Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2733
Ostavite komentar
Ja sam 19 + 5dana i vec drugi put mi otkrivaju eserihiju coli i to na cerviksu i ocajna sam, doduse kazu u malim kolicinama. Prvi put sam je lecila antibiotikom pa se povukla, sad se pojavila uprkos antibiotiku koji sam koristila drugim povodom. Sad mi je doktor dao neki probiotik da pijem 15 dana. Toliko brinem i uznemirena sam da ne mogu da vam opisem.
Meni su eserihiju otkrli jos na pocetku trudnoce, a sada sam usla u 20. nedelju. Od tada je lecim raznim antibioticima i vaginaletama i nista. Uvek isto, eserihija koli u malom broju. Doktorka kaze da to nije nista strasno, ali da mora da se leci da se ne bi prosirila. Inace rekli su mi da je brusnica dobar prirodni lek, tako da sam pocela i sa njom pa videcemo. Srecno, eserihija je vrlo uporna.
Ja sam imala eserihiju pre mesec dana a sada sam u 20 nedelji ,pila sam cefaleksin 5 dana, 3 puta dnevno i eserihija nestala,zato ne brini :)
Imala sam ja,ali u ogromnom broju. Tri ture antibiotika sam popila. Prvo 8 dana, pa nista,pa opet 8 dana drugi antibiotik i nista i onda 10 dana jedan i jos 7 dana drugi i uspela sam da je se otarasim.
Drage mame, ja sam 19. nedelja, nosim nisko bebu, pa moram da odmaram i pijem utrogestan 2x100 mg.Imam jedno pitanje za vas, kada kinem ili ustanem naglo ili se nasmejem jako, mnogo me boli stomak u donjem delu, kao da me nesto probada, to traje par sekundi i prestane..Da li znate zbog cega to se desava? Pozdrav :)
nemoj da ustajes naglo...
Draga Marija, isto se i meni desavalo i posto mi je prva trudnoca pitala sam svoju doktorku zasto me boli donji deo stomaka, rekla je da je sve to svakako normalno jer se karlica i materica svakodnevno uvecavaju i takodje zbog toga koristim utrogestan i isto kao i ti 2x100, medjutim doktorka mi je savetovala da ne pijem utrogestan nego da ga koristim vaginalno. Slobodno pitaj svog doktora sve sto te interesuje makar bila sitnica. Puno pozdrava i srecno :-)
Pozdrav drage mame imam 21.godinu trenutno u 20-oj nedelji trudnoce ugojila sam se 5kg bebac raste pokrete sam osetila pre 2.nedelje jedan dan je bas aktivan drugi dan tek sto osetim koji pokret i tako u krug.Dva dana unazad primecujem fleke na grudnjaku i ujutru na spavacici sve je to normalno :) za 3 nedelje idem na 4g tada je idelno vreme tako kaze moj doktor. ljubac
Zdravo drage mame.. :) u 2o-oj sam nedelji, i moram da priznam da se super osecam. Beba je bas aktivna, i lepo je osetim, sto je divan osecaj..Suprug je uspeo da uhvati bebine udarce i njegov pogled u tim momentima je ne procenjiv, jer nije svestan u opste da tu ima neki mali zivi bebac :) svima vam zelu laganu trudnocu, i brz porodjaj :*
Zdravo mamice 😊 Ja Sam takodje 20-a nedjelja i bebicu Sam osjetila u 17-oj prvi put i bilo je predivno 😍 sad se intenzivnije osjete pokreti,samo sto moj dragi Jos nije uspio uhvatiti koji pokret.Zelim vam svima lijepu i ugodnu trudnocu 😊😊👩👶
cao mame :) ja sam 20 ta nedelja i super se osecam,osetila sam i pokrete bebine ali moj suprug jos nije :) desilo mi se nesto cega sam se uplasila,pojavile su mi se kapljice mleka,da li neka od vas zna .nesto o tome? hvala na odg unapred :)
draga i ja ulazim u 20tu nedelju osetila sam bebu u 18 posto sam mrsawa bas,i meni su se pojawile kapi mleka widela sam kao zute flekice na brusu,to je normalno jer se grudi spremaju za dojenje nemoj da brines wecini se to desawa.☺
zdravo mamama ...ja se vec mamom osjecam pa tako i trudnice oslovljavam he...poslije 8 god pokusavanja ocekujem svoje prvo zlato..dal je normalno sto sam malkice deprimirana kilazom he...20 nedjelja a 7 kg vise.....
Ahh bez brige Amira i ja Sam vec 8 kg dobila sto je za mene dobro Jer Sam bila stvarno mrsava 😀😀 lijep Pozdrav
uziwaj i ne opterecuj se spasce kg sami,i ja sam 20ta nedelja a imam 46kg nisam se ni gram do sad ugojila a jedem swe ziwo,jednostawno je genetika u pitanju.
Pozdrav buducim mama! U 20-oj nedelji sam, ali sam bebine pokrete osetila u 19-oj. I mogu vam reci da je to vec sutiranje a ne samo leptirici u stomaku. Cak smo dragi i ja jedno vece posmatrali kako me udara u stomak i kako se pomera. Prelep osecaj. :) Pre zaceca sam imala 56 kg, sad vec imam 62, ali mi se ne vidi mnogo, cak me svi pitaju, kad me vide, sto se ne gojim. Nadam se da se nisam mnogo dodala kg za sada. Inace sve nelagodnosti su prosle i sad uzivam bez tegoba! Uzivajmo u nasim trudnocama! :*
Pozdrav svim mamama.
Ušla sam u 20. nedelju trudnoće i tek sada sam osetila bebine pokrete. Prethodnih nedelja sam osećala nešto slično golicanju ispod kože, a kako mi je ovo prva trudnoća nisam bila sigurna da li su to bebini pokreti. Najlepše od svega je što je već drugi dan posle tog saznanja da osetim bebu i moj suprug uspeo da "uhvati" jedan pokret.
Inače, u 14. nedelji sam počela da dobijam jake kontrakcije, ali zahvaljujući tabletama utrogestana (400mg/dnevno), injekcijama progesterona (na svaki peti dan) i strogom mirovanju situacija se normalizovala. Možda su te kontrakcije uzrok zašto ranije nisam osetila bebu, jer sam iz straha i najmanji trzaj u stomaku tumačila kao kontrakciju, a ne bebin pokret.
Zbog mučnina u prvom tromesečju izgubila sam 2,5 kg, a do sada sam vratila samo 1 kg, što je divno, jer sam inače krupna i mislila sam da ću u trudnoći biti kao tenk :-)
Zanima me iskustvo drugih mama koje su imale kontrakcije. Da li su kasnije, kako je trudnoća odmicala, smele više da se kreću ili su bile prikovane za krevet do porođaja?
Zdravo Milana. Ja sam takodje imala kontrakcije u 16oj nedelji, a od prvog dana uzimam Utrogestan od 200mg 3 puta na dan. Ja nisam ni znala da su kontrakcije,nego sam otisla kod lekara zbog jakih bolova u ledjima i stomaku,gde je na uz i ginekoloskom pregledu utvrdjeno da su kontrakcije. Doktor kaze da mi je materica jako zavaljena i jace me pritiska tezina bebe nego da nije zavaljena. Od tog pritiska,pocela je karlica da se siri ranije nego sto treba. Zbog tog bola koji ja osecam,refleksno se javljaju kontrakcije. Nista strasno,samo mirovanje i bez podizanja i zavijanja. Inace i meni je prva trudnoca i nosim Uroša :-)
Zdravo drage mame :-)
Usla sam u 20u nedelju i konacno se osecam odlicno. Jos uvek ne osecam "udarce", ali vec neko vreme imam osecaj kao da mi je u stomaku vazduh koji se pomera svuda :-)
Na bolovanju sam od prvog dana jer radim na rizicnom mestu i imala sam jedan pobacaj :-(
S obzirom da je sada sve u redu i da imam slobodnog vremena na pretek,volela bih da krenem na neke vezbice ili neke aktivnosti za trudnice.
Da li neko moze da mi preporuci nesto u Rakovici?
Zivim u Beogradu svega godinu dana i nemam bas velika poznanstva,pa bi mi vasa pomoc dobrodosla. Hvala unapred i srecni praznici.
Pozdrav svim buducim mamama,i ja sam na polovini trudnoce,jako sam sretna,prva mi je trudnoca,3kg sam teza sto se jedino na stomaku vidi,prva tri mjeseca sam jako tesko podnela mada je sada sve proslo,jedino sto mi smeta sljam u grlu,ne znam kako da ga izbacim ne smijem nista popiti a on me tera da povratim.Moze li mi neko pomoci oko toga?Srecno Mame!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »