Komentari za tekst "Problemi sa kožom"

Komentara
75
Ostavite komentar
Ova mast, u komentaru ispod, je potpuno prirodna i zdrava, moze da se koristi za svako stanje koze, od bubuljica preko alergija, osipa i ekcema. Nama se pokazala kao odlicna u borbi protiv ekcema posle svega nedelju dana. Ja nisam kadra da dam dijagnozu, opet je najbolje da se posavetujete sa vasim pedijatrom ali ovom mascu ne mozete nikako da naskodite detetu, da ne valja ja svom detetu ne bih mazala, zato preporucujem vam prepoucujem nevenovu mast bez obzira sto je beba ima dva i po meseca, ja mojoj mazem od treceg a sada ima sest...
Zdravo kako si sama napravila mast za crvenilo da li sme bebi ima dva meseca i 5dana dase namaze na licu
Verovatno ce mnoge majke da me osude i da lupe minus dole, jedino sto nam je pomoglo kod ekcema je prirodna i potpuno domaca nevenova mast koju sam joj sama pravila.
da li ske da se maze sa tom masti beba od dva meseca izto ima crvene tackice
Milice mozes da se javis?..
Moja dunja je imala po celom telu, bukvalno po celim nogama i rukama i ledjima, katastrofa je bila. Pocelo je sa jednom tufnicom na nozi i tako je stojalo 2-3 dana, mazala sam joj pavlovicevu mast misleci da je pelena od sirokog povijanja nazuljila i onda je samo odjednom buknulo po celom telu. Mazala sam joj i Cortinat i Linola mast ali joj je bivalo sve gore jer, kako nam je pedijatar rekao, vecina beba moze da bude alergicna na neke sastojke iz tih krema. Onda sam se odlucila za neven jer i sama imam problematicnu kozu pa mi jedino neven pomaze.
Hvala ti! Napravicu i probacemo. Ima po obrazima, uzasno je svrbi i puno je nervozna. Puno hvala ;-)
Nadam se da će pomoci i da cete brzo da resite problem kao i mi.
Operes svinjsku, po mogucnosti domacu, mast 9 puta. Peres je tako sto prokuvas vodu, oko 2 litara, i sipas malo u mast i mikserom mutis 5 minuta i prospes vodu. Tako 9 puta. U 4 kasike prociscene masti predhidno zagrejane malo ubacis 50g nevenovih cvetova, kupis u prodavnici zdrave hrane, i ostavis na slaboj vatri 2 sata, ne sme da kljuca. Ostavis da prenoci i sutradan opet zagrejes i procedis. To je kolicina za jednu teglicu od decije kasice. I mozes da mazes koliko god puta hoces, ja sam 2 do 3 puta dnevno. Sada iako nema vise mazem je celu posle kupanja.
Ne mislim da je to glupost.. Cula sam za kremu od nevena da pomaze, ali se nisam usudila da kupim. Vise bih volela da probam domacu varijantu, i zamolila bih te za recept ;-) Hvala
Moja beba je imala ekcem i jedino sto joj je pomoglo bilo je Pantenol krem koji sam mazala nekad i po 10 puta dnevno na sam ekcem i povukao se posle nedelju dana, a pre toga sam mesec dana pokusavala sa raznim kremama i nista nam nije pomagalo.
Moja beba ima 14 meseci i ima neke crvene bubuljice po licu koristim kremu sudocrem ali ne prolazi. Probala sam i flogocid ali joj se od toga povukla samo iritacija na guzi. Molim Vas pomozite mi šta da radim.
Moja beba ima 7 mjeseci i 14 dana,a pojavile su mu se sitne bijele tackice na polnom organu,prvo na vrhu,a kasnije se prosirilo i dolje ka testisima,i tackice su pocele da budu bijele,znate li o cemu se radi,ili sta da mazem ili bilo sta :)
Evo da ostavim i ja komentar u vezi koprivnjace meni je dete dobilo to u 4 godini samo odjednom crvenilo bas kao kad kopriva oprlji i to krupno i svrbi u tom neznanju ni sta je uzela sam fenistil gel mazala i mazala dok svrab nije prosao isto tako odmah aerius za alergiju sve se malo smirilo sutra dan kod doktora pa injekcija i jos tri dana aerius je pila i sve je hvala Bogu nestalo.
Moja bratanica ima 11 meseci, ima crvene bubuljice po licu i telu, mnogo se znoji, da joj se ne iritira koza zbog toga?. A i u
kuci nam je mnogo toplo, a citala sam ovde da od toplote izlaze te bubuljice. Koristim pantenol kremu ali ne povlace joj se. Sta da uradim da joj se povuku? Hvala Vam unapred, divni ste. :-*
Ne bih da se pravim pametna, ali moram staviti malu zamerku na jedan deo teksta:

"Infektivni osip

Kod osipa uzrokovanog infekcijom treba koristiti antibiotike i antiseptike jer je on obično uzrokovan gljivicom kandidom."

- Antibiotici i antiseptici su baktericidi, dakle deluju na bakterije, a Candida albicans je gljivično oboljenje, i upotreba antibiotika može samo da pogorša problem. Za gljivična oboljenja se koriste antimikotici.
bebica mi ima crvenilo ispod vrata sa ospicama mazala sam sa svim i svacim al nikako da prodje molim savjet
to je ekcem.
Po preporuci patronazne sestre koristila sam jekoderm za perutanje koze bebe. To je cista riblja mast, nema konzervanasa niti bilo kojih drugih dodataka. I odlicna je. Pozdrav
moj bebac ima crvenilo medju preponice mazem ga pomadom tj kremom al mu se ne povlaci.perem ga non stopsta mi savetujete da uradim?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »