Komentari za tekst "Carski rez: Porođaj carskim rezom i šta sve treba da znate"

Komentara
173
Ostavite komentar
Prvi 4 dana pre termina, drugi 11 dana.
Ja sam u 35-nedelji. Imala sam dva carska. Imam cerkicu od 6,i sina od 2 godine. I opet cu carski. Po meni je carski zakon.Prvi put sam morala,posto je bila karlicno,a drugi put sam trazila. Jeste,boli malo vise drugi,ali sam se brzo oporavila i mng je bolje.Sada bi trebalo isto carski. Da li se neka mama skoro poradjala u Narodnom Frontu,kakva su iskustva??? Tek treba da idem tamo a nznm ni proceduru ni kako ni sta.
Drage mame, zamolila bih one koje su se porodile carskim rezom u spinalu, da podele svoje iskustvo sa mnom. Interesuje me da li boli ubod kada se daje anestezija, koliko traje anestezija i kad krecu bolovi posle porodjaja? Takodje me zanima, posle kog vremena ste ustale? Hvala unapred na odgovorima. :-)








danijela, hvala na odgovoru, umanjila si moj strah i zabrinutost.
Ja uopste nisam imala bolove,smo osecaj nelagodnostinijednom nisam trazila analgetik,spinalna anestezia je odlicna,kupira bolove u prva 24h.Ustala sam iz kreveta posle nekih 20h uz pomoc sestre,to je bilo praceno osecajem pecenja u predelu reza i vrlo je neugodno,al svako sledeve ustajanje manje boli.Pozz
Zdravo svima. Može li mi neko reći šta je potrebno da se ponese na zakazani CR u Narodnom frontu? Da li važe ista pravila kao i za vaginalni porođaj (mrežasti ulošci i gaćice, papuče, peškiri, kozmetika), i koliko mrežastih uložaka i gaćica je potrebno? Koliko znam spavaćice se dobijaju tamo? Da li suprug odmah posle porođaja može da donese stvari za bebu i ostalo što je potrebno ili da i to ponesem? Hvala, pozdrav!
Najbolniji deo mog carskog reza je bio stavljanje katetera. Sve ostalo sam pregurala sa puno elana i zelje da idem kuci-lezala sam mesec dana na patologiji pre toga. Kuci su me pustili 4. dan. Uopste ne smatram da vaginalni porodjaj prirodan ako upotrebe citav niz lekova da ga uopste pokrenu, da ne pricam o rasecanju i vadjenju bebe vakumom. Mnogo se lepse i lakse oporavis od carskog reza. Sad sam 12. nedelja i ako ikako budem mogla, insistiracu na ponovnom CR. Pozdrav
Zdravo ja sam rodila blizance na carski rez posle 3 dana mi se javlja temperatura već 3 dana, dali je to normalno ?
Ne znam kako vi, ali ono što me je najviše bolelo i što mi je najgore bilo (i čega se najviše bojim za sl carski) je prvo ustajanje posle operacije...kod mene je to bila takva bol,nisam znala šta me čeka, oči su mi iskocile :) možda bi bilo lakse da me neko upozorio,ne znam...ostalo mi je bio maciji kašalj,bukvalno (imala sam pre toga 2 dana trudove,strašne bolove,drip primala satima, tako da sam carski jedva dočekala)
sada me zanima posto sam opet u drugom stanju dali neko ima iskustvo sa cetvrtim carskim rezom
cao jasam imala tri carska reza sveje proslo ok
imam jedno pitanje porodila sam se 29.septembra 2014godine i dobila sam nakon drugog meseca menstruaciju tj kad je beba napunila 2meseca inace dojim,i sada na svakih 10-15dan ja dobijem i traje 5-6 dana al to nije krv negpo braon braon,isla sam na kontrolu posle 4nedelja posle porodjaja radili mi bris pregled ultra zvuk sve mi je ok...sad da li da se plasim il ne ili da idem kod doktora...hvala i molim vas vasa misljenja...
Da li neko ima iskustva ili ste cule za slucaj da je neka imala hpv virus(kondilome),da li se u tom sluxaju obavezno radi carski?
Pre skoro mesec dana porodila sam se zakazanaim cerskim rezom jer je moja beba bila karlicno okrenuta tokom cele trudnoce, a pritom sam i kratkovida. CARSKI JE CARSKI. Ono sto me je bolelo, bolelo je tog dana posle operacije, kasniji bolovi su zanemarljivi kad vidite te divne oke pored vas, rucice, none itd. Mislim da je najvaznija zelja za sto brzim oporavkom. Kuci sam izasla kao nova, a bila sam u bolnici 6 dana.
Pozdrav svima. Evo i ja da podelim svoje iskustvo. Meni je ovo prvo dete i jako sam se uplasila uopsteno porodjaja, ali platila sam epiduralnu jer sam mislila da ce mi trebati. Pre carskog sam 3 dana bila u bolnici jer sam bila otvorena 4cm al i posle 15h indukcije ni trunku napona nisam osetila a ni kontrakcije. tada su mi uradili hitan carski jer je beba morala napolje. Od tog carskog NEMA NISTA LEPSE!!! Boli kad prodje spinalna anestezija da deluje ali bol prodje posle 6dana.. boli, ponekad i sad kad sin sedne na stomak ili kad se napnem jako.. al prodje.. ugl iskustvo ko moze na carski nek se ne premislja👍👍👍
Pozdrav svima...evo i ja da podelim moje iskustvo.ovo mi je prvi porodjaj i bio je prirodno ako se to tako moze nazvati jer je indukovan.ja imam jako velik prag tolerancije na bol i samo cu reci "nedaj Boze nikome to iskustvo" mucenje i trpljenje kontakcija koje traju 90sekundi pa odmaras 40.ak i tako dugih 8 sati.uradjena epiziotomija prerano i popucala i spolja i iznutra.(40konaca).on imao 4kg i napuklo mu levo rame.drugo neznam dal cu se usuditi.jedino pod uslovom da je carski.slusam zene koje su ga imale pa kao kazu to je jos gore al da je tako nebi se zvao CARSKI h nebi one setkale posle 2nedelje po gradu.sve ima svoje prednosti i mane al ja prirodno vise NIKADA.
pozdrav svima,ja sam htela da pitam koje su posledice posle drugog carskog reza,meni je rez secen od pupka pa na dole,sa prvim mi je bio hitan slucaj beba se omotala,oko pupcane vrpce i bio je karlicno okrenut,sa drugom bebom sve ok a kad bih isla na trece koji su rizici po bebi i meni,sta moze da se desi nama???
pozdrav svima, ja bih opet svima toplo i iskreno preporucila carski,,,pogotovo ko ima niski prag bola....uf..posle 12 sATI INDUKOVANJA, BOLOVA NA MINUT,DVA....uradjen i sve u najboljem redu, lekari ga bas i ne rade po porudzbini ali ko god da se boji, ima ikakvu indikaciju samo opusteno....dan,dva ,pet rana bili zateze posebno ako ti se kaslje....ali sve je to nista............mnogo su vece muke kad je prirodnim putem a tezi porod.....od hemorida,rane, krvi,.uf.....a bolovi i mucenje da ne spominjem./..///
Imala sam dva carska reza; na drugom je doslo do prsnuca materice;sada je sve u redu; a mene zanima da li bih mogla na jos jedan?

:-)
Vidim da je stari post,nadam se da cete mi odgovoriti....interesuje me kako je porodjaj prosao? Da li je i tokom trudnoce ustanovljena preteca ruptura ili se tako samo od sebe dogodilo? Hvala unapred na odgovoru
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »