Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
Zdravo svim mamama i bebicama :-)
Moja Sarah ima 8 ipo meseci' skoro nece nista da jede jos uvek doji Ali od slanih kasica I hrane nece nista
Jede plazmu I mleko jogurt I hleb,, drugo nistaa pa bi zamolila za savet sta da joj dajem ako imate neki savet.
Hvala
Mozda si vec probala ali kasice od samo krompira i sargarepe (pokusaj da nadjes mladu jer je sladja) su slatkaste i mozda joj se svide.
Takodje jesi probala bananu? Ne znam koje dete to ne voli.
Imam bebca 8 meseci.... Jede sve, samo malo ce mi biti teze da mu zimi pripremam kasice jer ne znam kakvo je povrce tada najzdravije? Inace sisa, jos uvek, adaptirana mleka i kupovne kasice ni na prste ne mozemo izbrojati jer ih je bilo ukupno manje od 10... Obozava sve sto nije igracka, daljinski, fiksni, mobilni (sve sto ne moze) kutije i sve sto je u njima, bukvalno sve sto nije igracka. Susilicu za vez, tockove kolica... Kako da ga odvratim od toga?
Hehehehehehe, i moj malisa isto voli te stvari. Neka ga, radoznao je prema stvarima sa kojima mi imamo kontakt, ili se igraj sa njim i njegovim igrackama vise. :)
Povrće je najzdravije kada je, da tako kažem, "u sezoni". Mislim da je Katarina na to mislila..
Ne znam na sta mislis kada kazes najzdravije. Svo povrce je uvek zdravo da se jede. :)
Ako si pak mislila na kolicinu pesticida i drugih hemikalija, tu nazalost,osim ako ne kupis ono koje je oznaceno kao organsko, ne mozes pobeci od hemikalija. Svi sada koriste vestacka djubriva, prskaju biljke od raznih bolesti, insekata a takodje i ubrane plodove zaprasuju da bi duze trajali...
Imam bebu od 8 meseci, jos uvek sisa, ali se nocu budi cesto, ne trazi da sisa vec samo da je malo ljusnem i zaspi...nocu sisa dva puta, a budi se nekad i na sat vremena...cvrsu hranu sam joj uvela od 6 meseca, jede sve, uglavnom joj spremam, ali voli i kupovne kasice... nema veceru, vec joj posle kupanja u 20h dajem da sisa...da li je mozda to sto nema veceru razlog sto se budi? Ima li neka mama slicno iskustvo?
Ja sam bekcu uvela i treći čvrsti obrok, večeru, od 7 meseca, jer se noću budio dva puta da sisa, od kada ima taj obrok oko 18/19h on se budi tek 5-6 ujutru... A pritom i sisa oko 21pred spavanje.. Možeš tako da probaš.. Pozdrav
Imam bebu od 7,5 meseci. Do 6 meseca se budio nocu i dojila sam ga, budio se ponekad na 1h... Nakon sto sam ga par noci pustila da se malo isplace pa ga umirivala i uspavljivala na druge nacine poceo je da spava o 21-05h. Inace smo prvo preko dana promenili nacin uspavljivanja, malo plakanja, kenkanja, pa ljuljana iskljucivo u krevetcu pa tek kad smo to usavrsili poceli smo nocu tako da ga pustamo da sam zaspi. Danju je spavao po 30 min a sad 2x po 1,5h. Probudi se nekad ali ga samo zaljuljam i on nastavi. Koliko sam ja skontala kod nas je bio problem, navika, uspavljivanje dojenjem i blizina roditelja.
i moja beba ima 8 mjeseci, budila se navecer svakih sat vremena..bila gladna.bar ja tako mislim..sad joj dajem ujutro kuhani zumanjak, mrvica kruha kad god mi jedemo,plus dojim i jede hipove kasice bar jednu dnevno..
mame samo vi dajite hranu djetetu pa cete vidjeti da zaspu jer oni su sad veci, ne znaju zvakati, a mlijeko je nedovoljno..pozdrav
Hvala na savetu, pedihatar nam je danas na kontroli rekao da su verovatno u pitanju zubici i rekao da joj dajem tabletice Dentokind... Videcu da li je to u pitanju... I ja bebi oko 19h dajem kasu od zitarica, kasnije siki, ali se budi... Nadam se sa ce je faza proci ubrzo...
Ja mome bebcu dajem kasicu od zitarica oko 19h zatim kupanjac pa sisa oko 21h i tek oko 22h zaspi. Najcesce spava celu noc.

Moj sincic je prestao da se budi nocu otkad sam mu uvela za veceru kasicu od zitarica. Mada kad izbijaju zubici, ili je prehladjen, ili npr kada je imao boginje (dobio sa 8 meseci), i dalje se budio nocu sa vremena na vreme i trazio kontakt. Mi smo njima ipak sve na svetu i nekad im jednostavno treba nasa ljubav, blizina i podrska.
Pustite je 2-3 noci kad se probudi nek otplace i zaspace.Posle toga spavace i po 10 sati bez podoja i nece se buditi.Nocni podoj posle 6 meseca je samo navika.
Nasa Mihaela je sada napunila 8 meseci i prosto obozava da jede. Pravim joj supicu od pileceg mesa i kuvanog povrca,piree od povrca sa malo pavlake,palentu,griz,jede jabuku,bananu,sokice pravim sama ali ih ne dajem svaki dan. Jos uvek sisa,2 puta dnevno,morali smo joj,po savetu pedijatra,od 4-og meseca uvoditi drugu hranu zato sto nisam imala dovoljno mleka.Mislim da ne treba uzeti savete pedijatara "zdravo za gotovo",ali isto tako ne treba ih ni 100% slepo slusati. Pratite vase bebe,one su najbolji pokazatelji. Inace,hranu jos pasiram posto ima samo 2 zubica,ali pomalo zvakulji koricu hleba,naravno uz nas nadzor.
ja imam bebu od 10 meseci jede sve osim kasica,,ali je vrlo vredna...kako da dajem bebi kasice kad ih ne voli...sta da uradim.....
Da li je moguce da se na sajtu posvecenom bebama u prvim danima hranjenja preporucuje margarin?!
Zaista ne znam koja je njegova svrha u supi za bebe i uopste u hranjenju.
Da mozda povrce i meso nisu ukusni sami po sebi pa im treba djubre da popravi ukus?!
Sok! Sok! Sok!

Zamolila bih ljude koji vode sajt da pre odobravanja texta ga pazljivo iscitaju i u ovom slucaju se konsultuju sa nutricionistom, a ne da pustaju svakakve izmisljotine da se nadju ovde.

Neko ce to zaista spremiti i dati detetu!!! :(
Bebama se daje maslac, maslinovo ulje, punomasni jogurt, punomasni sir jer je njima neophodna masnoca
sta ciniti kad beba nece da jede
Sokirana sam idejom za recept pilece supice da se djetetu daje margarin...svi znamo koliko je opasan i za odrasle.Mislim da puter i maslinovo ulje je definitivno bolji i zdraviji izbor.
moja beba ima 10 mj,nije dojila jer nisam imala mlijeka,davala sam joj adaptirano,sa 6 mjeseci sam joj presla na paserizovano,a od povrca jede brokulu,karfiol,grasak,boraniju,blitvu,krompir,pirinac,mrkvu..od voca samo jabuku i krusku,bananu ne voli,probala sam joj sa mlevenim keksom ali nece je,sokice ne voli,ali caj i vodu obozava.Uvece se i dalje budi za flasicu,pa joj u mlijeko stavim keksolina.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »