Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Ja pijem one tablete soda bikarbone i me skode a djeluju bas,ukoliko je bas jaka mozes i dvije popiti,a ne skode
Sad citam neki tekst za merenje broja pokreta bebe... Kaze da bebu treba da oseti majka oko 10x u periodu od pola sata do dva sata... Jel osecate vi vase bebice toliko... ? Moja je nekad aktivna po 5-10 minuta, pa posle neko vreme nista... nekad je gotovo ne osetim ceo dan... sada sam 21+2... da li treba da se zabrinem, sta mislite? Mada kazu da se brojanje najbolje sprovodi od 24 nedelje... mozda je jos rano...?
Ni slučajno nemoj da se vezuješ za taj text,niti opterećuješ....Neko u tom periodu ni ne oseti bebu pošteno...osećaćeš je intenzivnije i smislu da ćeš lakse prepoznati njene pokrete ,pa jače jer je beba veća....pa opet redje jer će biti još veća i imaće manje mesta...uživaj u trudnoći i zaobidji textove sa negativnim konotacijama,dovoljna si sama sebi sa svakodnevnim brigama
;-) kao i svaka od nas....pozz
Moj bata i ja smo 22+3,imamo celih 450 gr i na 4d Uz je sve ok.Što se tiče zatvora i grčeva pijte donat mg vodu,preporučenu dozu,pomaže sigurno.Ja imam od pre par dana problem
oticanja,ali samo ruku,toliko da mi utrnu vrhovi prstiju....Do sada su mi svi rez. bili super,nemam pojma koliko sam se ugojila,jer me je dr prvi put izmerila na kraju 4og meseca,a ne znam sa koliko kg sam ostala trudna :-) iskreno bzvz su mi komentari tog tipa ,jer je to najmanje bitno!Stomak mi je popriličan,pa sam sva važna...e da,imam i crveni polukrug na bradi maltene od 2 meseca(trudn.maska).Bebac se mrda sve intenzivnije i bez nekog pravila...Pozz za sve ♡♡♡
Marija ,ja sam 4d radila prvt u Gracia medica klinici u Bgd...totalno nasumice,naime tamo je bio reklamiran drastičan popust(2500din)...ako je do sada sve ok sa vama dvoma,preporučujem ti da uradiš isto,jer ti doktori i onako "gostuju" po privatnim klinikama!ja sam sad pred porođajem,sve je ok.
pozz
Draga Ana gde ste radili 4D? Treba mi preporuka. Hvala unapred
Mame koliko ste se ugojile do sada? Mozda sam povrsna, ali mene to jako brine :( Ja sam vec 4kg, ne znam jel to mnogo.
ja sam 22 nedelja ugoila sam se 5 kg, i uopste se ne brinem :-)
sa povecanjem telesne tezine ne treba da se opterecujemo,moja zaova u celoj trudnoci si ugojila 6kg,a rodila je decaka od 2800gr,da ne poverujes,ja sa prvom trudnocom ugojila se 11.50kg,a rodila dete od 2250gr,tako da nema pravila.
imam jedno pitanje u poslednje vreme idem u wc i to samo malo i opet posle pet min me tera da piskim jer to normalno
Zdravo! Ja sam takodje u 22 nedelji i imam isti "problem". Uglavnom moram da ustajem bukvalno na svaka dva min kad legnem da spavam... Nije tako svako vece, verovatno zavisi od toga kako beba lezi! Bitno je da i dalje unosiš minimum 2 l tecnosti ( najbolje vode) dnevno! U slucaju da pocne da pecka ili boli javi se lekaru odmah! Pozdrav
to je potpuno normalno...
.ne opterećuj se




















Cao trudnice.. Ja sam 22 nedelja trudnoce radila sam 3 D hvala bogu sve je uredu, nosim devojchicu i imamo 470g..Zavrshila sam sa terapijom antibiotika zbog bakterije u urinu i sve zbog slabog unoshenja technosti u organizam.. Htela bi pitati ima li ko josh takvo iskustvo i konsultovati se samnom, isto tako i za zatvor koji me muči svremena na vreme.. Drage mame ljubim vas i pozdravljam..
Pozdrav :) ... ja sam sada u 22-oj nedelji trudoce i tek trebam da idem na taj uz i nadam se da ce i ovog puta biti sve ok jer mi je ovo treca trudnoca.
I ja sam pila antibiotik zbog bakterija u urinu, moras unositi dosta tecnosti, pronadji nesto sto ti odgovara da pijes, ja pijem dosta limunade sa grejpom ili narandzom i cajeve ( a dobro je i zbog ovog vremena i virusa). Takodje imam problem sa zatvorom, a tu je prvenstveno problem ishrana. Ja sam ustanovila da meni veliki problem pravi beli hleb i sada ga prosto ni ne jedem vise. Probaj sa ovsenim kasama, pirincem, povrcem i dosta voca. Nadam se da sam bila od neke koristi :)
Poozzzz
ja sam u 22.nedelji ovo mi je treca trudnoc na carski.sa prvim sam se ugojila36kg sa drugim 25kg a za sad sam nabacila 9kg.ne vodim rAcuna koliko puta jedem kad god sam gladna virim u frizider i ne opterecujem se kilazom.uzivam u trudnoci nemam mucnine nisam posebno nervozna super se osecam sobzirom da imam 38god.zanima me kilaza vasih beba moja sad ima 420gr.voca jedem dosta i svu raznovrsnu hranu.pozdrav za sve buduce mame.....
22. sam nedelja trudnoce,prva mi je beba,zabrinuta sam jer mi curi kolostrum samo iz jedne dojke,ne znam da li je to normalno ovako rano?... :/
Mi smo u 22.nedelji trudnoce kao sto naziv teksta samog i kaze. Velika i razigrana smo beba. :) Volimo da se pobijemo jos od 17te nedelje, ali ja sam zaista kao buduca mama presrecna. Chak smo ove nedelje osmislili i igru gurkanja, prosto je, kada moj bebac krene da se gurka ja na tom mestu gde osetim gurkanje malo zagolicam i on tek tada poludi. :) Meni je prva trudnoca, zaljubljena sam u ovaj osecaj da je neko meni toliko poseban non-stop sa mnom. Ne mogu nikom savetovati nesto i reci pametno to sigurno, jer i mene kada nesto zabrine ili zainteresuje ili zovem lekara pitam, ili skoknem na ovaj divni sajt. I mamama koje se brinu za svoj izgled zelim da izgledaju najbolje moguce ali da pre svega budu najbolje mame na svetu, kako cemo mi nadam se svaka svom detetu biti. A meni nista ne izaziva toliko suza kao kad pomislim da ce nesto malo slatko reci ovo je moja mama, ili se truditi svim silama da za dan zhena kupi i slichice za album i mami nesto lepo. Svima nam zelim srecu.
Drage moje, ja sam u 22oj nedelji. Pre nekoliko dana sam prvi put osetila bebicu, ali jako nisko i slabo (kao podrhtavanje misica) i od tada sam je osecala svaki dan po malo do juce. Juce i danas nista. Da li treba da brinem? Na UZ idem tek sledeceg petka, a prva mi je trudnoca pa mi je sve novo :)
Hvalaa, nisam mnogo zabrinuta, samo sam htela da vidim da li je to normalno :) za tri dana cemo na UZ pa ce sve biti jasnije...
Nema jos uvek potrebe da se brines.Od 28. nedelje bebu treba redovno da osecas.Sada beba ima periode kada vise raste i spava,pa su pokreti slabiji i redji.
Ako ne mozes da prevazidjes zabrinutost,kontaktiraj svog lekara i pitaj ga za savet.
A mozes i da probas da pojedes nesto slatko i legnes na levi bok i ocekuj da u roku od pola sata-sat beba pocne da se mrda.
Takodje jacina udaraca i mesto zavisi i od mesta gde je posteljica zakacena za matericu,tako da mnoge trudnice kojima je posteljica zakacena za prednji deo materice mnogo kasnije osete svoje bebe.
Ipak bih ti preporucila da kontaktiras svog lekara,jer stres i preterana briga nisu uopste potrebni trudnicama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »