Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
pozdrav mame! i ja sam imala jake bolove u predelu levog bubrega. bila sam u hitnoj i na UZ pregledu se nista nije videlo. prvi naredni urin je bio pun fosfata, a vec naredni nista, potpuno prazan, ni bakterije, ni leukociti. krenuo mi je pesak. kod infekcije se bol razvija sporo, traje sve vreme i nekako je tup. kod peska i kamencica krece naglo i jace, ostrije boli. ja sam se samo odjednom preznojila, povracalo mi se i mislila sam da cu se onesvestiti, ali brzo je proslo. ponavljalo se, i rekli su mi kad se to desi da treba da hodam ili da radim cucnjeve da bi se pesak pomerio, i to zaista pomaze.
Cap draga....ja sam imala uzasne bolowe takodje u lewom bubregu. Lekar rekao da je krenuo pesak,to nije nista strasno osim sto je bolno. Sawet je bio dosta wode. Ne can,ne sokowi,iskljuciwo woda. Nadam se da ni kod tebe nije nista strasno. Pozdraw...
Poz Vecice,u istom smo sosu koliko primecujem iz opisa.I ja osecam slicne bolove koji krecu od ledja i spustaju se ka kuku.Doktorka me pregledala i rekla da nije do trudnoce vec da je verovatno u pitanju bakterijska inf urinarnih puteva,a mozda i pesak u mokraci jer je to cesto u trudnoci.Uradila sam urin,poz na bakterije sada cekam urinokulturu.Uzela sam Pancicev caj za decu i trudnice sa urinarnom inf i vidim da ga svi hvale.Meni deluje ok.Preporucujem ti da ides slicnim putem ,pregled pa ostalo.Sve se da istrepiti kad je sa bebcom sve ok.Zelim ti da brzo prodje.:-)
Drage trudnice, usla sam u 19 nedelju trudnoce, super se osecam od samog pocetka, nisam imala mucnine niti bilo kakve teze tegobe. Nosim devojcicu i jako smo srecni i suprug i ja. Medjutim brine me jedna stvar. Ne osecam nikakve pokrete bebe, posto mi je prva trudnoca ne znam cak ni kako to izgleda? Bila sam nedavno na UZ i rekla bih da je moja curica malo lenja sto se pokreta tice, kao da se ne pokrece dovoljno, jedva smo uspeli pol da vidimo. Tako je bilo i na double testu. Da li treba to da me brine. Hvala unapred!
zdravo Joko . .
nemoj da se plasis . .
to je normalno . .
ja sam inace isto prvi put trudna sada i isto tako sam jedva iscekivala prve pokrete i pitala zasto ih nema . . .nemoj se plasiti . .
osetila sam.pokret samo jednom u 17oj nedelhi i to je to . . nije svaka truudnica ista ... nemoj se plasiti . . 😊😊 uzivaj u ovim prelepim danima 😘😘
Nema to veze, kako neki kazu "Postoje bebe koje prespavaju celu trudnocu" :) Kad krene da sutira osetices, najkasnije za koju nedelju. I ja sam 19+5 ali osecam pokrete od negde 14, 15 nedelja :D Prvo su bili bas bas nezni, sad ih vec jasnije osecam, ali je kod mene decak pa je verovatno besan :D
Drage trudnice i mame, usla sam u 18 nedelju. Osjecam se sjajno, zelim da svaka trudnica ima ovakvu trudnocu bez mucnina i drugih problema. Dobila sam oko 6 kg. Bebu sam osjetila prvi put jos u 12 nedelji, nesto kao golicanjem. Jos uvijek to osjecam, nije jos pocela,da me tuce :-)
Jedina mi je briga sto nisam prelezala ospice niti sam vakcinisana, a djever ih je dobio prije dva dana. Malo su me utjesile rijeci moje doktorice koja mi je rekla da je drugo tromjesecje najmanje rizican period i ako ih dobijem. A takodje mogu samo da ih dobijem u vidu prehlade ne mora mi izaci osip. Nadam se da ih uopste necu ni dobiti, jer su ih neke osobe u mojoj okolini vec imale a ja ih nisam dobila. Zelim Vam lijepu i ugodnu trudnocu :-)
Zdravo buduce mame...Koleginice! Prva mi je trudnoca i danas ulazim u 19- tu nedelju trudnoce...Bebu sam osetila u 17 nedelji ( bar ja tako mislim jer me od tada u stomaku stalno nesto lagano golica da tako kazem). I veoma sam srecna, prosto sama pomisao da treba za 148 dana otprilike da donesem bebicu malu na ovaj svet cini me presrecnom! Jos uvek ne znam pol bebe, mada mi nije ni bitno neka je samo zdrava! Svim buducim majkama zelim puno sreceee... Veliki pozdrav
Zdravo mamice! Prva mi je trudnoca i bebu sam osetila krajem 17.nedelje, ali nisam bila sigurna da ne gresim. Od 18. je osecam redovno. :) Probajte da posle rucka legnete na ledja i mirujete. Stavite ruku na stomak i cekajte da se bebac javi. :)
Drage trudnice ja sutra ulazim u 19 ned. Trudnoca je pocela sa hematomom u materici ali uz strogo mirovanje stigosmo do ovde :-) Moj dr kaze da se pol vidi ali ima neki princip da nikome nece da kaze,pa mene zanima jel postoji na UZ neka oznaka za pol ili mi je jedino resenje da odem kod drugog da mi to vidi? I da,kupila sam knjigu STA DA OCEKUJETE DOK CEKATE BEBU, fenomenalna je,na skoro sve nedoumice imate odgovore. Pozdrav!
Obicno ne zele da kazu pol ako nije bas ocigledno, tako je nama dr rekla!
Pozdrav svim trudnicama, evo mene u prvoj trudnoci, pomalo osecam bebu, 18+3 sam, bila sam na pregledu,sve je ok, jedino mi doktor nije pojasnio par stvari! Molim vas ako neka od vas zna da mi pojasni- placenta je na zadnjem zidu i fundus-STA TO ZNACI? :-)
I drugo, dobila sam uput za fetalnu ehokardijografiju.. znam da je to pregled bebinog srca ali me zanima kako se to radi? Hvala unapred! pozdrav svima i srecno!
Cao trudnice,ja sam 19 nedelja,ostala sam trudna sa 46kg i do danas se nisam ni kg ugojila.Doktor kaze da je sve ok ali da moram da se ugojim,radila sam tripl test kaze dobar je ali nije idealan...ali da nemam razloga za brígu...
Danas sam isla na 4d ultrazvuk u Genesis. Za 5000 din dobila sam 14 sekundi snimka. Blago je reci koliko sam uzasnuta.
19 sam nedelja trudnoce i povremeno imam aritmiju, tj srce mi preskoci, da li se to nekom desava? :-(
pozdrav Jelena..
Pre trudnoce sam pila terapiju zbog aritmije,ali od kad sam ostala trudna sve mi je zabranjeno sto se lekova tice pa aritmiju smirujem casom secera i vode i izlaskom na vazduh ako me bas uhvati gusenje! a mozes i piti verapamil ako ti je bas lose mada je nevolim uzimanje lekova u trudnoci! sve najlepse inace i ja sam u 19oj nedelji!
:-)
drage meme, ja sam 19-ta nedelja i nosim mono-mono blizance, tj. jednojajcane blizance koji se razvijaju u jednoj posteljici i imaju jednu amino
"vrecu" , malo me strah jer je to rijedak slucaj, na znam nikoga ko ima iskustva sa tim, ako neko ima iskustva bila bih mu zahvalna da mi odg.. Unapred veliko hvala i srdacan pozdrav!! SRECNO svim buducim mamama!!
Zdravo trudnice, ja sam 19+4, primam fraxiparin u stomak, tj. sa strane u salo, u poslednja 3 dana mi se na mestu uboda pojavljuje crvenilo i nesto tvrdo oko 1-2cm, ne znam ni kako to da nazovem. Da li se nekome nesto slicno desavalo? Gde jos moze da se daje inekcija?
Draga Majo, ja sam usla u 18 nedelju a fraxipaein primam od orvog dana embriotransfera. Isla sam na vantelesnu. Do 3. meseca je bezbedno fqvati frxi na oko 2cm od pupka doke sa leve i desne strane naizmenicno a posle toga butine sa strane i nadlaktice. Ja sebi dajem naizmenicno u levu i desnu nadlakticu i sve je ok. S obzirom da sam od ovih 3.5 m mesec dana u bolnici bila tako su mi sestre objasnile i one mi davale u nadlaktice.
Srecno. pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »