Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
Ja sam za to pila zadnjih mesec dana aspirin od 100mg.. I sve je ok
Ja sam 36+5. Vec 3 dana osecam bolove u stomaku i kicmi svaki put kad se beba pomeri. Ponekad osecam kao izuzetno jake grceve. Ne znam da li je to normalno. Pre 2 dana sam radila ctg, sve ok. Da li ovo znaci da je porodjaj blizu ili mozda neki problem? Ovo mi je prva trudnoca. Hvala .
To su sve pripreme za porodjaj, nije nista strasno, nemas cega da se plasis. :)
Pozdrav svima :)
mi smo danas usli u 36.nedelju trudnoce. Juce sam bila na UZ i receno mi je da je beba jos uvijek karlicno okrenuta, tj.jos se nije namjestila kako treba za prirodni porodjaj. Ja malo brinem, jer me zadnjih 10ak dana cesto boli stidna kost i karlica. Narocito uvece kad legnem. Od mnogih pitanja, potpuno sam zaboravila da priupitam doktora da li je normalno da osjecam te bolove...nekad i u toj mjeri da se jedva pomjerim. Citam po internetu da ti bolovi obicno znace da se sirim i spremam za porodjaj...ali bebica je i dalje okrenuta na gore.
Imam li razloga za brigom? Ima li ko slicna iskustva? Pomagajte :)
Ja vec par dana osecam bol u preponama,kao upala misica. Kada ustanem iz lezeceg polozaja je najgore, dok se "ne razradim". Kazu mi da je to od razmeksavanja i namestanja karlice za porodjaja...
Nemas razloga za brigu. Beba moze da bude okrenuta karlicno sve do pocetka porodjaja pa tek onda da se okrene kako treba. :)
Lakse mi je kad vidim da nisam jedina sa tim mukicama. :)
Preko dana su i manji bolovi, narocito ako se bebica lijepo namjesti pa me nigdje ne gura previse jako. Ali uvece kad legnem, valjda mi se tijelo opusti i onda bas osjecam bol. Nekad se cak uplasim da bi to mogli biti oni pravi bolovi, a tek sam u 36.nedelji...a to bi se smatralo jos uvijek prijevremenim porodjajem. Nadam se da ce doktor biti u pravu, i da cu izgurati makar do pocetka februara :) termin mi je 13.februar.
Pozz svima i sreecno buducim mamicama! :D
Mene to boli od 6. meseca (termin je 9.02). Rekli mi da je normalno, da pijem magnezijum, nosim pojas i odmaram. Bol moze da zavisi i od polozaja u kom lezis ili sedis. Meni je jedno vreme laksebilo da sedim na tvrdoj stolici nego na krevetu. Gledaj da ti kolena ne budu iznad kukova kad sedis, to zna da bude uzas, pogotovu kad krenes da ustajes. Bol zavisi i gde sebeba smestila. Moja je bila nisko i tad su poceli jaki bolovi, pa se preselila ispod rebara, sad boli manje uz teze disanje :-) Naviknes se na sve, ali je lakse kad znas sta ti je.
Nadam se da sam bila iole od pomoci
Isti slucaj i kod nas, bole karlicne kosti a beba se jos nije namestila, pitala dr, kaze to je normalno, siri se materica, priprema se polako za porodjaj, tako da opusti se i uzivaj ;)
Pozdrav mame! :)
Mi smo danas usli u 36.nedelju i bili smo na UZ, bebana nam ima 2kg i 600 grama a mama se ugojila samo 5 kg :) Jos se nismo namjestili za porodjaj, jako smo nemirni i mnogo stucamo :) I mnogo smo srecni :)
pozz buducim mamama i onima koje to vec jesu, danas smo usli u 36nedelju, a za dva dana ulazimo u 9 mesec. ja cu na zalost morati na carski jer mi je i prvi porodjaj zavrsen carskim rezom ali vazno je da beba bude ok. zelim vam svima puno srece i uzivanja u trudnocama :-*
Drage dame,ja sam malo zabrinuta.Naime,danas sam isla na ultrazvuk,trebalo bi da sam 35+2 a beba je krupnija i odgovara merama za 38+4 nedelje.Sve vreme trudnoce je on bio krupniji,ali nikad ovoliko.I receno mi da je posteljica 2.i3. stepen zrelosti.Da li sve ovo znaci da cu se ja ranije poroditi ili sta?Svaki savet je dobrodošao.Hvala
Uopste ne treba da brines.. Moja prva tru cm ...dnoca je stalno bila veca.. Termin poroda mi je bio 28.8 a ja sam rodila 13.9 beba ce izac' kad joj bude vrijeme al naravno bit ce krupnija.. moj sincic se rodio sa 4120 gr / 53 cm .. dakle nis ne brini ;)
mislim da ne treba da brines uopste! verovatno ce beba malo ranije ali to nema veze jer je ona vec napredna i dovoljno razvijena. I moj bebac je dve nedelje napredniji. Samo bez brige, spremi stvari i srecno!
pozz za sva buduce mame..u 36 nedelji smo za dva dana ulazimo u deveti mesec..ovo mi je prva trudnoca ne plasim se..imam problema samo sa gorusicom i svasta sam probala jedino pecen hleb pomaze..pre neki dan me je boleo stomak al proslo je odma cim sam legla (lazne kontrakcije),pocele su da me bole prepone da li to znaci da se pripremam za porodjaj? nosim devojcicu (Darija) pre devet dana smo bili na UZ imali smo 2,550 g sad ne znam mada nije vazno,vazno da je sve uredu...
Divno ime devojčici 😊😊😊
Pozz Marija,ja sam imala par puta i prestalo bi kad pojedem par ljesnjaka.Mozes probati,nije na odmet ;) osim ako moj komentar nije dosao malo kasno ;) svako dobro
Drage moje, usli smo u 36 nedelju i mi... Moze li iko da mi objasni kako da prepoznam lazne kontrakcije... Moguce li je da ih uopste nemam do porodjaja jer hvala Bogu nemam nikakvih smetnji ni problema?!
Drage buduce mame, imam jedno pitanje za Vas?. ja sam u 36 nedelji i meni je ovo prva trudnoca imam veliki problem sa kiselinom :( neznam sta da radim,,? dali bi neko mogao da mi da neki savet??? hvala unapred :)
Izbegavaj: citruse pogotovu pomorandzu u bilo kom obliku, cokoladu, mesne preradjevine, zacinjeno, przeno testo.
Probala sam svasta od badema preko pirinca, sargarepe sveze i svega sto sam procitala da moze da pomogne i nista. Pitaj lekara za neki lek ako je jaka gorusica i ne maltretiraj se.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »