gleda dokle moze da me muci 😄😳
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »