Komentari za tekst "Da li seks može da dovede do pobačaja?"

Komentara
204
Ostavite komentar
"Ne volim sex" i "nisam ga imala ni u jednoj trudnoci" se malo ne poklapa. Ako ne volis sex zasto radjas decu????? POBOGU!!!!!
mozda mu je mali :-P
mozda ga ne volis?
Ja sam u 14oj nedelji i imali smo malo grublji sex pa mi se poslepodne pojavilo nesto braon na vesu.Rekla mi je doktorica da pojacam utrogestan i da mirujem.A posto je bio vikend i praznik rekla mi je i da ne brinem samo da se javim u ponedeljak...
Treba mi pomoc ako neko zna!Prvu trudnocu sam pratila sa informacijama preko bebca,ali sad ne vidim gde da ukucam za drugu trudnocu da mi opet stize jer mi sve izbacuje za prvo dete???Hvala na pomoci!!
Ja uopste nemam zelju za seksom od pocetka trudnoce (cak i pre nego sto sam saznala da sam trudna, a sad sam 7. mesec) i to me izludjuje i baca u depresiju. Plasim se da nikad nece biti bolje. Muz ima razumevanja, ali ja sam ocajna.Zajedno smo vec deceniju i do sad smo doslovno svaki trenutak koristili za sex i onda odjednom sve se promenilo. Sta da radim? Jel imao jos neko ovakav problem?
Ne brini, proci ce :).
Zdravo svima...Ja sam 10-ta nedelja,prva mi je trudnoca,pa ce mi dobro doci svi vasi saveti,vezano za trudnocu.Trenutno me zanima da li smem da imam odnose dok koristim vaginalete? Da li je neko od vas imao slican problem? Zapravo mi smo dve godine leceni od manjka spermatozoida tj,suprug. I tokom njegove terapije koje je pio ja sam ostala trudna. Sada primam injekcije Progeteron Depo i uzimam vaginalete. Da li imam razloga za brigu i da li mogu imati sex? Doktorka mi nista konkretno nije rekla.
bilo koje vaginalete kad se koriste nije sex preporucljiv valjda to treba svaka zena da zna.
Ja sam u prvoj trudnoci bil na odrzavanje,pila sam ginipral,verapamil.Imali smo normalno sex,sada sam opet u drugom stanju,primala sam tri meseca na 5 dana po jednu injekciju progesteron depo,stavljala vaginalete progesteron,sada samo koristim vaginalete,normalno sa vreme na vreme imamo sex,polako i ne preterujemo.Dok sam primala injekcije,nismo imali odnose,tek posle prestanka od injekcije nekih 2 nedelje.
Ako primas progesteron ili koristis progesteron vaginalete,koje koliko ja ynam sluye ya yatvaranje materice,verovatno ne bih trebala,to je rizicna trudnoca.Pitaj doktorku otvoreno.
poz.svima mamama .otvorila sam ovu stranicu i citala vase komentare pa sam odlucila da i ja napisem svoj problem pa ako bi neko mogao da mi nesto kaze o tome.mislim mozda je neko vec imao ovakav problem.bila sam trudna 10 sedmica i otpocetka trudnoce sam imala bolove u trbuhu.kad sam bila kod gin.rekao mi je da je sve uredu i radio mi papa test i nakon 3 dana sam dobila malo krvarenje.isla sam opet gin.i rekao mi da mi se plod prestao razvijati ali da srce kuca pa mozda ima nade i rekao mi da mirujem i nakon jedu sedmicu sam isla na kontrolu i tu mi je saopstio jako tuznu vijest nazalost smajio se plod i srce vise nekuca. da li je papa test mogao da naskodi '' vec je proslo pola godine nakon kiritaze menstruacija mi vise nije redovna i imam strah da opet ostanem trudna. a to mi je bila prva trudnoca.dali mozda neko zna nesto da mi napise
Ja mislim da ne moze,nema logike,samo se bris uzme,nije to neki grubi zahvat,i meni je u d,zdravlja uzimala doktorka.Imala sam i ja primedbe drugarica koje su me napadale zasto sam dozvolila...ali ako ne moze sex da steti plodu bris tek ne moze.Nemas potrebe da se bojis,opusti se i pravi bebu,takve stvari se desavaju u prvih 12 nedelja.I bolje sto se tada desilo nego kasnije,jer sa plodom nesto nije bilo u redu,ili da si rodila bolesno dete.Gledaj to sa vedrije strane,zdrava si i samo napred.
idite kod svog ginekologa obaveyno, ja sam imala isti problem, ali mi je obja[njeno da nema nikakvih posledica, samo je vazno da uradite sve analiye pre planirane trudnoce, u mislu ureo, toksplazmoze, miokoplazme, vaginalni bris, u svakom slucaju oni ce vam objasniti, folna kiselina da se pije i da se opustite, suprug takodje sve analize i budite uporni. i nnemojte slu[ati nikoga do vaseg ginekologa, zene su puno ne upucene i razvijaju strahove kod drugih zena. da je moguce uraditi sve kako treba na internetu ne bi nam trebali lekari, slusajte vaseg ginekologa, a ako vam se ne dopada megajte ga.
pozdrav svim mamama i buducim mamama, nesto me zanima pa da vas pitam. Da li bi neka od mama mogla reci kakav je osecaj imati sex u vecoj trudnoc, ja sam pre dva meseca rodila ali posle 4 meseca trudnoce ja i muz nosmo imalo sex jer se on bojao da bi mogao naskoditi bebi i bla bla, meni je trudnoca bila ok i meni je bilo do seksa i ponekad sam imala jaku zelju ali nisam uspela muza nagovoroti pa me zanima kakav je osecaj :-)
😘
Osecaj je predivan, ne samo za moju zenu nego i za mene. Imala je povecanu zelju za sexsom i redovno dozivljavala orgazme samnom (naravno da smo bili nezni u odnosima i o svim zeljama i mogucnostima smo pricali) Zato je i meni vise prijao sex nego kad nije bila trudna, jer smo tada redje zajedno u isto vreme imali orgazam. Inace, imali smo sex zadnjeg dana pred porodjaj i tada je isto bilo lepo oboma :) Nismo cekali ni dugo posle porodjaja, posle 15-ak dana sama me pitala da li smemo da probamo. Prvi put posle porodjaja je nju malo bolelo (smejala se rekavsi mi da ima osecaj kao da joj je prvi sex). Nakon toga smo opet imali reovne odnose bez ikakvih problema. Uz razgovor, poverenje i postovanje partnera je mnogo opustenije u trudnoci a i posle :) (naravno to vazi ako trudnoca nije rizicna) Pozdrav
Draga moja,ja sam mama dvoje dece,sada sam u 7.nedelji trudnoce sa trecim.U obe trudnoce smo suprug i ja imali odnose verovala ili ne,do 2 nedelje pred porodjaj!Osecaj je super,samo treba parneri da razovaraju o tome!
svasta,kakav je to covjek,jel on ima neki uvid u literaturu ili makar net,ili da razgovara sa vasim ginekologom,toliko vremena bez seksa a nije rizicna trudnoca.Ja usla u deveti i jos uvijek imamo odnos normalno,i super je osjecaj.
U 14 sam nedelji trudnoce , i sinoc nekih pola sata nakon sexa videla sam na palomi da mi ima malo krvi , dok mi na gacicama nije niceg imalo . I sad kad se obrisem palomom ima mi krvi dok se na gacicama ne vidi nista . Molim vas recite mi jel nesto opasno za moju bebu jer prva mi je trudnoca pa nisam toliko upucena .. Imam li razloga za brigu ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »