Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
Mame iz Novog Sada, koje su kojim slucajem imale dodirnih tacaka sa dr. Mirjanom Bogavac, molim Vas da napisete Vase komentare i misljenja?!
Unapred hvala 💋
Samo ne kod nje ....
ja sam cula dosta negativnih komentara
Interesuje me misljenje mama iz Novog Sada, koje su isle kod dr. Mirjane Bogavac na kontrole... ne idem kod nje privatno (gde ima ordinaciju?), pocela je da mi kontrolise trudnocu u Betaniji jednom mesecno! Zanima me kakva je kao ekspert i da li se mogu osloniti na nju prilikom porodjaja? Hvala Vam unapred 💋
Mene je uspesno porodila i rodila sam decaka od 4.900 mozes da se oslonis na nju
Meni je dr Bogavac, mogu slobodno da kažem, vodila prvu trudnoću. Iako nije bila moj doktor, radila mi je ekspertne i, kao i tebi, UZ svakih mesec dana. Ona je izuzetan stručnjak, opusti se. Tačno znam zbog čega se pitaš, svi smo :D, ali zaista je dobra i veoma cenjena od strane svojih kolega. U to sam se uverila tokom porođaja i boravka u Betaniji. Inače, nije bila na mom porođaju ali jeste posle u vizitama. Opusti se i srećno!
Ja ulazim u 21 nedelju , i jos uvek nisam sigurna osecam li bebu ili ne :)
Nema jasnih pokreta za koje bi bila sto posto sigurna da je to -to.
Ali dobro...
pozdrav buducim mamama :) mi smo usli 21 prvu nedelju, danas na ultrazvuku nam je receno da rastemo, teski smo vec 400 g, ja sam se ugojila poprilicno 7kg (vadi me sto sam na pocetku trudnoce imala 51kg)..malo me je uplasila doktorka, rekla je da je posteljica nehomogena,da nije strasno ali da se prati..Moze li mi neko reci sta to znaci? Bebac inace lepo napreduje sve je u granicama normale..
Pozdrav budućim mamama :-). U 21.nedelji sam, prva trudnoća, ugojila sam se oko 5kg do sad. Od 15.nedelje osećam bebine pokrete, na početku osetila sam ko da su mi leptirići u stomaku, i svakim danom sve jače sam osetila, dve nedelje kasnije i muž je osetio kad je stavio ruku na moj stomak :-). Sad se već i vidi na stomaku kad se okreće. Jako je dobar osećaj :-). Svako jutro mi se javja kad se probudim :-), lepo mi se počinje dan. Rekli su nam da ćemo imati sina. Sad čekamo expertni uz, idemo za 2 nedelje. Jedva čekam da vidim svoju bebicu. Pozdrav svima
cao buduce mame i ja sam 21 nedelja,lepo podnosim trudnocu,imam samo problem sto ne mogu da se ugojim imam 46kg sve jedem ali ni kg se do sad ugojila nisam,samo je malo poceo da se nazire stomacic.Dajte neki savet mame...
i ja imam isti problem, zelela bih da dodam koje kilo, medjutim slab mi je apetit
Pozdrav svim buducim mamama i tatama :) Danas sam usla u 21. nedelju trudnoce, osecam se super. Bebicu osecam od 17. nedelje, i dosta je aktivan :) Vec od 12. nedelje znamo da je decak a kasnije je na sledecem uz to i potvrdjeno. Inace sam se do sad ugojila 1,5 kg, dobila sam samo mali stomacic a trudim se da jedem zdravo i da unosim dosta vitamina. Mamice uzivajte u trudnoci :)))
21 nedelja,druga trudnoca i dve bebe(bata i seka).Poceli su da igraju utakmice u stomaku-divan osecaj,kako ce biti kasnije,videcemo.Radili 4D,kaze dr sve ok.imaju po blizu 400gr,devojcica malo veca.stomak mi je kao sa prvim detetom u 8 mesecu.ugojila sam se oko 15kg,ali vrlo malo se vidi.normalno jedem.jedva cekam da se porodim...pozz
Moja curica se mrda vecinom uvece, zna i preko dana, ali najdraze joj je izgleda kad mama legne da spava... :-) Na UZ je sve super, sad u 23-oj idemo na expertski i da vidimo bebu... Koliki su vam stomacici mamice? Moj je mali bas, ali i u prvoj trudnocii mi je u devetom bio kao vecini u 7-om mesecu, pa mi sincic bio 3650gr, a 54cm dugacak...tako da se ne opterecujem mnogo... :-)
Moj je za sad kao ranije kad se dobro najedem. Nadam se da nece biti mnogo veliki, posto sam dosta siroka u kukovima (mislim same kosti su siroko razmaknute) pa kontam da ce imati mesta.
Moj bebac se mrda iskljucivo kad oseti da je tatina ruka na stomaku. ja ne mogu nikako da ga nateram da mrdne. A kad oseti mog muza, cak i preko majice odmah se javi :)
Mog malog decaka osecam nesto vise od nedelju dana, inace stigli su i rezultati aminosinteze i sve je ok, mnogo smo srecni. Pozdrav za sve mame i male drugare
Zdravo svima, ja nisam knjiski primer idealne trudnice, jako sam aktivna i pored toga sto sam se do sada ugojila 15kg, i to najvise u prvom mesecu usled velikog hormonalnog skoka, imala sam apetit i bas sam jela, posle toga sam se hvala Bogu umereno gojila, i nadam se da ce se takav trend i odrzati do kraja. Danas sam saznala da imam neke bakterije u mokraci, mada kazu da je to ok u trudnoci i moze se javiti usled pada imuniteta, ja se ipak jako brinem. Zanima me da li je neka od vas imala ovakvo iskustvo ili zna nesto vise o tome da mi kaze? Pozdrav i hvala unapred!
Imas u apoteci caj za trudnice protiv bakterija u mokraci(Josif Pancic ona zuto zelena kutija). Ja sam taj pila i bakterije su nestale...nije to nista strasno dosta trudnica ima bakterije, prosto imunitet nam je sad jako osetljiv. Caj, supe, dosta tecnosti i bice to ok ne brini ;-) samo nemoj uvin caj nikako, jak je, izaziva kontrakcije i ne preporucuje se u trudnoci. Meni je doktor prvobitno taj prepisao, ali ja sam uzela ovaj bas za trudnice i pomogao mi je. pozzic i sve naj :-)
razumem te potpuno i verujem da taj "grč" imaju sve trudnice .... kasnije to prati materinstvo;bojazan za dete...bitno da je sve ok i moja terapija je bila uspešna pa se nadan da će i do kraja biti bez tegoba! pozz od mene,a jedan mali "kick" od ovog bate :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »