Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Kasnim sa odgovorom, ali će možda biti od koristi nekom drugom. Pokušajte sa fitolat tabletama, masaža posle tople kupke, puno puno tečnosti...
stigli i mi do treceg mjeseca :) sto se okretanja radi - Jana to uspjesno radi vjerovali ili ne - od druge nedelje :D nevjerovatno! Ispuzi one svoje krivudave nogice, ukoci ih i onda lijevo-desno guzom i fino se okrene na stranu! Mi sokirani a doktor se smije.. svasta.. prije par dana se okrenula i na stomak.. ja nju puno pustim da bude u babygym na podu i ona se okrece i pomjera na sve strane. Od kako se rodila dobila je citave 3,200 grama i sa 50 cm je narasla na 63... samo jede, nek je ziva i zdrava. Guce odavno, smije se i to vec pocinje na glas ono slatko cerekanje.. ''sjedi'' u auto-stolici i u siteru (vise je to poduprijeti polu-lezeci polozaj).. eto pozdrav svim mamama i princezama i princevima
Moja beba ima 3m i 2 dana na bok se okrece vec neki 7 dana a danas se okrenula na stomacic. Kada smo bili na kontroli rekli su nam da ima visok tonus, da li se iko sa tim susretao?
Imam bebu staru 3 meseca i od pre neki dan sam pocela da je stavljam na ledja, jer mi je ovo prvo dete i niko mi nije rekao da se to radi mnogo ranije. Da li ce beba uspeti da ojaca vratic dok nam dodje vreme za sedenje? Inace za sad u toku dana provede oko 10 min. na stomacic.
ivana ne brini to je potpuno normalno mi smo imali isti problem mi smo čak bili i dva puta kod lekara jer smo se zabrinuli beba nije kakila 11 dana po posle 8 dana. To potpuno normalno zato što je na protodnoj ishrani nemojte ništa brinuti, to ce se ustaliti je beba zadržava za sebe za napredak koliko je potrebno ostalo ispiški ili nekad iskaki, jer majčino mleko svarljivo je 100% ti se samo normalno hrani i ništa ne brini bebi ponekad ponuditi malo nezaslađene prokuvane vode i to je to blaga masaža stomaka u smeru kazaljke na satu i savijanje kolena na stomačić pa ispružanje nogu kao vežbe će pomoći.
Napomena..... Kod nas je postojao i dodatni problem, koji smo sasvim slučajno otkrili, tj doktorka sa instituta gde smo došli zbog sasvim druge stvari.... Stenoza anusa, blaga srećom. To je suženje mišića iza čmara, te smo to morali da proširujemo metodom bužiranja, digitalno. Stoga nije na odmet proveriti kod stručnjaka. Ništa strašno ni za brigu. Mi smo sada super. Pozdrav
Nije mi jasno kako na jednom ovakvom sajtu moze da se objavi ovakav tekst i bas me zanima ko je napisao tekst i kako bi ga komenarisali fizijatri.O kakvom sedenju je ovde rec??? Podupiranje jastucima nije preporucljivo ni kasnije!
moja beba je danas napunila 3 meseca..i zaista se sama okrece vec dva meseca..ne sputavam je...samo je pustim...sa ledja se okrene na stomak....ponekad napravi citav krug...sa ledja na stomak..pa na ledja..presmesno...i hvala bogu sve je ok....ne vidim sto se dete ne bi okretalo?...i tekst je sasvim u redu...ne znam do koliko vi smatrate da treba da bude u striktno lezecem polozaju?...moja beba se odavno sama dize...jednostavno trazi da sedi...i nema hipertonus...ako se neko slucajno zapita....znaci jedna super zivahna radoznala bebica :-)
Ma kakvo prevrtanje, okretanje, sedenje... Da li to necija beba radi? Moja se ne okrece i ne prevrce...
MORAM DA ODREAGUJEM. PRERANO JE STAVLJATI BEBU U SEDECI POLOZAJ. SAVET JE FIZIJATARA NE CINITI TO DOK BEBA NE SEDNE SAMA U SEDECI POLOZAJ, A TO JE TEK SA OSAM MESECI. U SUPROTNOM UNISTICETE SVOM DETETU DISKUSE KOJI SE NA OVAJ NACIN SABIJAJU.
Naša Milica je danas napunila tri mjeseca, ima 6 kilograma, dojim je i doktorca kaže da lijepo napreduje. Po izlasku iz bolnice imala je 3380 kg. Od početka jedem raznovrsno i ne izbjegavam ništa osim ljutog. Da bih imala dovoljno mlijeka trudim se da svakodnevno pijem dosta tečnosti i punomasnog mlijeka. Bebica najčešće siki mirno a ponekad se buni i grči, tada je uspravim da se podrigne, napravimo malu pauzicu i onda nastavimo. Ponekad joj ponudim malo prokuvane vode da popije i to je sve što se ishrane tiče. Naveče zaspi oko deset i spava ujutro do šest sati tad siki i ponovo nastavi do devet.. Danju spava mahove po sat, dva.. Počela je da posmatra svoje ručice i da se igra sa prstima. Ne poseže za stvarima još uvijek ali drži lakše igračke kad joj stavim u šaku. Obožava da se nosi uspavno, da ide napolje i da se kupa ali mrzi da se oblači..Kad je oblačim tata ili baka prave bogat kulturno umjetnički program koji uključuje pjesmu i igru ;) da bi ćutala :).. Ima dana kad kaki svaki dan nekad i dva puta ali dešava se da nema stolicu po tri dana (jednom pet dana) i to je sve normalno. Kad se igramo uzmem je za šakice i podinem u sjedeći položaj (ako ocijenim da je zainteesovana i da se trudi da ustane) bude tako koji trenutak pa je spustim. Nije još zrela da se drži u sjedećem položaju. Snimaćemo kukove u naredne dvije nedelje. Još uvijek joj stavljamo široki povoj (prvo pampers, pa pamučna pelena i na kraju švedska pelena). Na poslednjem opštem pegledu doktorica je ocijenila da je sve uredu ali da joj glavica blago naginje na desnu stranu i da bi trebali da obratimo pažnju na to. Uvijek smo mjenjali položaj na kome spava ali sad vodimo računa i kako je držimo i uvijek joj ispravljamo glavicu. Svakim danom sve više saznaje za okolinu i prepoznaje porodicu ali i strance pa ponekad reaguje plačem.. Smeši se dosta pa željno iščekujemo i prvi čist glasan smjeh
tanja malo je puno da ti beba ima 3380kg mada konta da si htela reci g....
EMA. Ako ti beba doji opusti se, stolice od 15 dnevno do 1 u 10 -13 dana su normalne ako dete DOJI. metabolizam deteta i majcino mleko varira od sluvaja do slucaja.
Majka DOJI a beba SISA!
moja beba ima tri meseca i dva dena guce smeje se ali jos nije pocela da hvata igracke rukama dali ima neko taj problem
Moja beba ima tri meseca i deset dana. Da li sme u kengur? Kukici su bili u redu i sa 2,5 meseci smo skinuli siroki povoj. Hvala u napred na odgovoru.
Moja beba ima 3 mjeseca i 5 dana. Na podoju je. Imamo problem sa stolicom, kaki jedamput u 7-10 dana. Da li ima neko slican problem, i mozete li me posavjetovati sto da radim?
Vezano za kengura,kad smo bili na prvom UZ kukova ,pitali smo doktora za kengur, i rekao nam je da to nema veze sa kukovima vec sa vratom,ako je dete sposobno da samo drzi vrat onda moze.Mi smo je stavljali par puta po kuci samo da vidimo kako ide nameshtanje i juche smo napokon odshetali do tempa koji nam je blizu ,uspavala se u povratku :) Inache za sedenje i polu sedenje muzu ne mogu da dokazem da ne sme josh iako pishe ovde da sme ...
Moja beba je usla u 3-ci mesec,vec 8 dana ne kaka. Sta da radim?
Koliko ja znam bebe ne piju istu kolicinu majcinog i adaptiranog mleka. Tako da tabele za adaptirano mleko se ne mogu koristiti za majcino. Kolicina mleka koju beba pije se uspostavlja kada je beba stara mesec dana i pribliznu kolicinu ce beba piti sve dok ne bude imala 6 meseci kada pocinje da se uvodi cvrsta hrana. Ja svoju bebu hranim iskljucivo majcinim mlekom ali pomocu pumpice. Na nasim sajtovima nisam uspela da pronadjem nista korisno ali na stranim ima dosta tekstova o takvom nacinu hranjenja, jer zene u zapadnim zemljama moraju rano da se vrate na posao pa bebe hrane na isti nacin.
U sustini zavisi koliko obroka beba ima u toku dana ali treba da pojede dnevno izmedju 570 i 900ml.
Moja beba ima 3 meseca, jede trenutno 6 puta dnevno. Pojede za svaki obrok 110 ili 120 ml.
Teska je trenutno 6400 a rodjena je sa 3200 i porasla je 12cm. Tako da fino napreduje sa tom kolicinom mleka.
Cao mame!!!:-) Moj Lazar ima 3 meseca i 4 dana,lepo napreduje,i ima skoro vec osam kila.Poceli smo vec da ruckamo Milupa pirinac na flasicu pojedemo oko 125 ml za pocetak da vidimo kako cemo reagovati,al sve u svemu lepo ruckamo.21 avgusta idemo na kontrolu i na vakcinu,a nadamo se da cemo septembra i prvi put na more...:-) ljubimo vas puno :-*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »