Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Hvala puno Tijana, vec sam par dana pocela da ostajem sama sa njom u spavacoj sobi, i pomaze. Nekoliko dana je ok....veliki pozdrav
Probaj sa kupanjem ranije. Ako voli vodu dosipaj toplu i nek se brcka malo, mojoj maloj je to i grceve umirivalo. Posle kupanja na oblacenje i u mracniju sobu, nek jede, pevajte, ljuljajte se, plesite, sta god, ali moj savet je ne napustati sobu pogotovu ne ici u dnevnu u kojoj radi tv, upaljeno svetlo i ima jos ljudi. Svesti komunikaciju sa bebom na min. Ja sa bebom ne pricam dok jede, preko dana malo, ali uvece nikako. Pevam joj tiho uspavanke ili pustim, ali nema price i igranja. Tako je od prvog dana i naviklanse vec sa nepunih mesec. Sad odma posle kupanja trlja oke i oce u krevet.
Svaki put kad sam prekinula ritual i nesto drugacije uradila, igrala se ili odvela iz sobe, ljuljala bi je narednih 3 sata.
moj bebac za 11dana puni pet meseci, veseo je, stalno i svima se smeje, cici i guce na sav glas. mi smo kasice uveli jos u krecem mesecu, cak smo i pre nedelju dana uspeli da izbacimo jedan obrok mleka i to nadoknadjujemo kasom i sokicem. na prehrani je i bas lepo dodaje, malo i vise nego sto treba :) pozdrav za sve bebane.. :*
Ne znam sta gospodji Zagorki znaci ovo OMG?! pa gospodjo svako ima svoje,niste vi ta koja moze da sudi i odredjuje kad ce ko da uvede svome detetu kasicu ili kravlje mleko...ovo se ne odnosi samo na vas vec na sve mame koje ovde jako puno pametuju a ne vide dalje od nosa...misle da su bolje mame ako doje. E pa vidite ja ne dojim i ne smatram da je to nesto bez ceka beba ne moze ,jer itekako moze (ako majka ne moze da dodji) i itekako sam veca majka od pola ovih sto ovde moralisu i kritikuju druge. Svako nek gleda u svoje dvoriste i nek brine o svome detetu. Sto se tice krav.ml.ja ga

ne dajem detetu zato sto imam da mu priustim formulu,ali neke majke nemaju ,jedva skupe i za to kravlje...i sta sad treba ih ubiti ,ne trebaju da imaju decu,sta? Sram bilo pojedine zene koje ne razumeju druge zene,vec lece svoje komplekse napadima na druge. Pozdrav
OMG!!!!!
Ćao drage Mame..
Moj bebac je sada u 4tom mesecu i 3ćoj nedelji,inače sika a počela sam prošle nedelje i da mu dajem kašice od Hipp (šargarepicu,repu i belu šargarepicu) i lepo je prihvatio. Uvek za vreme ručka prvo hoće mleko pa nakon nekih sat vremena traži kašicu. Za sada super napreduje i ima oko 7.500g
Moje pitanje za vas je,da li ja njemu smem da dajem i neko voce ili samo ove Hipp kašice?!
Hvala unapred :)
Pozdrav svim mamama i njihovim malim srecicama.Ja imam devojcicu koja sada ima tacno 4 meseca i 18 dana,veliki je veseljak samo se smeje i cici,raduje se svemu a ume da pokaze i nezadovoljstvo i to vrlo glasno kada joj nesto nije po volji :-D.Ima 7 kg,na dohrani je pije Hipp combiotic 1 poceli smo jesti cvrstu hranu,povrce obozava,sargarepa,brokoli,karfiol,krompiric od voca za sada banana i jabuka pocecemo i bundevu.Prihvatila je super i rucka kao velika devojka :-)!Sto se tice odnosa Milena to je stvar osobe koliko ko moze da se opusti.Muz i ja smo sami u kuci i nema ko da nam pripazi bebca ali nemamo nikakvih problema sto se odnosa tice sve je kao i pre porodjaja vrlo cesto i vrlo redovno i opusteno,ako bebac spava nemas sta da brines pa ako se i probudi a desice se jednom sigurno beba ce zaspati opet sta ima veze svo vreme ovog sveta je ispred vas samo polako i uzivajte.
Pozdrav svim mamama i njihovim bebicama. Mi smo dosli do 4 meseca i skoro 3 pune nedelje. Nema sanse da se cvrsto zaspi u toku dana , pola sata maksimalno. Zato od 12 uvece do 1 popodne bebac spava sa mozda 3 budjenja za to vreme samo da bi brzinski jeo. Sam se igra i gleda crtaće po sat, sat i po. Naravno traži i paznju predvece i puno se smeje. Da li da ocekujemo obrt situacije ili najzad možemo da kazemo "imali smo sreće "? :)
Moj bebac zaspi uvece do9-10 i ne budi se ujutru do6-7 zavisi kako kada imamo 6obroka dnevno od toga 5mlecnih i jednu kasicu dajem joj po 4-5 kasicica sok od sargarepe,narandze ili jabuke kako kada a sve kasice i sokice joj pravim sama posto imam svoju bastu i svoje voce i znam da nista od toga nije hemijski tretiranom...a da imamo i dva zubica i uopste nije tacno da nema spavanja preko dana je jedino malo vise i sve ukupno odspava neka 3-4sata ali zato nocu super spava
Moj bebac zaspi uvece do9-10 i ne budi se ujutru do6-7 zavisi kako kada imamo 6obroka dnevno od toga 5mlecnih i jednu kasicu dajem joj po 4-5 kasicica sok od sargarepe,narandze ili jabuke kako kada a sve kasice i sokice joj pravim sama posto imam svoju bastu i svoje voce i znam da nista od toga nije hemijski tretiranom...
Moja beba isto tako, samo sto on zaspi u 9h uvece i do 9h ujutru spava sa 2 budjenja da bi jeo... :) Ali kad krenu zubici, nece biti spavanja :) bar tako kazu.. :) A sad videcemo :) pozdrav :)
Htela sam da pitam nesto na temu seksualnih odnosa i vidim kakvo je vase iskustvo za sada, ali izgubih se u pricama o uvodjenju ili ne uvodjenju kasica 😊 Kad smo kod toga, da I ja podelim moje iskustvo sa dva deteta- to zavisi od deteta do deteta, starijem sinu sam morala da uvedem kasice sa 4 mes jer mu moje mleko nije bilo dovoljno(a dojila sam ga 11 meseci), dok cerka za sada lepo napreduje ( sa 4 mes je imala 7,500g) samo od mog mleka i ne planiram da joj uvodim cvrstu hranu dok mi pedijatar ne kaze, jer ne zelim da je dundam nepotrebno 😊
No, da se vratim, interesuje me iskustvo majki sa bebom i malim detetom- kako se uklapate i da li imate seksualni zivot?
meni je ovo prva beba i ima 4 i po mes, za sada nam seksualni zivot i dalje dobro ide kao i pre deteta. kada se beba uspava ukoliko nismo previse umorni desi se i to.. :)
Jedva jednom, dva puta nedeljno...Probajte da ostavite bebicu sa bakom,dekom ili nekim trecim i izadjite i probajte da ne pričate o bebi vec se posvetite sebi ...nije sebično a vrlo je korisno za "ozivljavanje " odnosa :)
Moj malisa ima tacno 5meseci. Sa tri ipo meseca je poceo da otvara usta i mljacka dok mi jedemo. Ima 8,5kila i 62 cm. Kaze doktorka kao decko od sest meseci. Posto ja nemam dovoljno mleka dajem mu Humanu. Vec tri nedelje mu pravim kasice. Probao je jabuku, spanac, sargarepu, krompir, yikvice, brokoli, karfiol i bundevu. Bundeva mu je omiljena. To mu je rucak a predvece dobila zitarice. Obozava sve da jede cak i sam hoce da gurne kasiku u usta. I dalje nosimo siroki povoj i razmisljamo da ga skinemo. Iako smo dva puta snimali kukove i sve je ok fizijatar je rekao da ga ne skidamo. Imam drugarice koje su svojoj deci nosile samo tri meseca. A sto se hrane ice to sve zavisi od deteta. moja sestra je kasnije uvela kasice i dete i dalje pije dohranu i ima 1,5dana i ne zna da koristi zube. Tako da svaka mama nek radi kako na misli, ona najbolje poznaje svoje dete.
Moja beba ima cetiri meseca i tri nedelje i takodje danju jako malo spava,i prilicno je nervozan za uspavljivanje nam pomaze zvuk fena kao sto neko vec rece.Rodjen je sa 3600 sada ima 8800 i vec sa dva i po meseca mu mleko nije bilo dovoljan obrok.Poceli smo sa Hipp kasicom kukuruz pirinac koja je za bebe uzrasta 4mes. a sada vec imamo pre podnevni vocni obrok,popodnevni od povrca i zitne kase pred vece.Tako da je sve stvar izbora i ne kazem da sve mame treba tako da rade,ali zameram mamama koje pametuju 'Nista pre sest meseci', i ubedjuju druge da to tako treba.Pa pobogu na trzistu je gomila proizvoda sa naznakom 4meseca! I da,probao je cokoladu ;).
Ja u opste ne razumem ove majke zasto se svadjate oko dohranjivanja dece svako se brine za svoje dete kako zna nema potrebe da se svadjate ili vredjate ako za nekg imate savet dajte mu a ostali je na njima da odluce stvarno nije mi jasno strasno pozzzz svima:-)
Drage mame, moja bebica ima 4,5 meseci. Skoro sam joj uvela jedan nemlecni obrok,po preporuci pedijatra , ali me zanima koje su vase preporuke . Sta treba davati bebi u ovom periodu ? Pozdrav !
Izgleda je 4. mesec period u kome malo spavaju i stalno su nervozni. Moja beba je isto takva. A sto se tice uvodjenja nemlecne hrane to nije nista lose. Ja mojoj bebi dajem i kasice i sokice, pocela sam sa jabukom pa cu postepeno da menjam, ne buni se. Davali smo joj svasta da proba. I hleb i slag i supu i cokoladu, mislim da ne moze da naskodi, naravno u malim kolicinama i ne primetim da joj smeta. Cak obozava hleb :-)
Drage mame, moja bebica ima 4,5 meseci i 6,700 kg. Rodila se prevremeno i bila je u inkubatoru. Tako da sam ja izgubila mleko. Hranila sam je Humanom i i dalje to radim, ali sam joj uvela i ne mlecnu hranu, da li ima neko i takvo iskustvo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »