Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Meni su u 6.nedelji na uz videli hematom. Dve nedelje strogog mirovanja (takodje, nisam krvarila) i hematom je sam od sebe nestao. U 9.nedelji ga nije bilo. Samo bez panike i slušati savet doktor.
Pozdrav buduce mame :-) ja sam u 11 nedelji,danas bas idem na kontrolu totalno sam opustena i to je najbitnija stvar u trudnoci to vam iz iskustva kazem jer sam prosle godine bas zbog stresa i nerviranja na zalost izgubila bebu...uzivajte cim prodju mucnine sve je mnogo lepse ja sam ih imala dve nedelje po ceo dan,prodje sve to :-) vreme brzo prolazi ja vec vidim moju bebanu u narucju.Pozdrav ljubim vas sve
Pozdrav za mame i bebe! Javljamo se u 11 nedelji sa 42 mm. Dobro smo. Prva mi je trudnoca i presrecna sam! Ljubimo vas i cuvajte se!
Pozdrav buducim mamamamama!Isto smo 11 nedelja..meni je doktor rekao da mi je zavaljena materica ali nije prepisao bilo kakav lek,kao sto neke od vas piju utrogestan..rekao je da se sve to samo vrati na svoje.Inace imam mučnina koje polako prestaju.Volela bih da čujem i vaše mišljenje jer me to sad zabrinulo malo ..💋💋
Zdravo Gordana, zavaljena materica je tvoj prirodan položaj materice ( kazu da se samo zbog takvog polozaja teze ostaje u drugom stanju, što uopšte nije tačno 😃). Utrogestan sigurno nije terapija zbog zavaljene materice vec zbog nekih drugih stvari. Budi bez brige. Želim ti da uživaš u svojo trudnoći!
Draga Gordana,i meni je materica zavaljena. Jedan divan doktor,koji mi je to ustanovio rekao mi je da to nema nikakve veze sa tokom trudnoće, jer sve materice, kako trudnoća odmiče počinju da izgledaju isto ( uvećavaju se i tako postaju identične, materica je pre trudnoće zavaljena, takav joj je položaj i oblik, a u trunoći nema zavaljenih). Ja lično pijem utrogestan od kada sam saznala da sam u drugom stanju ali ne zbog položaja materice već zato što imam skraćen grlić a i imala sam jedan pobačaj pa preventive radi. Bez brige. Pozdrav i svako dobro!
takodje imam zavaljenu matricu...isto tako sam 11 nedelja i ne pijem nikakve tablete za to..i takodje mi je to malo onemogucavalo da ostanem trudna ali uspeli smo..
ja imam zavaljenu matericu ali to znaci da ne mozes lako da ostanes trudna,bar ne meni tj sa prvom nisam imala problem a u drugoj i sada trecoj trebalo mi je nekih 2-3meseca da ostanem...a ostale probleme u trudnoci nisam imala niti sam pila neke lekove za to...
Preporucila bih samo svim trudnicama da uz folnu kiselinu obavezno piju 2 puta po jednu tabletu beviplexa( ili slicnog b komplexa) s obzirom da je neophodan za apsorbciju f.kiseline. To je preporuka dr.Miljica. Pozdrav i srecno!
usla sam u 11 nedelju, pijem samo folacin.. da li ste vi pile jos nesto? krvna slika mi je u granicama normale.. nemam mucnine i ne povracam.. pozz za sve trudnice 💋
Zdravo svima :) Mi evo ulazimo u 11. nedelju, za sad bas nikakvih tegoba nemam ne bih ni znala da sam trudna da nije uz potvrdio. Zelim vam svima laganu trudnocu i zdrave bebce :)
Imam srece, bar za sada :). Svi me zezaju da se foliram da ne idem na posao. Ali zato kada sam prestala da uzimam pilule par meseci pre trudnoce, sve sam simptome prozivela.Tek su mi se u trudnoci hormoni smirili.
Ja prosto ne mogu da verujem da ima zena koje nemaju nikakvih simptoma trudnoce.Zadivljujuce!Hvala Bogu da je tako!
Zdravo. Ja sam u 11.nedelji i danas sam ceo dan na svakih recimo pola sata osećam nelagodu u donjem stomaku, slično je prehladi bešike, ali opet različito. Malo sam zabrinuta, jel imao neko slično iskustvo? Nadam se da će proći do sutra... Pozdrav
isto tako i pitala sam doktora posto mi je inace posle grudi bio jedini osecaj u trudnoci objasnio mi je da su besika i materica na istom mestu i da se guraju i to proizvodi taj osecaj..ali u 13 nedelji materuca izlazi u trbusnu duplju i tu je kraj tome
Draga Natasa, nadam se da su problemi prosli i da je sve ok. Ja sam u trudnoci imala slicne probleme,sto mi je dr objasnila kao normalno sirenje materice. Verovatno nemas razloga za brigu,ali za svaki slucaj podji do lekara. Bice ti lakse ako porazgovaras sa nekim strucnim. Srecno....:-)
Cao ja sam Jelena, 10-a sam nedelja. druga mi je trudnoca.. zasad se osecam dobro sto i zelim svim buducim mamama!! SRECNO MAME!!
Zdravoo $vima , Danas Sam usla u 11 nedelju ,jako velike mucnine imam , pored te mucnine pojavile mi se neke flekice kao bubuljice jako srbe. Muslim da Sam alergicna na utrogestan (tablete). Odma Sam pojurila kod koznog lekara I rekli su mi da mi to izlazi zbog toga sto nemam dovoljno kalcujuma. veoma brinem ,kazu mi da mi je koza sada veoma nezna I za to su izbile te flekoce.. Dali she to jos nekom ponovilo .. ppomoc!!
Ćao ja sam se upravo priključila po ovom sam 11 ned.u 5toj je počeo braon iscedak i imam ga još uvek nekad praćen bolom u stomaku kao pred menst.ciklus.Na betaniji su rekli da je to toliko normalno da im se svaka treća javlja sa tim simptomima,nije prijatno kad odeš u wc i vidiš krv :-(.Beba je više u ledjima tako kaže dr.rastemo,samo što me taj
braon iscedak nervira sa tom krvlju po nekad.Primala sam i progesteron depo na 4dan.i redovno uzimam utrogestan 3x1 od 200mg vaginalno,pijem pronatal elevit i folnu 400.Ako neko ima sličnu priču neka piše,pozdrav i svima želim lepu i mirnu trudnoću ;-)
draga Danijela,nista ne brini,ja sam 11nedelja i pre 5 dana sam obilno prokrvarila,na betaniji su mi rekli da pijem utrageston i mirujem.sad imam krvarenje kao kad se zavrsava menzis malo i braon.INACE SAM TRECEROTKA I IMAM 38 GODINA
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »