Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2825
Ostavite komentar
pozdrav mame.. mi smo usli u 32-goj. nedelji..beba je 1550 gr.devojcica je. ovo mi je prva trudnoca ,pa malo se plasim ,dr. mi je reko da je nosim nisko i da treba da lezim..pokusavam sto vise da lezim ,,ali mi ne ide stano me tera da setam ,i kad lezim stalno imam grceve u kukovima .. ako se nekom isto tako desava da li je to normalno?
Pozdrav za sve. Mi smo 32+6 danas smo bili na kontroli. Sve je u redu osim sto sam otvorena dva prsta :-(
Beba ima 2 kg i receno mi je da sto vise lezim i izguram mirovanjem makar jos 15 dana.
Da li ima neko slicno iskustvo ili savjet?
Evo i nas u 32-goj nedelji :-) Pozdrav svima :-) Bila sam na uz momak je veci malo za svoje nedelje, pa sam poslata na test opterecenja na glukozu. Sad cekamo rezultate i nadamo se najboljem :-) pozzz :-*
Kako se radi to opterecenje na glukozu i zasto? Pitam zato sto ja previse jedem slatkise, a secer mi je konstantno na donjoj granici, pa moja doktorka kaze da nema razloga za brigu niti za smanjivanje slatkisa... A za taj test prvi put cujem...
I mi smo u tridesetdrugoj nedelji, beba je prosle nedelje bila teska 1.700, sto je tu negde malo, tek, tek iznad normale, ali smo mi do sad kasnili po dve nedelje sa uz, pa cemo morati na test opterecenja na glukozu. Ne znam da li se u trudnoci skokovi secera osete, ali ja nikakvu promenu ne osetim nakon cestih avantura sa kremom i cokoladama.
Pozdrav mame mi smo u 32 nedelji i 4 dana bila sam na ultrazvuku pre neki dan i sve je ok.Doktorka rece bice krupna beba sada ima 2.400kg a tek ce sad da raste.Ja se u ovim zadnjim mesecima mnogo bolje osecam nego u prvim.Pozz za sve :*
pozdraaav i od nas,ušli smo u 32-goj nedelji i osećamo se odlično.Jeste da smo malo nestašni noću,ali ništa strašno.Jedini problem su mi grčevi u listovima nogu i zbog toga se stalno budim noću,a što se tiče gorušice još uvek me ne muči puno :) Imamo zakazan pregled za 27-mog Januara,prva mi je trudnoća,a pol bebe ne znam...želim da ostane iznenađenje,ali nekako imam osećaj da je dečkić,mada nije ni bitno.Pozdrav svim trudnicama, ljubimo vaas! :)
Pozdrav buducim mamama! Usla sam u 32.nedelju. Jedina briga su mi nemiran san i ponekad jaka gorusica. Na kontroli smo bili pre tri nedelje i idemo ponovo za dve nedelje. Sve je u redu. Imam miom na materici ali dr predlaze vaginalni porodjaj kaze da je sve ok pa se trudim da o tome i ne razmisljam. Imala sam veliki strah od porodjaja, ali zelja da sve prodje dobro i da ugledam moju devojcicu ga je potisnula. Sto se tice onih koji nisu u mogucnosti da idu u skolicu predlozila bih da izguglaju knjigu Bezbolan porodjaj. Ja krecem u skolicu za dva dana i jedva cekam!
Mi imamo 1514 gr pocetkom 32. nedelje :-)
Meni je puls malo ubrzan-od 80 do 100 ide,mada ja to ne osecam. Malokrvna sam, a pritisak mi je normalan. Da li jos neko ima pojacan puls i sta raditi?
Meni je ovo treca trudnoca, u prethodne dve nisam imala problem sa pulsom, ali u ovoj imam od osme nedelje, normalan mi je 80, a sad se krece od 80 do 100, nekad mi je jako naporno, ali mi je bitno da nam ne skodi i da ce nakon trudnoce opet da se vrati u normalu. Ginekolog mi je rekao da ne brinem, jer je to u trudnoci uobicajena pojava i bezopasna, ako puls ne ide dalje od 100 otkucaja u minuti. Pozdrav i sve najbolje!
Sasvim normalno u trudnoci da je puls povecan.Bez brige!;-)Kod mene je pritisam 100/60 puls 80-100..
Pozdrav i od mene.. Mi smo 32 nedelja i 4 dana,i teški smo 1200 :-) Pol i dalje ne znamo, jer neće da se okrene od početka.. Mada, ja imam osjećaj da je dječak, a možda me intuicija prevari. Sad je već nalaženje položaja i spavanje teško izvodljivo. I ja imam problema sa bolom niz nogu, ali zbog trtičnog pršljena s kojim sam imala i ranije problema, pa evo sad ipet zbog samog pomjeranja kostiju. Ja ugrijem peškir pa stavljam na bolno mjesto tako da mi to pomaže. Šake i stopala mi pomalo otiču pa me više boli uveče.. Inače.. Ovo mi je prva trudnoća, pa sam htjela da podijelim sa vama.. Pozdrav :-)
zdravo mamice , ja i moja curica smo usle u 8mi mjesec ali slabo spavamo nocu.. noge mi odjednom kao da su utrnule i nikako ne mogu lezati nesto me tjera da ustanem i hodam ! Da li je ko imao slicnih problema .
- Ocito to moramo trpiti dok ne rodimo (valjda) .. Meni dodje da placem jer imam sina od 16 mj koji me jaaako umori pa bih htjela spavat al' ne mogu.. Nadajmo se boljem ;-)
Meni se odnedavno nesto slicno dogadja, s tim sto ja ne ustajem... nego 100x promjenim polozaj u krevetu... i to mi remeti san :)
Cao okruglice :)
Evo i nas u osmom mjesecu... sitno brojimo od sada i cekamo februar :)
Pisite sa cim se sve susrecete, tako volim da vas citam!
cao mame. mi smo 32 nedelja i zadnjih 10ak dana imam problema sa isijatikusom na desnoj strani tela. pocinje ispod bubrega i proteze se kroz guzu i celu butinu do kolena. prakticno me paralizuje i ne mogu da se mrdnem. posto mi je dr na godisnjem odmoru narednih 7 dana zanima me zna li neka postoji li krema ili mast koja ovo moze da ublazi? poturanje jastuka i tople obloge ne pomazu ni malo, a ne znam dal je bol jaci kad setam ili mirujem..pokusala sam i sa vezbicama ali su mi samo izazvale suze na oci :/
Pozdrav,
ja sam 32.nedelja i isto imam problem sa spavanjem, trnu mi obe strane od lezanja i oticu noge, spavam tri sata, pa ustanem i setam...vecinom je svima tako i to je normalno. Pijem sumeci magnezijum svaki drugi, treci dan,koji je odlican za grceve i u slucaju bola moze da se koristi zelena konjska mast, da se utrlja na bolno mesto...ja sam cula da ne valja grejati, ali ne mogu to da savetujem ostalima...sve u svemu, pratim ovu grupu na fejsbuku, gde patronazna sestra odgovara na pitanja, a i ostale mame dele iskustva. grupa je odlicna i preporucujem je :) pozz https://www.facebook.com/groups/179822855506239/?fref=ts
Ja imam slican problem, ali meni se to ne desava cesto vec samo kad sam duze na nogama i kad mi je sin vise vremena samnom. On ima 16 mjeseci pa je to vjerovatno od tereta kad ga podizem. Ako se kreces vise i duze si na nogama od tog vjerovatno dolazi. Nadam se da ce brzo proci ;-)
Ja sam imala taj problem u prvoj trudnoci. Beba nalegne na neki zivac, sto izaziva iritirajucu bol. Meni je trajalo 10-tak dana, pa je proslo samo od sebe. Probaj da mazes konjsku mast, i zagrijavaj vunenom carapom..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »