Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2727
Ostavite komentar
Drage koleginice, evo i mog iskustva: šestogodišnji sterilitet, depresija, upornost, ljubav, četiri vantelesne oplodnje, jedna nesretno završena blizanačka trudnoća, odlazak u Prag i eto nas u petom mesecu predivne trudnoće! Doduše, ništa me nije mimoišlo: krvarenje, neprekidne mučnine i povraćanja (i sada), kandida, prehlada. Ali naš momak je jak :) Pokrete još uvek ne osećam (zbog viška kilograma u startu, a dodala sam samo 2kg) ali ih vidim po površini stomaka :) Svim mamama bih preporučila da, ako su u mogućnosti, urade 3D sličice lica svoje bebe, zaljubiće se odmah :) Pozdrav i svako dobro!
Danas sam ušla u 20. nedelju :) Mislim da sam bebu osetila još pre 10tak dana, ali nisam bila svesna da su njeni pokreti u pitanju. Nikakvi leptiri, ribice i tome slično, već neka "pomeranja" na različitim delovima stomaka! :) Poslednje 3 nedelje uzimam utrogestan zbog tvrdog stomaka, koji se javlja samo ujutru, a sve ostalo standardno. Čitala sam da se tvrd stomak pre javlja kod sitnijih trudnica, a jedna sam od njih :) Dobro se osećam, idalje sam na +3 kg, videćemo kako ću napredovati do kraja trudnoće. Pozdrav svim budućim mamama i tatama!
Veliki pozz mamice...ja sam takodje u 20 nedelji i osjecam se super...danas sam radila ultrazvuk 4D inace zivim u Njemackoj pa me interesuje kako je to kod nas tamo i kada se sta radi? Ja sam zeljela da uradim bas sve nalaze cak sam radila i test za nedaj Boze Daunov sindrom, Toksmoplazmozu itd. Imam 32 god i prva mi je trudnoca. Hvala Bogu svi nalazi su super a i stvarno se bas zdravo hranim i nemam poroka. Mislim da sam samo jednom osjetila bebu...zaista nista ne osjetim mozda zato sto je prva trudnoca. Ali kadai je danas doktor rekao da ne brinem da je moj sincic zdrav. Inace za pol djeteta sam saznala dosta rano oko 15 nedelje Veliki pozz drage mamice...
Toksoplazmu i Citomegalo virus bi trebalo da proveravaš jednom mesečno za svaki slucaj. jer postoji lek ako se rano otkrije da si ga zakačila. A Dabl test ili Tripl test se takodje radi, ako je dobar rezultat ne ide se dalje sa analizama. Ako neko želi naravno, radi i Amniocentezu. Okvirno to je to, i naravno ostali UZ pregledi.
Pozdrav buduce mamice! :) Danas smo usli u 20u nedelju, cini mi se da sam par puta osetila bebu, ali nisam sigurna da je to to, malo me lupka sa leve strane, a nekada mi se i naduva deo stomaka bude tako 3 sekunde i onda splasne, da li se to mozda bebac okrece? :)
Pozdrav svim mamama, danas smo dobili rezultate AC :) zdrava devojcica.Ovo mi je druga trudnoca, imam jednog sina od 12 godina pa smo presrecni sto cemo imati i jednu malu princezu :) Inace imam 38 godina i do sada sam dobila 1Kg :)
Pozdrav svim buducim mamama, ja sam u 20+6 nedelji prva mi je trudnoca, pre dva dana sam bila kod dr. i receno mi je da je posteljica nisko a beba je okrenuta glavicom na dole(prednjaci glavicom), osecam jako veliki pritisak na dnu stomaka i vrlo cesto idem u wc, a stomak se ukruti, posebno donji deo bude jako tvrd, jako neprijatan osecaj, pri tome imam utisak da ce beba ispasti. Sto se kilaze tice imam 14kg vise od zaceca. Da li neko ima slicno iskustvo? hvala unapred, pozdrav svima
Draga Dijana,znaci da nosis nisko bebu,zato ucestalo i mokris.Nemoj previse da budes na nogama,malo setaj,malo odmraj.Ako osetis da ti je stomak cesto tvrd obrati se svom lekaru da vidis da nisu kontrakcije u pitanju.Oprosti sto cu ovo reci,ali puno si se ugojila od pocetka trudnoce,normalno je da se zena ugoji do 14.kg za celu trudnocu,ali opet zavisi koliko si kg imala kada si ostala u drugom stanju.Ja sam u dvadesetoj nedelji ugojila sam se 6,5 kg. imam 37 god.i cekam trece dete.
Meni je stimak takodje konstantno tvrd i imam pritisak na besiku i
predeo trtice,koji vise podseca na bol koja se povremeno prostire i na krsta, cim ustanem iz kreveta to se sve pojaca. Inace niti mi je pisteljica nisko, niti imam problem sa grlicem, niti urinarnu, niti vaginalnu infekciju, tako da nisi jedina a eto desava se!!
Drage mame, danas smo usli u 20 nedelju vec par dana sa vremena na vreme imam grceve u donjem stomaku sto dovede do podiyanja i zateyanja stomaka sa jedne strane, lekari kazu da su verovatno kontracije u pitanju ali da se ne moze znati da li su layne i da li su stetne, preplasena sam. Sa druge trane jutros sam se probudila sa mrljom na pizami tacno oko leve bradavice, citala sam da to moye da se desi u trudnoci, ali sve ovo yajedno mi se ne svidja i plasi me. Kakva su vasa iskustva?
Pozzz svim mamama ja Sam u 20 nedelji trudnoce jos nisam osjetila bebine pokrete. Ovo mi je prva trudnoca. Osjecam samo kao krcanje creva najvise na desnoj strani mozda bebu zato nemogu ni osjetit jer imam nemirna creva. Da li neko ima slicna iskustva?
drage mame .. mi smo 20+2 i sve je ok. osecaju se prvi pokreti bebice, uzivamo da se mazimo. :-) Imam 4 kg vise nego na pocetku i stomak se gotovo ne primecuje ali zato bokovi i butine... prava debeljuca :-(
Pozdrav svim buducim mamama,u 20 sam nedelji,jako nisko nosim bebu tj.posteljicama mi je spustena,ima pre dva dana sam primetila da mi se pojavi po kap dve krvi,ima li te neki savet da li je to opasno,svaki odgovor bi mi znacio,jer ovo mi je prva trudnoca i jako sam zabrinuta...pozdrav takodje urednicama sajta sto nam je omoguceno ovakva razmena iskutva...:*
Meni se to isto juce desilo i odmah sam otisla kod lekara, spustena posteljica , dobila injekcije progesterona, utrogestan vaginalete i najstroze mirovanje, nista strasno, ali ti je moja preporuka odmah kod lekara, bez panike i straha :)
Pozdrav svim buducim mamama... Necu pisati koja sam sedmica, logicno je :) Uglavnom, mi smo super... vrtimo se svaki dan sve vise... Neki dan sam pustila klasicnu muziku i bebica je pravo reagovala. Sljedece sedmice idemo na 4D i bas se radujem jer cu saznati spol :) Inace sam u dobroj formi, samo me zabole krsta ako predugo stojim. Sto se debljanja tice, svega +3 kg. Bas se radujem sto svakodnevno razmjenjujemo iskustva. Cmok za sve vas!!
Zdravo svim buducih mame! Danas ulazim u 19 nedelja i sve je OK osim umor koji pratime jos kad se probudim i tako po ceo dan. A treba mi energije jer imam 4 godisna curica koja trazi puno paznje. Nadam se da ge i to proci :( pa da bi mogla uzivati u trudnoci.
??? Zasto se moj post nije nijedan objavio? :(
Pozdrav svim trudnicama, posebno onima koje su u ovom stabnju po prvi put. Nadam se da ste kao i ja jako uzbudjene, uzrujane, napete, dosadne, vesele, gladne, nervozne... Bas je divan osjecaj, kad ni sam sebe ne mozes prepoznati. :) ja sam u 20toj nedelji, osjecam se super, mada mi se beba malo spustila i moram da lezim, jer sam do sada samo skitala... Malo je dosadnooo :( ljubim vas, buduce mamice. :*
Potdravvvv svim mamama ja sam danas usla u 20tu nedeljuu :-) Beba je strasno nemirna divan je osecaj kad se pomera :-) Ja cim sam usla u treci mesec saznala sam da nosim devojcicu :-) imam divnu doktorku ko je iz NOVOG SADA preporucujem Mirjanu Bogavac :-) pozzz svimaa :-*
Pozdrav svim buducim mamama ☺️ U 20oj nedelji trudnoce sam,za sada vise uzivam nego sto osecam tegobe. Dobila sam 4 kg ,borim se sa slatkisima i trudim se da unosim sto vise voca. Jedini problem imam tokom spavanja,prosto ne znam kako da se namestim,kako god legnem imam osecaj kao da mi neko "vuce" stomak to traje vec 2 nedelje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »