Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
I ja imam isti osecaj,i to mi je od neke 31.,32. nedelje,doktor mi je rekao da bebac to pritisne glavicom i da zato to tako zaboli,nije nista strasno i samo treba da malo sednes,odmoris i prodje.Meni je bebac dosta nisko pa mi se zato to desava. Kazu da se kontrakcije kroz drugacije osecaju. Nemoj da brines i uzivaj jos malo u trudnoci. Isto sam 35.nedelja :)
Poznajem taj osjecaj vrlo dobro. Kao da stisne nesto i cupa, ili mozda gnijeci.. Svasta mi prodje kroz glavu da radi ali samo se namjesta jer sada ima sve manje i manje mjesta unutra :) Ja nosim djecaka i jako je aktivan, pogotovo kada legnem da spavam :D
Pozz mame ja sam u 36oj sedmici i sve je ok,ponekad me stomak zaboli neki cudni bol koji ranije nisam osjetila,ali valjda tako treba!?
Ja sam sad u fazi razmisljanja kako ce proci porod,najveca mi je briga moja astma i kako ce reagovati u toku porodaja,pa se pitam da li ima mama koje su prosle kroz isto??? i jos jedno pitanje carski ili prirodni???
Ja sam se porodila prvi put hitnim carskim rezom...Nisam se ni setila pumpice I hvala bogu nije mi ni trebala tih dana...Beba je bila super tako da bez brige sto se toga tice ;)
Pozdrav svim mamama, i mi smo usli u 35 nedelju, zanima me da li neko ima problema sa bolovima u kicmi,, ja nd mogu da hodam, ne mogu da slavam, stomak mi se cesto zateze pa otpusta...inace ovo mi je druga trudnoca, moj prvi bebac ima 18 meseci, malo smo pozurili:-)...
Pozdrav i ja sam isto u 35 nedelji i isto mi se desava nemogu se nikako namjestit kad legnem od bolova u kicmi a ni da stajim isto mi je drugo dijete prvo sam rodila prije 5 godina.
Jel zna neko cemu sluze Spasmex ampule?
Pozdrav buducim mamama , usla sam u 35-tu nedelju beba mi je sada 2700 gdoktor kaze da j beba mnogo grupna,ne znam zasto mu je to mnogo..pa me je poslao da radim test opterecenja na secer OGTT , a secer nemam niti sam ikada imala..ovo mi je druga trdunoca ,cerkicu sam rodila sa 3750 i nisam radila nikakve testove i ako je bila malo krupnija.Ako neka ima slicnog iskustva neka se javi,bas se plasim sutra idem da nosim rezultate..
I moja je pkrupna, 3019 grama, a u 34. sedmici isla na pregled. Radila sam OGTT i također nemam secer.
I moja je pkrupna, 3019 grama, a u 34. sedmici isla na pregled. Radila sam OGTT i također nemam secer.
znam ja to , nego doktoru smeta.. ne vidim razlog... hvala ti sto odgovorila :)
Cao , i ja sam 35 nedelja a beba je teska 2800g..doktorka mi nista nije rekla...nemoj da brines sve je individualno, ne mogu sve bebe da budu iste, to sto na sajtu pise to je neki prosek. Inace ni merenja na ultrazvuku nisu uvek precizna. Test opterecenja sam radila na pocetku 7og meseca i rezultati su u redu.
Pozdrav mame, i mi uskoro ulazimo u 35nedelju. Kristina meni je doktor rekao da cim budem usla u tu nedelju da je to po njemu sigurna trudnoca da ni bebi ni meni nece biti nista, jedino sto bi beba bila u inkubatoru neko vreme. Dugo sam lezala jer mi se grlic naglo skratio, sa 32 na 24-25mm, pa da bih sprecila prevremeni porodjaj morala sam strogo mirovati. Sada je hvala Bogu sve u redu :-). Beba je teska 2404g, malo krupnija ali sve je ok. Da li ti je spominjao nesto u vezi grlica?
pozdrav mame...usla sam u 35 nedelju bili smo na kontroli i moja devojcica je vec 3300, kazu mi da je ocekujem ubrzo. da li je neka od vas imala slicna iskustva? i momdoktoru nije jasno kako je moguce da je toliko krupna beba.
te njihove mjere obicno nisu bas tacne:) nemoj da brines previse:)
meni su sa prvim djetetom govorili da ce biti preko 4kg, krupna beba....a rodio se 3600:) tako da nemoj to previse ozbiljno da shvatas:)
Zdravo trudnice,
mene zanima da li vam se desi da vam se stomak stvrdne kao kamen,nista ne boli,pa posle popusti? jesu li to nekakve kontrakcije?
To su takozvane Braxton-Hicks kontrakcije (lazne kontrakcije) i one se javljaju kao posledica pripreme materice za porodjaj.Sve dok su bezbolne,dok nisu ucestale i pracene isticanjem plodove vode ili blagim krvarenjem,ne treba brinuti.
Pozdrav svima mi smo danas 34+5, ono sto sam primetila od juce je da mi se stomak jako spustio maltene ga drzim u krilu, e sada kako sam citala to moze znak da se porodjaj blizi :-( kako je jos rano jako sam zabrinuta imate li neka saznanja ili iskustva u vezi sa tim.
Mi smo takodje 35.nedelja. Prošle nedelje sam zakačila stomacni virus i to uzasno težak povracala sam 15 puta i na kraju zavrsila na infuziji. Od napora mi se spustio stomak doduse ne bas skroz ali je dosta nisko mogu celu šaku da naslonim od grudi i ne pipam stomak, ali doktor kaze da sam ja malo potisnula bebu od napinjanja da povracam. Inace vec 8 dana sam na dvopeku i čaju ne smem nista da jedem a beba je nikad zivahnija udara me tako da me bukvalno odbacuje od kreveta. Inace nosim nisko i mirujem od sedmog meseca ali mi je grlic jako cvrst i sve je ok. Od trenutka spustanja stomaka moze da prodje i tri nedelje do porodjaja a uz pomoć mirovanja mozes da izdrzis i ovih 5 sto nam je ostalo, tako da ne brini nećeš se poroditi sigurno
Drage mamice , evo da se i ja oglasim.. usla sam u 35 nedjelju al mi cudno da vec ranije imam kontrakcije, znam o cemu se radi jer imam jedno djete sad nisu onoliko bolne al ih cesto osjecam i pocele su od jutros polako da me brinu,. Da li je moguce da rodim sad..??? :-
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »