Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
Ja svako jutro kad ustanem u casi vode razmutim kasicicu jabukovog sirceta, meni licno dosta pomaze i prija :)
Cao, ja sam u 7 nedelji trudnoce...bila sam kod doktora,za sad je sve ok daj Boze da tako ostane.nego sve spominjete utragestan, meni doktor nije nista dao..: da li ste vadile krv? Meni je kontrola za 8 dAna tako da cu te tad vaditi 😊 pozdrav i srecno svima!!!
Pozz mame! Ja sam u 7. nedelji blizanacke trudnoce, nemam neke simptome, sem pospanosti I jutru male vrtoglavice. Grudi su natecene. Inace dobro podnosim. Kafa mi se vise ne pije. U petak kontrola pa se nadam dobrim vestima opet, pijem utrogestan I folnu.
Drage zene..mamice..meni je prva trudnoca..usla sam danas u 7 nedjelju..u ponedjeljak mi je prvi pregled..bas se nesto bojim i strepim kako ce proci..ne znam uopce kako izgleda prvi pregled u trudnoci..pusa za sve ..
Pozdrav za sve :-) ja sam juce usla u sedmu nedelju i guramo polako medjutim ja sam asmaticar i dala mi je pulmikor pumpicu koju svako jutro treba da koristim. I ako sam toliko godina asmaticar nisam imala predstavu da u trudnoći moze da se pogorsa za trećinu ili poboljsa za toliko ili da se otkrije astma :'( da li neko ima isti problem kao ja? U hitnim slučajevima rekla mi je da uzmem pumpicu ventolin od koga dobijem tahikardiju pa koristim berudual ali rekla mi je da je u trudnoći bolje da koristim ventolin a neki mi pricaju ma uzmi berudual bolji je i ja sad ne znam sta da radim...
Draga Kleopatra neizmerno ti hvala na odgovoru, ja inace nisam panicar ali sada nisam samo ja u pitanju :( pa mi malo zabuna u glavi :) sada mi je mnogo lakse posle tvog odgovora. I za porodjaj sam se pitala kako cu sta cu kako to ide ja bih najiskrenije volela prirodnim putem ali malo sam se zabrinula zbog astme da mi nece smetati taj problem pri porodjaju, kako je tebi bilo? Nisi imala problema? Jos jednom ti hvala mnogo je lakse kad imas da popricas sa nekim ko prolazi isto sto i ti... Bas lepo sto za trecu bebu :) i meni je zelja da imam tri deteta ali kako Bog da :) nadasm se da je sve u redu proslo na uz, ta doktorka ti je vodila i prethodne dve trudnoce?
Draga moja Anaks ja sam asmatičar takođe,imam dva zdrava dečaka od 8 i od 6 godina sad sam opet trudna bila sam kod doktorke al jos ne vidi plod vidim da je to cesta pojava na početku,ja nisam to imala u prve dve trudnoće,malo sam uplašena dala mi je da vadim hcg hormon dva puta ove nedelje i sutra opet na uz,sto se tiče mog iskustva sa pumpicama ja stalno koristim ventolin jer se od beroduala tresem jako.u obe predhodne trudnoce sam bila ok manje sam imala tegobe na porođaju ništa porodila sam se prirodno oba puta.Meni je moj ginekolog rekao da pumpica ne škodi bebi jer to ulazi u tvoja pluća ne u krvotok tako da nema nikakve veze sa bebom pa mislim da je sve jedno koji god koristiš.I još mi je rekao da je za bebu loše jedino to ako se ti gušiš onda ni beba ne dobija dovoljno kiseonika tako da mislim da nemaš razloga za brigu koristi slobodno ono šta ti odgovara,srdačan pozdrav!
Juce sam imala spontani, dans u bolnicu na reviziju, sad sam kući i tugujem...:( :( :(
zao mi je,ne daj Boze nikom..
Zao mi je mnogo! :(
Žao mi je jako😳😳 Ja se toga podsvesno plašim. Budi jaka. Imaćes bebu. Sve najlepše.
Draga, budi nam jaka. Uz tebe smo!
Drage moje, evo me ponovo, bila sam u ponedeljak na uz i dr kaže da je plod manji za dvije sedmice, umjesto da budem 7+5, on je rekao da sam 5+5,i da veličina ploda i otkucaji srca odgovaraju tom uzrastu. Nije neuobičajeno, ali se može desiti.I dalje pijem utrogestan 100 tri puta na dan i čekam narednu kontrolu u idući ponedeljak. Rekao mi je da se sve može očekivati,sve zavisi od tog pregleda. Ako plod bude napredovao koliko treba za dvije nedelje, to je to, samo je kasnila ovulacija i...a sa druge strane spontani mi prijeti svaki dan...ubi me neizvjesnost.Dao mi je bolovanje, ali ja naravno nisam pristala, pa sve strepim...javljam se sa novostima...Srećni vam praznici!!!
Uz tebe smo!
uz tebe sam..iskreno kao i sve mi nadamo se da ce sve biti u redu..ljubimo vas
iskreno se nadam da se pratimo ovde sedmicno..sve ce biti u redu
zelim da se hvaaalim ..posto ko sta radi ja samo citam o nekim crnim stvarima..bila sam na pregledu i culi smo ♥ i porasli na 1 cm ..srce nam kuca 137 u min...divan osecaj..jedva cekam 27.1. da se opet vidimo
Bravo za vas :) ,nadam se da cemo i mi imati lijepe vijesti u ponedeljak,trenutno je sve ok...
Sad sam bila na pregledu, dr plod ne vidi, mada po zadnjoj menstr.bi bila 6+3, odnosno sedma nedelja i vec bi trebalo bar nešto da se vidi :( Dao mi je da pijem utrogestan i kontr.u idući ponedeljak, ako do tada ne bude krvarenja. Baš mi je žao...je li imao neko isto iskustvo
ivo javi obavezno sta je bilo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »