Komentari za tekst "Vaša 7. nedelja trudnoće"

Komentara
2071
Ostavite komentar
I ja sam otprilike kao ti, treba da sam sad 7 nedelja, samo sto nisam dobila nista da pijem, samo kontrola za dve nedelje.
ja sam treceg dana izostanka otisla na pregled isto tako vidi znake trudnoce ali ne i plod..i uradila sam hormone bili su 440 i zato se nije videlo nista posle 4 dana opet i bili su 1740 i videli smo se..uveden nam je utrogestan 200 i cekamo sredu za kontrolu..
Postovane mame, naime ovo mi je prva trudnoca i potpuno sam zbunjena i sludjena.Danas mi je 7 nedelja i 1 dan i doktor mi je rekao da dodjem na ultrazvuk kada bebi pocne da kuca srce.Svuda pise da se srce formira izmedju 6 i 8 nedelje pa sam htela da zamolim za mišljenje kada Vi mislite da bih trebala da odem na ultrazvuk.? Hvala unapred.
Zdravo Maki.I ja sam danas 7+1 dan a prosle nedelje sam u 6+1 dan bila na UZ i tada sam videla treperenje na monitoru za sta je doktorka rekla da je srcana radnja. Navodno se otkucaji mogu cuti na UZ tek od 8 nedelje pa na dalje. Mislim da ti je doktor i danas mogao uraditi UZ i potvrditi srcanu radnju. Nemoj se previse optrecivati mada mi stvarno nije jasan zasto te je pustio da zbunjena izadjes iz ordinacije. Pozdrav.
interesuje me..da li kod nekih od vas izistaju simptomi trudnoce...da mi grudi nisu dosle pod vrat ne bih se ni osecala trudno ...ni mucnine ni spavanje ..ni mirisi...samo sam
neraspolozena i sisata .. :)
Ovo potpuno razumem! Isto!! :D :D
krenulo je polako ali sigurno sa mucninom cak me gorusica probudila sinoc. sad mi je i lakse ..hvala za orbit foru
Isto tako...ni prvu trudnocu ni sad, drugu, nisam imala ni mucnine ni nista... Umor osecam, ali to je zbog prvog deteta, obaveza, a i volim da spavam :) Pred kraj malo gorusica, ali to sam sredila Orbit zvakama :)
takodje poslednji ciklus mi je bio 29.10 ja 17.idem na pregled da cujemo ♥ i sve sto ide..
Meni "nema" grudi ali bih mogla spavati bez prestanka.Mirisi mi jos uvijek ne smetaju,a mucnine ne poznajem.Tako je bilo i u prve dvije trudnoce.Imam dva djecaka.U petak idem na pregled pa se javljam.Menstr.bila 29.10.,pa sam valjda sedma nedelja.pozz
Hvala Marina puno :* Odoh ja u 8-mu nedelju :)))
Cao!Nova sam ovde... :) kako da upisem da bi mi izracunali ovde koja sam nedelja,kada dodam na plus samo ima pitanje "datum porodjaja" ili "datum rodjenja deteta" Hvala unapred :*
ukucaj termin porođaja! :)
Mi smo danas isli na kontrolu i culi smo srce,jako smo mali svega 4mm,kako kaze doktorka,fotogenicni smo jer smo se lepo videli :)





Upravo sam saznala da sam trudna :)
Juče sam saznala da sam trudna. 7 nedelja... Mojoj sreci nema kraja. Zelim ovu beskrajnu sreću svim mamama. :)
pozdrav svima.
u 7 nedelji trudnoce sam, uradila sam sve potrebne analize, do sada, i ustanovljena je blaga anemija. jako sam se uplasila jer gledajuci po forumima ni malo nije naivno. da li je neko imao slicna iskustva?
ultra zvuk i ginekoloski brisevi su u redu ali imam problem sa mokracom, eritrociti svezi:8-10 leukociti:4-5 epitelne celije:dosta bakterije:masa. da li imate neki savet ili slicno iskustvo? hvala unapred
pozz svima , s to se tice sexa u rtudnoci toplo preporucujem apstinenciju. :)a evo i zasto. u prvom tromjesecju embrion ja jako osjetljiv i krhak.kod nekih je nisko usadzen plod. u svakom slucaju mi nikada sa sigurnoscu nemozemo znati da li je sve 100 % uredu i kolike sanse ima nas kliker za opstanak , nezaboravimo da su najvece sanse za pobacaj bas u prvom tromjesecju. sex podrazumijeva kontrakciju misica rodnice a samim time se i izaziva kontrakcija maternice. e ta kontrakcija nije ono sto bi zeljeli u svojoj ranoj trudnoci. kad embrion postane plod i kad ojaca sex onda nije problem osim ako doktpr drugacije ne kaze . ja sve ovo pisem iz svog iskustva . svoju drugui trudnocu sam izgubila upravo radi sexa. puno putujem i bila sam u egiptu , dubaiu , indiji i svi doktori savjetuju apstinenciju upravo iz ovih raxloga koje sam navela. e sad ...junaci se poznaju na muci :) !!! pozz svim mamama
Pozdrav svima!
Ja sam 7 nedelja i gotovo da nemam simptoma, ponekad se zapitam da li sam uopste trudna.
Sve sto mi se trenutno desava jeste umor i mogla bi da spavam dan-noc. Sada vec pomisljam da sam se mozda i ulenjila, pa da ni to vise nije simptom.
Da li je to normalno?
Normalno je.I ja se tako osecam a negde sam usla u 7 nedelju.Kao pijana, samo bih spavala, bez volje i energije..




Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »