Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2475
Ostavite komentar
Ćao svima, ja sam 26 nedelja i interesuje me da li je neko imao problema sa spavanjem?Dva dana nisam mogla uopšte da zaspim. Treći dan sam možda spavala sat vremena. Ginekomog mi je predložio Bensedin pre spavanja ali ne pomaže, probala sam da pijem mleko sa medom, čaj od nane, slušam relax muziku ali mi ništa ne pomaže. Molim vas za pomoć.
Hoce li neko da prokomentarise OGTT.26.ned, 100g glukoze.
0' 5,1
60' 10
120' 6.8
180 ' 2.9
Hvala vam!
pozdrav svima,koliko citam vase bebe imaju vecinom do jednu kg,ja sam danas bila na ultrazvuku i moja beba ima kg i 200gr,je li to previse?Inace sam u 26 sedmici,ugojila sam se 6kg,puno pozdrava svim mamama:)
molim vas 26 sedmica trudnoce koliko je to mjeseci
1-4 nedelja = 1. mesec
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec
6.mjesec
Sutra ulazim u 27 tj trudnoce,do sad sam se udebljala 11 kg s tim da sam inace bila jako mrsava na pocetku trudnoce jer sam se vratila sa ljetne sezone ..dal je to puno prva mi je trudnoca,nikakve tegobe nemam npr. kiselina,žgaravica,mučnine .. a pogotovo ne želja za hranom :D ..pozdrav svima
sve je to individualno,ali kao da slusam sebe ☺u istoj sam situaciji,bila sam vitka prije trudnoce sad i ne djelujem sama sebi da sam se toliko udebljala a vaga pokazuje 10kg vise. nikakvih smetnji nemam,do sad ni jednom nisam povratila,smatram da ne jedem previse,i eto... kile su tu ☺ Ginekolog mi je rekao da nije nista strasno da smanjim unos secera i suhomesnatih proizvoda
Evo i ja upravo dolazim od mog dragog doktora Save, kaze napredna devojcica 950 grama. Bolovi u ledjima su tu naravno, povecao mi se apetit tako da jedem kao luda, mada slatko nista necu pojesti nikad vise u zivotu, posle 100grama glukoze na spomen secer i slatko padam u nesvest. Nadam se da necete morati da prolazite kroz to, maltretiranje za dzabe. . . Trenutno smo u fazi biranja kolica i ostalih stvarcica za nasu Micu, cini mi se da je Aksa najpovoljnija, ako neko ima neki predlog neka pise. Sve najbolje mame, uzivajte :*
Meni su rekli da je Leto Shop povoljniji, ali nisam jos pocela da obilazim radnje.
Cao devojke :-) zanima me da li neko ima vrtoglavice i taj cudan osecaj u glavi kao da nije tvoj mozak :-( traje vec dva dan pa sam malo zabrinuta :-(
Nemoj da se plasis ja imam te tegobe od pocetak trudnoce, neprijatno je ali se wremenom nawiknes :)
Pozdrav svim mamama i trudnicama. 26. sam nedelja trudnoce i imam jedno pitanje. Naime, sve cesce osecam neku vrstu zatezanja sa desne strane stomaka, ispod rebra, prilicno je neprijatno. Da li neko ima slican problem?
imam istih tegoba,evo jednog od objašnjenja:
"Bol u rebrima je još jedna nelagodnost koja se može javiti u 26. nedelji trudnoće. Kako se materica širi, potiskuje unutrašnje organe i daje osećaj neprijatnosti. Nije neobično ni da trudnica oseća pritisak i oštar, neprijatan bol ispod rebara."

Imala sam ja i na kraju se ispostavilo da su bubrezi. Tako se reflektovao bol ali ne mora da znaci. Mozda su samo misici.
U 26. Nedelji sam i imam problema sa bubrezima tj. desnim. Cela trudnoca pritiska na bubrezni kanal pa u bubregu imam zastoj... Bubreg mi je ca. 3cm uvecan. Jel ima neko slicnih problema ili iskustva?!
Brine me zbog cega se beba ne pomera svaki dan !
Koliko beba treba da ima grama
u 6 mesec ??
I mene to zanima :) Moj bebac ima samo 700g
Cao mame , danas smo usli u 26-u nedelju , beba je pre 8 dana imala preko 850g , prva trudnoca , imam 23 godine ! Doca rekao da je decak , koji je prilicno zivahan i aktivan , ne stedi mamu nikako :D ... Uzivam u trudnoci i mazim stomacic . Bolovi u ledjima traju zadnjih 20 dana , tokom noci spavam 3-4 sata , i za ovih punih 6 meseci ugojila sam se oko 8 kg , mada se nista ne primecuje sem stomaka , e da i glava mi se malo povecala :D .. Uzivajte ..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »