Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Cao drage mame, analize krvi i mokrace su u redu zabrinjava me to sto nekad osjecam bolove u vagini, mokrim normalno ne pecka me, inace sam 24 nedelja trudnoce...Hvala.
Zdravo svima,i ja sam 24nedelja.I imam bolove u kukovima,po vasim komentarima vidim da je to normalno :-) nosim curicu i ugojila sam se 8kg.
i ja imam dolove u kukovima, takodje sam 24 nedelja, i nosim devojcicu... a sto se tice kukova i krsta to je sve normalno jer se sada sirimo, beba raste i pravi mesta... :-)
Zanima me ima li neka od vas problema sa bolovima u kukovima,ponekad kad ustanem jedva da napravim korak,nadam se da je to normalno 😞
dijana ja sam imala nernomalne bolove u kukovima trebalo mi je po pola sata da ustanem i jos toliko da zakoracim.to je normalno ali sam uzela da pijem sumeci kalcijum i mnogo me manje boli.
Cao svima , evo i ja sam 24 nedelja ,juce je bila kontrola ,beba je super ,teska je 670 gr , i ja sam se ugojila 6 kg za sada ,inace to mi je druga trudnoca i kako nisam zelela da znam pol sa prvim tako i za ovu trudnocu zelim da to bude iznenadjenje;) kod mene vazi jednostavno pravilo ,bitno da je zivo i zdravo a sve ostalo nije bitno ,inace prvo mi je devojcica ;)
24.sam nedelja i dr mi je rekao da mirujem jer je beba nisko i malo sam se otvorila,i dao mi je utrogestan da pijem,jako sam zabrinuta,toliko da ne smem da mrdnem iz kreveta,ako neko ima iskustva sa tim neka mi kaze sta da radim... :/
ja isto moram da mirujem 24 sam nedelja, nisam otvorena ali imam previse jake kontrakcije, pijem folnu kiselinu ili folnak, utrogestan 3*200 mg, magnezijum i gvozdje sumece, i bedoksin zbog mucnine..
i kod mene je isto,skracen grlic i uloziv za jagodicu prsta,terapija utrogestan i sto vise lezanja.Ja ustajem da sredim po kuci to sto moram sudovi,rucak,ves i posle se vratim i prelezim ostatak dana,naravno ustanem do wc i na tusiranje.
ćao zabrinuta mamice....biće bolje. Ja sam bila i hospitalozivana pre par nedelja pa je sad sve ok. Pomaže mi pored utrogestana još i magnezijum. Pričuvaj se još par nedelja ;-) srećno!
Ja sam 24 nedelja i do sada sam se ugojila 10 kg sa 56 na 66 a ne jedem bas toliko da tako brzo dodajem kg niti sam ranije imala vise od 56 kg godinama, nije mi jasno i zabrinuta sam?
ja sam isto 24 nedelja, ugoila sam se 5 kg, sa 60 na 65. :-)
Zbog svih buducih mama koje čitaju morala sam da napišem :) ipak je razlog dobijanja na kg netolerancija na glukozu iako mi je šećer uvek uredan pri svakom vađenju... Nema više ugljenih hidrata :/
Tako i ja, cim popijem neki vitamin, naglo ogladnim. :) :) Srecno!
Hvala Jeleni na odgovoru, dobila sam uput za test tolerancije na glukozu pa cemo videti. Vodila sam dnevnik dobijanja kg i kada sam pila centravit prenatal u 5om mesecu ugojila sam se 5 kg sto ja povezujem s tim, tako da ih sada ne pijem, samo mg :)
Pre svega, nemojte biti zabrinuti bez potrebe. :) Mozete uraditi OGTT test (tolerancija na glukozu), jer to moze biti uzrok naglog gomilanja kilograma.
A s druge strane, nije vazna kolicina unete hrane, vec STA jedete. Pozdrav, i nadam se da ce sve biti u redu, bez brige!
upravo sam se vratila sa pregleda, 24.sam nedelja, beba ima 615gr.. do sada je sve bilo ok, ali mi je doktorka rekla da je videla kontrakciju.. malo sam se uplasila.. ima li neko slicno iskustvo?
Ja licno osecam pokrete tj prvo udarce moje bebo od 18-te nedelje.. A sada ( u 24oj ned.) kad stavim ruku na stomak osetim skroz kako se pomera cela, kako se meskolji.. :) diivnooo je i uzivam u tome :))
Da li je neka trudnica imala povecane leukocite,meni su 14,to bi trebalo da je znak neke upale.Ja se super osecam,niti sam prehladjena,brisevi i mokraca su mi ok,pa sam malo zbunjena! :-(
meni su i leukociti i CRP povecani svi nalazi ok,trebamo mozda ginekoloske briseve uraditi. A vise i nalazi i sve :( uglavnom meni je druga beba a s prvom su me sekcijom porodili prije 10,5mjeseci. drage mame,sretno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »