Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
ja imam potpuno isti problem, s tim sto se ja uzasno plasim zubara, cim sednem u stolicu, pocinje histerija, panika i gusenje. Ako nemas taj strah, odmah kod zubara, u domovima zdravlja je besplatno za trudnice i porodilje.
Pozdrav buducim mamama :) Imam 20 godina, i u devetoj nedelji sam.
Sto se tice simptoma imala sam jedan dan mucnine i to u sestoj-sedmoj nedelji i to je sve. Konstantno sam gladna i zedna, mnooogo vode mi se trazi a pojedem sve sto mi se nadje u vidokrugu :/ Grudi me jako bole, toliko da ne mogu spavati na stomaku, vece su nego inace a i ugojih se malkice :)
Srecno svima :)))
Jasna,i kodmene je isto. Apsolutno ne osećam značajnije promene. Grudi nešto osetljivije,malo brže se zamaram i to je to. Blage mučnine sam imala tri dana :) Nadam se da je to normalno,s obzirom da svi trube o tome kako je ovo nedelja u kojoj su simptomi najizraženiji. Pozdrav
Ćao drage trudnice! Ja ima 31 godinu, u 9-toj sam nedelji trudnoće i ovo mi je prva trudnoća. Ja sada imam manje mučnine nego na početku, ali su mi grudi i sada baš bolne i hiper senzitivne. Sve u svemu, izvadila sam nalaze i krv mi je ok, iako često imam kao osjećaj da mi se manta. Prije dva dana sam se bila baš prepala, stajala sam u rdu u banci i odjednom mi je postalo loše da ću se unesvijestiti ali sam izašla iz reda, samo sjela, raskomonitla se i već mi je bilo bolje. Shvatam da je ovo drugo stanje, ali ja se brinem, jer sam prije trudnoće imala napade ankcioznosti pa me sada strah da se to ne vati....Samo žellim da beba bude dobro i da izguramo trudnoću u najboljm redu. Takođe, predstoje mi pripreme oko vjenčanja pa sam i time baš opterećena...
Pozdrav za sve buduće mame***
Zdravo, htjela sam da vas pitam nesto. Ja sam 8 nedelja trudnoce, imam bolove u stomaku kao da cu da dobijem. Doktorka mi je dala da pijem utrogestan 3x100mg. Ispila sam tablete. Ne znam da li da opet kupim i da nastavim sa ispjanjem? Treba mi vas savjet drage moje :)
Ja sam bila i pre 8 nedelje u tim grcevima...obiicno kad mi je termin dobijanja se pojacavalo, ja pijem utrogestan u dalje po savetu lekara.
Ја бих ти препоручила да се посаветујеш са својим доктором. Јер да радиш на своју руку није сигурно. Поздрав!
ja ga na tvome mjestu ne bih prestala piti. ja ga koristim kao vaginalite od samog pocetka trudnoce i evo sad sam 10 nedelja i dalje kao koristim, jer sam imala jedan spontani. ne moze da ti skodi.
Da se i ja pridruzim sa svojim komentarom :)
Ovako,ovo mi je druga trudnoca.Prva je bila 2006 god. i od tada pa sve do sada je trajala borba i upornost za malenu bebicu.Sada sam u devetoj nedjelji.Na zadnjoj kontroli cula se srcana radnja moje mrvice :).Samo sto mi je dok. rekla da velicina ploda ne odgovara zadnjoj m.Olod manji za sedmicu.Slijedece sedmice imam kontrolu pa cemo vidjeti koliko smo narasli. Zelim nam svima ugodnu i skolsku trudnocu. :)
EVO ZA ONE KOJIMA MLEKO NIJE POGODAN NACIN UNOSA PREKO-POTREBNOG KALCIJUMA

"U biljnom svetu ga ima u obilju, i to najviše u orasima, uljaricama i mahunarkama. Kalcijumom je posebno bogat susam. U sto grama susama ima čak 783 miligrama kalcijuma, dok ga u kravljem mleku ima samo 120. U 100 grama soje u zrnu ima 260 miligrama kalcijuma, u bademima 252, u lešniku 225, u spanaću 126 miligrama… Ako je potrebno da se brzo nadoknade rezerve kalcijuma, preporučujemo mleveni susam, po kašičicu na dan. Meso i mlečni proizvodi su manje dobar izvor kalcijuma – jer, iako ga ima dosta, slabije se resorbuje, a još slabije zadržava u organizmu."
Imam bolove u stomaku da li je to normalno?
Cao ja sam Bojana i imam 23 godine i u 9 sam nedelji trudnoce imam mucnine tu i tamo samo me grudi jako bole... Inace je sasvim u redu.. Uzivajte :)
Mene boli stomak dole vec danima kao kad treba da dobijem...ne znam da li da odem na pregled opet?
Cao svima... Imam 23 god. I ja sam u 9oj nedelji,i prva mi je trudnoca :), bas sam pre neki dan na ultrazvuku videla bebca kako "pliva" rukicama, i odusevila sam se. Inace imala sam u pocetku mucnine, ali nista strasno. Samo ne znam zasto ali dnevno popijem sigurno 5l vode???
sajt je fenomenalan!
imam 30 god. i trenutno sam 9 nedelja. prva trudnoca.moj bebac ima 22,10 mm :)
cula sam srculence, umalo mi suze krenule. predivno!
inace, nemam mucnine, osim vrtoglavice kada popijem utrogestan (3x200)...
sve ostalk je Ok.
cao cure, ja imam 23god i u 9.sam nedelji. ovo mi je prva trudnoca i bas sam srecna. . .:-) ali jedini problem je sto imam nepodnosljive mucnine i povracanje, da mi bukvalno i voda smeta. . . ali to su slatke muke:-) srecno vam bilo u narednim nedeljama pozic!
Cao Tina, ja imam 23 godine i u 9. sam nedelji. Mucnine su mi se smanjile cini mi se, ali me zato muci gorusica, sta god da ponedem i cini mi se da bih mogla ceo dan da prelezim, non stop sam umorna, nekad jedva uspem na posao da odem... Ali kao sto kazes, slatke muke :)
i ja sam bila u 9 nedelji i imala spontani :((( uzas
imala sam danas spontani u 9 nedelji :(((
zdravo svima,imam 20 godina i usla sam u 9 nedelju :) jako sam srecna jer mi je ovo prva trudnoca :) ja naprimer nisam imala nikakve simptome,nije mi bilo ni muka,niti lose.osecam se sasvim normalno,jedino sam malo vise nervozna :/ zna nekada da me zabolo stomak ali to su kao mali grcevi,kaze mi moja doktorica da se sirim i da je normalno malo da me boli.inace organizam mi ne trazi nista a nista mi ni ne smeta.sve mogu da jedem i pijem :) nisam bas nesto ni gladna,jedem kao i uvek sto sam jela....da li je nekome od vas tako bilo?malo mi je cudno sto je sve tako
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »