Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Jelena, po zakonu o zdravstvenoj zastiti od januara 2014., pise da je bolovanje do 30 dana koje ide na teret poslodavca. zbog odrzavanja trudnoce, se isplacuje u visini od 100%.
I meni...ali i ja nisam sigurna koliko treba da uplati...knjigovodja mi je rekla 65%
Ivana, poslodavac uplacuje 65% ali nikako ne sme biti nizi od zakonskog minimalca! Dakle, tvoj poslodavac ozbiljno krsi zakon.
U Zakonu o zdravstvenom osiguranju u clanu 96. lepo pise da poslodavac za prvih 30 dana bolovanja mora da isplati 100%. Pozovite se na taj zakon. Tako sam ja uradila i isplatili su mi 100%.
Jelena pita za prvih mesec dana bolovanja koje ispisuje ginekolog. To je i moje pitanje jer sam dobila informaciju da poslodavac isplacuje 65% i to je to. Za ostale mesece vazi ono 65+35%. Medjutim u gornjem tekstu sada citamo da za prvih mesec dana poslodavac isplacuje 100%. Da li je to tacno?
Ne zali se nikom,jer od drzava prosledjyje poslodavcu 65% pa on prosledjuje vama,a 35% drzava direktno prosledjuje na vas racun,ali posto je u haosu sve trenutno i drzava ima pametnija posla od trudnica nacekaces se
ja sam na tr. bolovanju od 6.oktobra. 16.decembra mi je leglo na racun 16.550din
za taj novac moja firma tvrdi da je to 65% od bolovanja koje mi oni duguju a kasnije cu dobiti 35% jer to kasni od drzave. sta je prava istina , ne znam .
ja radim u supermarketu u Obrenovcu
Na porodiljskom sam od danas, zanima me ko placa prvi mesec, poslodavac ili drzava? Trudnicko nisam koristila.
Ima li neko mail na koji saljem podatke u Nemanjinu? pio firme i jmbg.
Ja imam pitanje koliko se ceka na 35% koje placa drzava? Kako da proverim kada ce mi uplatiti. Vec dva meseca nisam dobila a u Nemanjinoj kazu da ne kasne. Radim u privatnoj kompaniji Metro cash&carry
Ja sam na odrzavanju trudnoce od 2 septembra, firma mi uredno uplatila 100% za prvi mesec bolovanja, i daje reovno 65% svaki mesec, ali jos od oktobra cekam na tih 35%, evo sad 26-og fenruara sam itvorila i porodiljsko bolovanje, znaci drzava mi je duzna 35% za 5 meseci, i ne nadam se da ce brzo isplate :(
Da li neko moze da mi kaze da li se za obracun naknade na trudnickom bolovanju uzima prosek plata prethodna 3, ili prethodnih 12 meseci? Negde sam procitala da je po novom zakonu 12. Hvala unapred!
Cekajte, ja sam danas zvala ustanovu u kojoj radim i rekli su mi da ce mi prvi mesec platiti 65 posto, a ne 100? Jel to nesto novo?
Molim vas na koji broj yovete u Nemanjinoj,meni duguju 35%od marta,hvala unapred
Ja sam na trudnickom bolovanju od jula, poslodavac mi isplacuje 65% redovno do 3. u mesecu, ali do sada nisam primila ni jednu uplatu Fonda od 35%...sto se firme tice, oni su azurni u obracunu i dokumentaciji, ali me cudi ovoliko kasnjenje ovih 35% sa Fonda!
Ohrabruje me cinjenica da su neke uplate tog dela plate pocele da pristizu...
Ne znam stvarno, ja sam iz Beograda i komuniciram sa Nemanjinom-to je Republicki fond.. Verovatno ce se javiti neko ko zna taj odgovor. Pozzz
Jos jedno pitanjce - da li se za informacije o uplatama sve obracamo Republickom Fondu ili lokalnim ispostavama po gradovima?
Pretpostavljam da novac ide lokalnom fondu iz centralnog, pa dok oni rasporede po spiskovima...
Hvala Aleks, cekamo taj decembar ;)
Preteruju stvarno! Evo ja sam se par dana "ganjala" sa ovima iz Fonda, ostavljala podatke pa ih zivkala, i svakog dana je bio odgovor : jos nije stigao spisak, zovite sutra.. Da bih na kraju danas dobila informaciju da je stigao spisak od onog dana kad sam ostavila podatke ali, gle cuda, za mene ne pise razlog zasto jos uvek nisu uplatili septembar! Ja sam ih pitala sta dalje, gospodja kaze da ona misli da ce to meni biti uplaceno ovih dana i da se obavezno javim pocetkom decembra ako mi do tada ne legne uplata.. I da, pitala me da li je to prva uplata od fonda, ne znam da li to ima neke veze.. Ja sam na bolovanju od avgusta, a od septembra preko Fonda i jos mi nije leglo 35% za septembar, a 65% redovno dobijam posto mi poslodavac pusta kad i ostalima.
Evo da ostavim jos jedan komentar na ovu temu....kolko mi se cini poceli su redovno da isplacuju naknadu za bolovanje. Prvi mesec mi je kasnilo pa sam za septembar primila celokupan iznos pocetkom ovog meseca tj.oko 7.novembra....u ponedeljak su uplatili vec za oktobar 35%,a do kraja nedelje upatice ostatak poslodavcima.
Ja pocetkom svakog meseca dostavljam doznake da bi do 10.og najkasnije predao sve papire Fondu...Platu u firmi inace sam dobijala oko 20.og u mesecu,a posto je knjigovodja zakasnio par dana sa predajom dokumentacije za septembar mesec,oktobarsku zaradu od sam primila oko 07.og novembra i to celih 100%.Prvo je isla uplata iz Fonda tih 35% koje trudnicama i porodiljama direkno leze na racun,a zatim ostalih 65% koje je uplatio poslodavac. Za oktobar je bila uplata od 35% u ponedeljak,a ostalih 65% ocekujem do pocetka sledece nedelje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »