Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Ja primam fraksiparin, sad sam 19. Nedelja a malo pre 17. nedelje zbog amniocinteze presla sam na noge i ruke, da ne bih imala cvorice po stomaku. Ruke bockam iznad lakta, blize ramenu a noge u prednji, sredisnji deo butine. Namazem alkoholom, pustim da se osusi, malo ustinem i ubodem pod uglom od 90 stepeni.
Cao Majo. Ja sam 19 nedelja i primam fragmin. Desi se i meni ponekad,kad se ne ubodem lepo, probaj da malo promenis mesto uboda... U sustini, nije strasno :) Meni su rekli da se bockam dva prsta od pupka, sa leve i desne strane. Pozz
U 19. nedelji smo i jos ne osecam bebu, tj. mozda i osecam a ne znam da je to bebac. Doktor kaze da je to ok posto je prva trudnoca, ali ja sam mnogo nestrpljiva. Kako da prepoznam da se beba mrda?
Mozete osjetiti kako vas nesto golica to su prvi znaci da se beba pomjera :) sto bude odmicala trudnoca sve cete vise i bolje moci da osjecate.
mozes osetiti podrhtavanje blago onako kao da ti igra misic ili ako nosis nisko mozes osetiti da ti je tvrd jedan deo stomaka :-)
Cao svima!
Imam malo pitanjce ako neko moze da mi pomogne jer sam se jako zabrinula.U 19-toj sam nedelji i danas sam na gacicama videla malo krvi.I ceo dan tako,samo kad idem na wc,bude po malo...zvala sam moju doktorku rekla mi je da popijem utrogestan ujutro i uvece i da sutra dodjem kod nje,i da ne brinem jer verovatno nije nista opasno.al ja sam se bas zabrinula pa da vidim da li je ovde neko imao slicna iskustva....
treba uskoro da dobijem rezultate AC u decjoj bolnici u NSu.da li neko zna da li mi i za to podizanje rezultata treba neki uput?
Ne treba uput, samo se nazove telefonom da vidite da li je gotov rezultal, i podizete ga od 9-10h.
da li moze neko da mi kaze da li u trudnoci moze da se vadi zub?
Moze al tek od 4 meseca pre toga nebi smelo

Moze i da se vadi zub i da se koristi anestezija sve do 9og meseca trudnoce.
Svaka se beba razvija individualno i moguce je da osjetiti bebu tek poslje 20 tj ponekad... Ja osjecam svoju macu vec od 16 tjedna (prva trudnoca) tako je divan osjecaj, najljepsi, beba kao da kucka. I tati cesto zna dati 5 :) Inace sam u 19 tj i bolovi u trbuhu su normalni buduci da se maternica rasteze. Dobila sam 5 kg i od trenutnih simptoma imam samo puno krvi u nosu...
Zdravo svima, nadam se da ce neko videti ovo... Ulazim u 19.nedelju i pre par dana sam osetila neko 'podrhtavanje' na samom dnu stomaka. Nisam sigurna da li je to beba ili nesto drugo. Osecaj je kao da sam istegla misic pa se on 'trese'. Ali bas na dnu stomaka, malo mi je cudno sto je toliko nisko. U svakom slucaju, sledece nedelje idem na kontrolu, pa cemo videti. Inace, devojcica je. :)
Caooo, i meni se to desavalo....obicno u vecernjim satima. Moja dr. kaze da je to normalno (creva, grcevi), ali da je jos rano osetiti bebu ukoliko je prva trudnoca. Mada ja duboko verujem da su to bebini pokreti.
Moj beban i ja za dva dana ulazimo u 20. sedmicu.
Pozzzz.....
ulazim u 19. tjedan. osjetim bebino micanje i pokrete vec zadnjih tjedan dana. ali zadnja dva dana ne! dali se trebam brinuti?



Isti slucaj je i kod mene poslednja dva dana ne osecam nista u 19 nedelji sam. Molim ako je imao neko isti slucaj neka odg da li treba mda brinem?
Pozdrav svima i ja sam 18+5 osecam blage bolove u stomaku i krsta me bole,posebno kad lezim na ledjima. Po prirodi sam krupna i do sad sam se ugojila samo 3 kg,i z to dr kaze da je puno. Posto imam snajku koja je vec troje rodila,rekla mi je da su bolovi normalni i u stomaku i u krstima jer se materica siri i istezu se ligamenti. Tako da nemaamo razloga za brigu. :)
Cao svima,prva mi je trudnoca,a sad sam 19+2 nedelja. Dosta sam aktivna, posto je hvala Bogu sve ok ,dr mi je rekla da mogu normalno da se ponasam. Mozda sam ja to previse bukvalno to shvatila,ipak se ovo ne zove bezveze drugo stanje. Ponekad mi se desi da me stomak bolucka kao pred menatruaciju, ne istom jacinom al jako slican bol. Ne znam dal je to normalno. Dr kaze da je sve ok i da ne brinem,ali nervira me sto se to desava. Inace na kontrole idem bas cesto na 3nedelje. Jel se desava to i vama?
Cao! Ako je sve ok onda nemas razloga da sedis mirno kuci, radi normalno kao i do sada, ja sam radila cak do 17 dana pre porodjaja, prvog, a za drugu trudnocu nisam ni imala vremena da odmaram jer sam ostala trudna posle 5 meseci, tako da sam jednu bebu cuvala dok sam drugu cekala, a sada sam 18 +3! Radim i dalje i planiram do kraja trudnoce? Sve ce ti to olaksati porodjaj! Sve je to normalno, blagi bolovi u stomaku su prisutni jer se materica siri i to nije nista cudno! A sto se tice tvojih cestih kontrola, nema potrebe za time, nije bas zdravo toliko bebu izlagati ultra zvuku, ne bi trebala praviti manje od cetiri nedelja razmaka izmedju kontrola, narocito ako je sve ok kao kod tebe!
Drage moje, ja sam danas 19+2, ni ja jos uvek nisam osetila bebu, ovo mi je prva trudnoca. Radila sam amniocentezu pa cekam rezultate...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »