Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
Postoje 2 razloga iz kog beba odbija flascu ili joj mlijeko previse jako curi iz flasice, pa joj to ne odgovara ( promijeni cuclu)..ili je mozda malo boli grlo..
Jedini resenje ti je da joj spremas sve sa mlekom...da bar na bilo koji nacin unosila mlexnu formulu....imas Milupine kasice ato se spremaju sa mlekom....bananu razredi sa mlekom.....jabuku spremi sa malo pirinca i opet razredi sa mlekom....i tako u sve po malo....
Zelim da podijelim svoje lose iskustvo sa Hipp kasicama. Moja beba za 5 dana puni 6 mjeseci. Sa cvrstom hranom pomalo sam pocela nakon sto je napunio 5 mjeseci i to sa rizinim zitaricama i amaranth oko 18 sati a u popodnevnim satima do sada sam mu davala organsku mrkvicu, tikvicu i grasak i jabuku. Medjutim sinoc sam odlucila da u zitarice ubacim i jednu kasiku Hipp jabuka i riza. Nakon par kasikica poceo je da grca i povratio je, nakon cega se pojavio osip po licu i po vratu. Odmah sam pozvala hitnu i na pedijatriji je konstatovano da je u pitanju alergija. Znam samo da ni u snu vise necu pomisliti da kupim bilo sta od te vjestacke hrane u koju ubacuju ko zna kakve stvari.
Novu hranu bebi uvoditi jutru, a ako vec nije jelo rizu i jabuku posebno da bi se videla reakcija, onda prvo pojedinacno. Razumala bih da si dala ovas i jabuku. Riza ima bebi i skuva se jabuka pa pomesa. I nema to veze sa lenjosti majke. Moje dete nece kuvanu rizu, ali hoce bebi. Najlakse je osuditi majke.
eh mad bi save mame to shvatile I lenjost okrenule na korist beba.
Zasto bebe pre 9.meseca ne smeju da jedu mahunarke?
zbog nadimanja i tezeg varenja
kupujem iskljucivo organsko voce i povrce i, pobogu, naravno da mi nije tesko da ih pripremim. Ipak, ako ne nadjem ono sto trazim, sigurno uzimam hipp kasice. Imam mnogo vise poverenja nego u hranu koja ne znam odakle dolazi. Pozdrav dragim mamicama!
Drage mame,
Nije starost bebe jedini faktor na osnovu koga se uvode kasice i namirnice uopste. Zavisi od same bebe, i verujem da je svaka mama nasla dovoljno dobrog pedijatra svojoj bebi cije instrukcije treba pratiti ili uzeti u obzir. Mi imam divnu pedijatricu i ja imam puno poverenja u nju ali sam ipak neke stvari, uzevsi njen savet u obzir, pomerala jer sama najbolje poznajem svoje dete. I ja sam majka prvi put ali znam sta zelim za svoje dete a sta ne (pocevsi od vakcina ali to je druga tema).
Primera radi, moja beba ima 5,5 meseci i mogla sam kroz kasice koje josj pravim da ubacim i crni beli luk ali sam odlucila da to odlozim i da joj nece pobeci (ja jedem oba u raznim varijantama). Kod iste pedijatrice ide moja kuma cija beba dobija razlicite savete od nas, nama je preporucila da sa ceralijama-pirincanim kasicama krenemo sa 3,5 meseca dok je savetovala da sa 4,5 meseca dodju na kontrolu pa ce se dogovarati dalje. Dakle poslusajte savete svojih pedijatara ali nikada ne zaboravite i da sami najbolje poznajete svoju bebu :)
Moja beba je rodjena 3850, dodavala skolski super samo na majcinom mleku i sada bez greske pije i jede sve sto joj ponudim. Kasice joj pravim sama, pored krompira,sargarepe i tikvice jede i brokoli i prokelj, a sledece je keleraba, blitva...sokice nekad cedim nekad kupim..pravljenje kasica (a ne spadam u bezuslovne vrednice) je jedna tako prosta stvar samo ako tako zelite :)
a opet svako bira za sebe i to ne treba osudjivati.

Pozdrav,
Moja beba sutra puni 5 meseci...vec treca nedelja kako sam pocela po malo da mu dajem kasice: breskvu, kajsiju, jabuku...i zitarice kao dopuna za jedan obrok. Napreduje po 1200g mesecno (koji gram gore dole). Al htela bih da dam repliku za ono sto mame ne spremaju same kasicu!? Neradi se tu o lenjosti il' dal neka majka vise voli svoje dete...besmisleno, nego je i jedna i druga hrana ista, osim ako neka mama nema svoju bastu pa dobro zna sta je ubrala, iskopala iz svoje baste...prskano il neprskano ;-) pozdrav
Moja beba ima 4meseca i pre desetak dana poceli smo sa dohranom.Prvo smo poceli sa pahuljicama od pirinac,pa ih mesam sa vocem i povrcem.Jedemo i ciste kase,koje naravno ih spremam ja.U svakom slucaju su zdravlji neko gotove.Ujutro oko 9h jedemo voce,jabuku,bananu,krusku i danas smo probali bundevu.Voce oljustim i prokuvam dok ne omeksa,onda ispasiram i spremno za jelo.Isto to radim i sa povrcem oko 17h,krompir,sargarepa,karfiol i tikvica,....sad za sad je dovoljan izbor,za sve ostalo ima vreme.Probala sam i kuvani pirinac,treba malo vise da se kuva na tiho da bi se ispasirao lepo.Sve ove kombinacije prvo ja probam pa dam maloj Dragani i verujte prelepi su,ne mogu se poredjivati sa gotovim kasama.Treba malo vremena za to,ali vredi se potruditi za nasu decu.Plazma ima gluten i daje se posle 6tog meseca,isto i grasak,spanac i meso,jer su teski za mali stomacic.Mi roditelji u zelji da kazemo da nam deca jedu sve,izbrzavamo sa mnogim stvarima pre vreme.Sve ima svoje vreme :)
Da nije bebi od 4 meseca mnogo dva cvrsta obroka..ako ste tek poceli sa dohranom?
Drage mame imam bebu od 4 mes.interesuje me kada bi bilo najbolje da krenem da joj dajem kasice.Starijoj cerkici sam krenula sa 5 i po meseci.Hvala unapred.
Ljiljana, možda.vi mislite da ste u pravu što ste uveli čvrstu hranu bebi sa 3 mjeseca, ali ako već to.radite svom djetetu, informišite se prvo koliko je to zdravo za vaše dijete. Zatim izigravajte "tetka savetu" drugim majkama. Ako majka isključivo doji, treba da tako i nastavi do navršenih 6 mjeseci bebinog života, zatim se uvode kašice bez glutena (pirinač,proso i sl.) , koje sam ja lično pravila sa svojim mlijekom, ne sa formulama ili vodom, i to tako što sam u situacijama kad sam imala viška mlijeka zamrzavala isto. Zatim ga korostila kad su na red doŠle kašice. Nakon kašica ide povrće, zna se kojim redom i na koji način. U mom slucaju, prvo sam skuvala supu na mesu ( mladoj teletini) i na pari skuvala krompir i šargarepu pa prije blendanja dodala par kasika supe. I napravila prvu povrtnu kašicu.. dalje samo dodajes tikvu, pa karfiol, brokoli,tikvicu itd.. Voće se uvodi nakon povrća upravo zbog toga što VEĆINA bebica.prije prihvati sladak ukus voća i znaju odbijati ili slabije jesti povrće. Moje dijete jede sve istim "žarom" hvala Bogu. Ali kao što.sam već napisala, VEĆINA bebica nije takva. To je jedini razlog zašto se savjetuje uvodjenje povrća prije voća. So i šećer se ne uvode do navrsenih godinu dana. Bebini bubrezi nisu dovoljno razvijeni da mogu da prerade hranu kao što je meso prije 6-7 mjeseca i slicne namirnice, koje vidim mnoge mame iz neznanja daju svojim tromjesecnim bebama. Želim vam sve najbolje, i vama i vasoj djeci. Pozdrav i srećno isprobavanje.novih ukusa i papica.
ee pa majo to bas nije tako....svaka beba je prica za sebe...i nikada se ne daju prve kasice u vecernjim satima nego u prepodnevnim...zbog eventualne reakcije...i opet nije tacno da se daju prvo slane...opet zavisi od bebe do bebe..ja sam sa 3.5 meseca bebi davala samo voce sa zitaricama..miksovala sama..a sad sa 4.5 sam uvela slane kasice..i jede ih jednako lepo kao da su slatke..a izmedju joj dajem sokice...pedijatri ce reci da je mleko bilo adaptirano ili majcino dovoljno...ali deca od adaptiranog mleka bujaju...ja sam za uvodjenje cvrste hrane od 3-4 meseca...
Sada joj uvedite polako zitarice bez glutena, rizu i kukuruz u vidu kasice,negde oko 17, 18, kasna vecera pa 2,3 ned posle toga povrce, pa sokice od voca i na kraju tek voce, jer bebe voce super prihvate, pa je bolje poceti sa onim sto bi prihvatile teze.
Ako sisa ne morate pre 5 i po meseci,a ako je na AD mozete sad sa 4meseca..
Glupost. Nema veze da li je sisanjee ili AD. Ne MORA
moja beba je pre 4 - og meseca pocela sa pirincanom kasicom,to sam joj davala desetak dana pa smo presli na sargarepu, posle sargarepu sa krompirom, pa sargarepa i jabuka pa muskantna tikva i sad karfiol. Sve sam joj davala po 5 dana i sve je super prihvatila. Sutra puni 5 meseci,ali nam je doktorica juce rekla da pocnem da joj uvodim zumance, u povrcnu kasicu da joj ubacim cetvrtinu,pa za tri dana polovinu,pa za opet tri dana da joj povecam,naravno ako ne bude nekih reakcija. Pa kad to prihvati da joj ubacim belo meso pa dzigericu i onda se vidimo...to znaci da ce moja beba pre navrsenog sestog meseca jesti i jaje i meso. jel to ok??? a vocne kasice jos nisam pocela da joj dajem ciste,samo jabuku u kombinaciji sa povrcem i zitarice joj ne dajem uopste.
I meni moja samo sto nije rekla da je u 5 mesecu vodim na cevape..Zumance tek u 6,7 mesecu, meso isto..nema potrebe ranije..a kamoli dzigerica.Nju isto u 6 tek.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »