Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2868
Ostavite komentar
evo ja lezim u bolnici vec drugi tjedan radi otvaranja i molim Boga da izdrzim jos barem minimalno dva tjedna da se ne porodim da mi bebac bude dobro, nadam se ce sve biti dobro
Drage mame, Koje vec imaju jednu trudnocu iza sebe i Koje imaju rh Faktor nekativ. Da li ste u drugoj trudnoci dobile Anti D injekciju, iako je test na anti tela bio negativan?
Ja sam posle prvog porodjaja dobila injekciju,sada sam u 30. nedelji , test je bio negativan i dr kaze cu dobiti tek posleporodjaja a cula sam od dosta njih da ipak dobiju i u trudnoci. Hvala
ja zivim u Parizu. A negativna sam,posle prvog porodjaja u Srbiji sam primila Rhogam,a ovde u Francuskoj sam primila pre 2 nedelje(u 28.nedelji) ,iako se nisu pojavila antitela. po pravilu se daje uc28. i ponovo u 32. nedelji,od skoro je tako i u Srbiji.
Dobija se isključivo posle porođaja.
Nema potrebe sada za injekcijom, ako su otsutna antitijela, tek nakon poroda, na osnovu bebine krvne grupe bice ustanovljeno da li ces dobiti rogam ili ne. Ja npr posle prve trudnoce nijesam, jer cura ima moju grupu i faktor
Cao trudnice :) ja sam 30 nedelja i od skoro sam pocela da osecam grceve bolne po celom stomaku i nekad i bol u donjem delu ledja, bude dan dva i prodje pa opet posle nekog vremena :( dr kaze da je to ok!? Jel se desava jos nekoj slicno? :/
To su tzv.pripremne kontrakcija-Braxton Hicks i one su normalne.Javljaju se povremeno u nejednakim razmacima, traju kratko, bezbolne su,ali neprijatne.
Meni se dešava povremeni bol u krstima, pri nekoj promeni položaja, pogotovo u toku noćnog prevrtanja sa jedne strane na drugu. Doktorka mi kaže da je verovatno priklješten neki nerv ili širenje kostiju zbog bebe ili oba. Treba izdržati još samo 10 nedelje, pa će i to proći :)
Hvala Ivana na odgovoru.. Radim radim na tome, pijem sto vise tecnosti i svako malo posecujem toalet :) Hehe, nisam ja tu bila.. Drago mi je da i tvoja beba lepo napreduje :)
Cao svima. Ja sam 30 nedelja i ovo mi je prva trudnoca. Bili smo danas na pregledu i se je ok, beba ima 1560grama ali mi je dr rekla da imam PLODOVE VODE NA GRANICI i da pijem dosta tecnosti. Malo sam se uplasila pa me zanima sta vi imate da mi kazete.. Hoce li se to lako resiti, samo sa vecim unosom tecnosti? Hvala
Ćao Tijana.Dosta sam čitala o plodovoj vodi kao bebinom okruženju i njenoj ulozi i svugde se pominje direktna veza unosa tečnosti i njene količine, tako da poradiš na tome i sve će biti u redu. Inače i ja sam u 30-oj nedelji i beba je teška 1560 g, doktorka je prokomentarisala da je i prethodna beba kod trudnice pre mene bila istih dimenzija, pa ako si bila u Odžacima možda smo se i srele :-)
Hvala puno Mirjana, znaci mi tvoj odgovor
Cao. Ja sam imala manjak plodove vode. Samo sam pila dosta tecnosti i sada je ok. Isto pitanje sam i ja postavljala...malo mi nije logicno. Bice to ok. Pozz
Zdravo drage trudnice, danas sam bila na ultrazvuku i moja beba je teska 2000g. Doktor kaze da su mere kao da sam 31.nedelja, a ja u 30. Bice krupna moja princeza! :-)
Ćao drage mame, 30.nedelja sam,prva trudnoca i nosim dečaka. Pre par dana srce je pocelo da mi jace lupa i kad se to desi kao da mi izbaci vazduh iz pluća,pocnem da kašljem i ne mogu do kraja da udahnem. To je trajalo oko sat vremena. Narednih dana se ponavljalo ali samo na par sekundi. Sutra idem kod doktora ali me zanima da li je neko od vas imao ovakvo iskustvo.
Pozdrav buduce mame.Ja sam u 30 nedelji trudnoce na 4D UZ mi je receno da imam useke na posteljici,doktor mi je prepisao Cardiopirin i rekao da se to moze popraviti i daljem razvoju trudnoce.Sledeci Uz mi je zakazan tek za 15 dana ali ja od tada nemam mira.Inace prva mi je trudnoca i nemam nekih vecih tegoba ostalo je sve ok.Molim vas da podelite vasa slicna iskustva...
Ja imam trudnicku holestazu koju sam dobila obzirom da sam pila 800 mg Utrogestana.Na osnovu rezultata krvi ginekolog mi je jedino smanjio Utrogestan na 600 mg dnevno i da ga stavljam vaginalno. Vec je proslo 4 dana,ovaj nenormalni svrab ne prolazi, a ja nervozna, neispavana i zabrinuta zbog eventualnih posledica po bebu.Da li neko ima isto iskustvo?
Cao mamice. Ja sam 30 nedelja takodje, prva trudnoca. Rodicu djecaka i presrecna sam zbog svega toga :-) sve je ok, i super, samo me brine sto mi dr stalno ponavlja da mi je beba 'ogromna'. Tek mi je juce rekao da mi je glavica kao da sam u 35. Nedelji, a tijelo kao da sam 34. Nedelja. I beba mi ima oko 2100g. I rekao mi je da je moguce da se ranije porodim. Je li nekom tako bilo, jer beba je toliko naprednija, kolika ce tek biti kad ga rodim?
nemoj da se sekiras ja sam drugo dete rodila u 38 nedelji i imao je 4 kg,tako da nema cega da se bojis,a sad sam 30 nedelja i cekamo seku.
cao drage mamice Imam jedno pitanje mi smo 30nedelja kao i sve vi ovde i ovo mi je druga trudnoca zanima me dali ima neka mama kojoj su rekli da je beba veca. nama je dr rekla da je beba 10dana veca proverili su mi secer i sve je ok pa me zanima dali je to uredu da beba bude toliko veca posto nasa dr nije bas za objasnjavanje i dali to znaci da ce i na rodjenju biti veca?sa prvom cerkicom je trudnoca bila savrsena i sve se uvek uklapalo..ljubim vas sve i srecno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »