Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Pozdrav mame i trudnice!😊 pre neki dan sam isla doktorki i malo mi je puls ubrzan pa mi je rekla da radim neke analize za štitnu zlezdu! Jel ima neka iskustva sa tim i dal predstavlja neki problem😞 14 sam nedelja.
Da li moze da se vidi pol deteta,u cetrnestoj nedelji?
samo je potreban dobar dr i da se beba lepo namesti,nama je cak beba skupila noge al je dr uz radio bas dugo i cekao da se beba pomeri i 2x je rekao da je devojcica. tako da sve je moguce sa dobrim dr. :)
Nama se bebac super namestio tako da je dr rekla da je 100% sigurna u pol. Čak smo dobili i par sličica, gde se jasno vidi. Inače pregled je bio sa 12 nedelja i 5 dana. Mislim da to zavisi i od bebe, koliko se namesti za slikanje :-), ali i od opreme koju ima vaš ginekolog. Pozdrav i laka trudnoća svim budućim mamama. :-)
moze ali ne bas sa sigurnoscu ...tako meni rekao danas...tako da bolje sacekati ...
ne znam..izgleda da ima srecnih kojima se lepo namesti...ali bas sam danas bila na dabl testu..mi smo toliko nemirni da smo parametre uzimali pola sata..a o polu da ne pricam..kazu u 16. je najlakse..
Pozdrav svima!Prosle nedelje sam uradila dabl test i doktorica mi kaze da je sve ok ali posto imam 35 godina za svaki slucaj me salje kod geneticara.Kad sam pitala do koje nedelje nije rizicno da odem rekla je do 17-te nedelje.Juce sam nazvala da zakazem i tek za 09.02.su mi zakazali i geneticar kaze da ovaj geneticki test rade de 17+5 a ja taj dan kad budem isla imacu 17+4.Malo se sad plasim.Sta vi kazete za to da li je tada vec opasno uraditi taj test?
Molim Vas da ne donosite sami nikakve zakljucke pre lekara. Ja sam proslog januara morala da uradim prekid trudnoce u 20.toj nedelji jer mi je rezultat plodove vode pokazao da plod nije dobro. Pre toga dabl test je bio odlican i vadila sam plodovu vodu samo zato jer imam 35 godina. Dakle, nikada se ne zna u nasim godinama.Pozdrav
Draga Izolda.Juce sam bila kod geneticara i zena mi je lepo rekla da iako imam 35g po dabl testu,koji je fantastican kako je rekla,imam manji rizik nego da radim amniocentezu.Kaze da na svakih 200 vadjenja plodove vode dodje do jednog uginuca ploda a moj ukupni rizik po dablu je 1:5800. Geneticarka kaze da je praksa da se starijim od 37g radi amnio a mladjima ako je dabl u redu da se sve ne invazivne metode iskoriste. Suprug i ja smo odustali od amnioceneze i pao mi je kamen sa srca jer sam se bas plasila. Nadam se da ce i tvoj razgovor dobro proci. Srecno.
Hvala na savetu!Pricala sam i sa njima u Ns i rekli su prvo samo bude razgovor i posle toga cemo videti.Pricala sam i sa jednom trudnicom i ona je rekla da je prvo sam o razgovarala sa geneticarem i na kraju nije pristala da joj urade da vade plodovu vodu.A ona ima 29 godina.
Pozdrav Izolda. I ja spadam u trudnicu stariju od 35g jer imam sada 35g i 6 meseci zbog cega me doktorka salje kod geneticara i bez da je videla rezultate dabl testa. Radila sam ga prosle nedelje u NF u 13,0 nedelji a sada u petak u 14,2 nedelji imam zakazano kod geneticara da mi iscita rezultate dabl testa kako bih definitivno odlucila da li cu ici na amnio. Meni su u genetskom rekli da se AC radi DO 17 nedelje. Nazovi ti ipak jos jednom pa proveri da ne dodjes u situaciju da ti kazu da si zakasnila pa da te posalju na kordocentezu. Ja nigde u Bg nisam mogla sa zakazem amnio ni u Palmoticevoj...posle Bozica su zakazivali vec za april pa sam zakazala u Sremskoj Mitrovici jer su mi kazali da ko kod njih prodje genetsko savetovaliste dobija termin za AC.Imaju laboratoriju u okviru savetovalista pa ne moram nigde uzorak da nosim posle.Ne znam kako ti,al ja nocima ne spavam i cekam petak da znam na cemu cu biti. Pozdrav
Pozdrav mame :)
Imam jedno pitanjce,danas sam preuzela rezultate dabl testa i posto kod doktorke idem tek posle praznika zanima me da li neko mozda zna da mi ih protumaci...
NT=1,0mm
free bhcg = 0.392 Mom
papp-a = 0,464 MoM
procenjeni rizici:
down:1:18594
edwards 1:9944
patau: 1:99662
Stavili su u napomenu da zbog snizenih vrednosti treba da idem kod geneticara.
Malo brinem pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo?
hvala unapred
Ne brini rezultati su u redu, nuhalni nabor takodje, i vrednosti nisu strasne, obicno lekari vise uplase ljude, uglavnom problema nema. Meni su rezultati jako slicni i nisu mi rekli da idem kod geneticara.
hvala puno na odgovoru,mene moja ipak salje na tripl sledece nedelje,pa cemo videti :)
Rezultat Vam je slican mom, a doktorica mi je na nalazu napisala da je nalaz uredan i da je nizak rizik tako da ne moram raditi tripl test. Svako dobro.
Cao svima, ja sautra ulazim u 14. Od pocetka krvarenja masec dana, antibiotici, injekcije progesterona i pregnila na 3 dana, sada se konacno sve smirilo i nastavila sam samo sa utrogestanom od 200mg i nistatin vaginaletama, ja sam od pocetka smrsala 6 kg i stomak pocinje da mi se nazire predvece, ujutru ga nema. Sto se tice putovanja na kop sam dosla kolima, mislim da nije nikakav problem put od par sati ako nije truckavo , a i planiram put od 15h leta za 2 nedelje, u sustini u drugom trimestru putovanja ne predstavljaju neki problem, ali bolje da se svako konsultuje sa svojim lekarom. Pozdrav svim buducim mamama!:)
Cao svima, ja sautra ulazim u 14. Od pocetka krvarenja masec dana, antibiotici, injekcije progesterona i pregnila na 3 dana, sada se konacno sve smirilo i nastavila sam samo sa utrogestanom od 200mg i nistatin vaginaletama, ja sam od pocetka smrsala 6 kg i stomak pocinje da mi se nazire predvece, ujutru ga nema. Sto se tice putovanja na kop sam dosla kolima, mislim da nije nikakav problem put od par sati ako nije truckavo , a i planiram put od 15h leta za 2 nedelje, u sustini u drugom trimestru putovanja ne predstavljaju neki problem, ali bolje da se svako konsultuje sa svojim lekarom. Pozdrav svim buducim mamama!:)
Drage moje, interesujeme da li je koja od vas putovala na dalji put? Trenutno sam u 13. nedelji. Danas sam bila na kontroli sve je ok. Neznam da li smem putovati do svojih. Molim Vas pisite. Pozdrav za sve mame i bebe
Cao. Meni su moji roditelji daleko i kolima putujem po 6-7 sati i vec par puta sam isla, a i avionom sam putovala. A inace sam u 13.nedelji trudnoce. Ako se ti osecas dobro, sto da ne. Jer sve zavosi od zene do zene, kako se oseca i da li moze ona podneti put, a ako ona moze, moze i beba :) Pozdrav
Iskreno ja Sam u 14 nedelji I izbegavam putovanje koliko god mogu cak I po gradu. Cula Sam razne price I necu da rizikujem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »