Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
dobro je uzimati u devetom mesecu prirodni med, datule/hurme i maslinovo ulje
I meni je takav neki bol u preponama kao da imam upalu mišića. ali to mi bude samo nocu i ujutro kad ustanem..
sad u zadnjih nekoliko sati imam muku sa stomakom. jako mi se stvrdnuo, i bol u zeludcu osecam.. kako god da se namestim ne prolazi.
Brzo ćeš i ti, ako nisi vec u medjuvremenu :-)
Moja princeza je stigla u ponedeljak, pa da vam poželim svu sreću, brzo sve prođe, zaboravite na bol i sve :-)
Cao svim mamama,citam sve vase komentare,a posto mi je prva trudnoca,polako me panika hvata za neke stvari.... Na pr.kako cu znati kada mi je ispao cep,kada mi svakodnevno izlazi neka sluz odozdo? I sta je ta sluz? Pitala sam doktora,odgovorio mi je da to tako mora i to je to..... A i to,kako cu ja znati sta su trudnicki bolovi,kada nikad pre nisam bila trudna? :( :( :(
Ja sinoć imala kontrakcije i bol u predjelu prepona, pa stavim uložak.. Jutros oko 11 osjetim kao da mi nešto curka, pa pomislih da nije plodova voda.. Kad ono sluz sa sukrvicom.Čim sam vidjela znala sam, tako da eto nemoj da brineš hoćeš li znati kako izgleda, ako budeš imala.. I dalje imam sluzi sukrvice pomalo. Zvala dr, on kaže sve u redu, materica sr priprema vidimo se sjutra. Nemam kontrakcije za sada,samo napetost u preponama, poput upale mišića, valjda izguramo do sjutra :-)
Zaista, svaki dan nam je sad dugačak kao godina :)
U svakom slucaju, docekacemo i to....
I meni je prvi put, ali nemoj da razmišljaš toliko o tome,vjerovatno ćemo znati kad dođe momenat. I ja imam isto sluzi ali po onome kako kažu pojavljuje se kao pred ciklus malo sukrvice ili braonkasto uz to... Ja provjeravam povremeno kad osjetim da mi ide a trudim se da ne mislim mnogo o tome :-) što više budeš mislila sporije će ti vrijeme prolaziti :-)
Hello :-) Evo, možda mogu da pomognem... U prvoj trudnoći sam se porodila u 38.nedelji, a to je izgledalo ovako: Nedelja uveče: osetila sam iznad bešike kao da je nešto kvrcnulo i pomislila sam da sam malko "pisnula" u gaćice. Ništa, rekoh umišljam. Stavim uložak i čekam jutro, kad ujutro ništa. Posle nekih sat vremena pojavi se "sluzni čep", tamno braon boje kao kad dobiješ samo braon. U većini slučajeva ispadne par dana pre porodjaja, ali ja se porodih taj dan :-) Oko devet je ispao čep, u pola pet pukao vodenjak (samo se razlila voda ispod mene), bolove nisam imala do devet uveče, a morala sam na carski...Tako da sam u deset i deset dobila devojčicu :-* srećno. Sada me sve boli, a termin mi je osmi mart.
Meni je druga trudnoca ali mi prvi put nije pukao vodenjak i nije mi ispao sluzni čep, tako da i ja mislim kako taj cep izgleda u kako cu skontati, jer i meni stalno nesto curka..
Trebali bi sledeće nedelje i na ctg i na pregled, juče smo bili samo na uz beba je naprednija ima 3700 pa ćemo da vidimo sledeće sedmice. Torba je pripremljena samo čekamo znake :-)
Super, javljaj šta je rekao dr, možda bebice dođu isti dan:-)
I mi utorak na pregled opet, pa cemo videti kako napredujemo :-)
Nadam se da se otvaram polako...
Mi smo danas 38,termin je 19-tog ali ja osjećam da će biti prije. Beba ae spustila pa mi je pritisak na bešiku još veći, zadnjih dana imam jače lažne kontrakcije, boli me donji dio leđa i u predjelu prepona.. A imam bolove kao pred ciklus i desi se da me ponekad žigne u predjelu jajnika.. Beba je prije 15 dana imala 3200,danas treba da idemo na kontrolu.Ima li neko sličnih simptoma, i može li značiti da je porođaj blizu? Pozdrav svim mamicama :-)
Mi smo isto 38. nedelja, termin mi je oko 20.02. takodje imam kontrakcije po ctg pregledu, po poslednjem pregledu u ponedeljak sam bila prst ipo otvorena i dosta razmeksan grlic. a od ovih simptoma sto si nabrojala, isto sve imam i ja.. tako da se i ja pitam hocemo li pre izadji nego sto je termin :-) Jesu tebi pregledali da li se otvaraš?
Drage mamice :) ipak nisam rodila prosli tjedan ali sam neku noc imala jake lazne trudoce i sluzni cep mi je ispao sinoc.. Zna li koja mamica sta to znaci; da li cu brzo roditi ? cmokich :-*
38.nedelja, spakovana torba i dokumenti, sutra ujutro idem u Betaniju, carski rez u sredu ili četvrtak.Očekujemo dečaka i nadamo se najboljem. Ćao.
Mi smo dosli na svet malo ranije 09.01 :) Sve je uredu s'obzirom da nada princezica ima samo 2,5 kilice :) Morala sam na carski rez jer smo bili okrenuti guzom ,vec se osecam odlicno ,malo me ziga oziljak ali i to ce proci uskoro. Pozdrav svim buducim mamama iz daleke Nemacke ,da su nam bebice zdrave i srecne !! Zelim vam lak porod drage moje :***
A u to je bas skupo... Ja i ctg sad radim privatno i nikad me sve nije izaslo vise od 3500. I pregled i uz i ctg. Doktor uvek bar jednu stvar napise da nismo uradili da bi smanjio cenu i naravno pita za sve dal hocemo u frontu da odradimo da bi nas postedeo novcano.Meni jos nije, ja idem sutra i s obzirom sa ce me sutra pregledati i ginekoloski sve cemo se tad dog. On je meni rekao da je ne bitno ako on tad ne bude radio da ga zovem i da ce doci da me porodi.
A zasto te taj lekar nece poradjati kad vec radi u frontu??.
Tamara i ja sam vodila trudnocu privatno kod lekara koji radi u frontu i on ce me poradjati. I meni je prvi put. :-) Nista ne brini svi lekari su jako dobri tamo. Inace mi necemo epidural,bar za sad dok ne krenu bolovi :-)))
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »