Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Drage mame, u 11 (+5) sam nedelja,prva mi je trudnoca.Bila sam kod lekara radila papa test i kolposkopiju.Nalazi papa testa su mi odlicni,al doktorka kaze imam nekih promena na materici koje kako kaze mogu biti nastale u trudnoci ili je neka infekcija. Da li moze da bude nekih smetnja u daljoj trudnoci ? Hvala unapred :)
cao mame.. 11sam nedelja,prva trudnoca.. prokrvarila sam,sada lezim i na terapiji sam,sve je u redu sa bebom al me strah da ponovo ne krene. do kad su kriticni dani? :-*
Buduce mamice :) Kada ste radile tacno dabl test ? Meni su zakazali u 11+6 , ali se plasim da nije rano , posto mi je ciklus duzi i ovulacija kasnije. Pa ce mozda beba biti manja. Da li su nekoj uzimali u obzir i to ili samo gledaju po poslednjoj m?
da i meni tacno kad se zavrsi treci jos dvije sedmice sve prije toga mislim da je rano.
Cao Milena! Meni je dr rekao da dodjem sa punih 12 nedelja,ne ranije. Inace,dabl test se radi od 12-14. nedelje
zene drage da li ima iko slucaj srcolike materice?? inace imam zavaljenu srcoliku matericu i u 11 sam nedelji.
Cao svim mamama, ja imam jedno pitanjce... Naime, bila sam juce kod doktorke na 4D ultrazvuku i rekla mi je da je u pitanju decak. Da li je moguce to sa sigurnoscu tvrditi s' obzirom na to da sam tek 10 nedelja i 4 dana trudna. Znam jedan slucaj kada je jednoj devojci pogresila u slicnom periodu kao meni... Pozdrav i hvala unapred! Radoznala Ana;)
Budice mame,mame,zanima me jedno... Nekada sam isla na casove joge i pilatesa,ali ima par godina kako zbog raznoraznih obaveza ne stizem nista. Sada sam u 11.nedelji i zelim to da promenim. Volela bih na pilates. Pa me zanima vase iskustvo,da li nece biti preveliki sok za organizam poceti sa vezbanjem? Posavetovacu se i sa dr...ali zanima me vase iskustvo?! Srecno♡!
ja sam se raspitivala i vezbanje je pozeljno mada neke teze vezbe treba izbegavati prvih 12 nedelja. ja vezbam skoro svaki dan vezbe za zadnjicu i noge koje sam ore radila planiram da ubacim i ruke mada male tegice samo po pola kg. eventualno kilo.
Cao Ani,
Sada je popularna joga za trudnice,mnogim mojim drugaricama je bas pomogla,spremi te i za porodjaj kasnije. najbolje bi bilo kada bi nasla u nekom studiju gde se radi sa babicama i sertifikovanim trenerima. Bitno je ne pocinjati pre navrsene 12. nedelje,a mozes svakako i da se posavetujes sa lekarom. Pozdrav!
Cao Ani, ja sam mojoj dr postavila isto pitanje i ona mi je rekla da ne idem na to jer mogu da izazovem kontrakcije i da dodje do komplikacije i kaze da ne veruje mnogo u strucnost tih sto drze bas pilates ili jogu za trudnice. Pozz;)
Dobar dan mame i buduce mame. U 11toj.ned.sam i zanima me da li je normalno da me vec sad ledja (u donjem predjelu) toliko
bole.
Isto pitanje sam i ja postavila-ako bole ledja nije strasno,moguce je da se ne kreces dovoljno,a ako bole krsta,moze biti znak rizicne trudnoce(sto je kod mene bio slucaj). Nadam se da sam ti pomogla
Hvala vam na odgovorima,bili smo na pregledu i sve je dobro i ne brinite za zavaljenu matericu doktor mi je objasnio da svaka peta zena je ima i nije istina da teze ostaje u drugom stanju..Inace sam sada u 17 nedelji,materica je na svom mestu,jedino sto se ne preporucuje su odnosi do 12-te nedelje da bi se podigla materica kako treba...Tako da drage moje bez brige i uživajte u trudnoći cim prodje ta 12-ta nedelja prestaju mucnine i zaboravite da ste trudne 😄 💋💋
Joj nadam se bas mi je sve naopacke i mucnine i promjene raspolozenja i umor no dobro je sto je raspust taman do 12 ste nedelje:)
Pozdrav svim buducim mamama imam jedno pitanje koje me muci sada verujem da mi mozda neka od vas moze pomoci inace sam 17 nedelja,ali vracam se konstantno 6 nedelja unazad... da li je moguce da se u 11 nedelji vidi pol deteta,meni je tada doktor rekao da nosim decaka medjutim u meni se budi neka sumnja malo mi je to prerano da se vidi pol deteta :)
Draga moja,ne moze se videti pol deteta tako rano,sigurno je u 25 nedelji koji je pol,naravno doktori kazu kako vide i zavisi koliko je strucan doktor ali nista nije 100% tacno tako da nemoj ni da misliš o tome,nek je zivo i zdravo pa sta bude 😊
Pozz...mamicee..bebicee...eto i mene u 11nedelji,guramo polako,inace druga bebica sa kojom imamla malo vise mucnine dok sa prvom tj.dok nosila cerkicu kao da nisam bila trudna,nista!Bogami sada od mucnina nisam mogla jesti uff..ahahh hvala Bogu i to proslo,sad idemo dalje..malo vreme zeza stavri pa se prehladila za sta se nadam da ce i to ubrzo nestati-proci ;) Ljubim vas mame i srecnoo...
zdravo,moze mala pomoc?u 11sam sedmici trudnoce imam hematom(ugrusak krvi)na prosloj kontroli doktorica mi je rekla da se beba razvija da je ok.Zanima me kad nestaje,kako nestane taj ugrusak,jel zena mora prokrvarit da ga izbaci ili...?Jer ja jos nijednom nisam ni krvarila nit imam sekret.Hvala vam unapred:-*
Meni su u 8. videli-strogo mirovanje i utrogestan. Trebalo bi sam da se povuce,a ako prokrvaris,nema panike,nije strasno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »