Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
pozdrav svim mama...i buducim mamama...od kad sam ostala trudna smrsala sam 11kg da li je to lose?ja se osecam dobro i beba je dobro,ali da li to moze da utice na bebino zdravlje?sada sam u 18-oj nedelji.i u kojoj nedelji mogu da saznam pol bebe?pozdrav!!!
Cao ..Nece ti to uticati na bebu,neke trudnice u pocetku mrsaju a neke ne ..A pol bebe u 13 nedelji se vec moze vidjeti
18 nedelja sam da li neko moze da mi protumaci rezultat antitela stitne zlezde < 0.30 ref vrednost < 1.80
Sada sam sigurna da jesu bebini pokreti. :) Ne mogu da verujem da je za par dana postala toliko aktivna. Cesto se pomera, narocito kada lezim na ledjima. Pravi zvrk! :)
Zdravo! Danas ulazim u 18.nedelju. Ugojila sam se 3 kg. Tokom prosle nedelje sam osetila ''nesto'' u stomaku, ali nisam sigurna da su to bebini pokreti, s' obzirom da nemam iskustva. :) Pozdrav za sve mame i bebice. :*
Pozz, drage moje!
Ja sam 18. nedelja, i prvi put sam osetila bebu pre 2 dana! NEVEROVATNO JE! Ali, ono sto me brine je bol koji osecam tamo gde je slepo crevo, pa me interesuje da li je neka od vas(ili znate nekog) imala problem sa slepim crevom u trudnoci i kako se to zavrsilo!
divnooo...hvala na lijepim informacijama.dobro se osjecam,05.02.idemo na pregled i nadamo se da ce sve biti uredu i da cemo vidjeti po.malo nas brine sto sam ja rh negativna ali nadamo se da nece biti problema.ugojila sam se 3kilograma...😊
Drage moje, ac. prof. dr Radunović ( Višegradska) je za svaku preporuku. Jedna topla ljudska duša, a vrhunski stručnjak. Danas sam radila aminosintezu, sad baššš mirujem kako je i rekao.
Želim svu sreću, svim trudnicama.
Ćao trudnice, ja sam danas usla 18 nedeju. Dobro se osećam. U pocetku sam malo vise spavala, malo osećala mučnine. Sad je sve bolje.
Sutra idem na aminosintezu. Verujem da će bii sve ok. Pozz.
Drage mame , prosle nedelje sam vadila plodovu vodu u Decijoj bolnici, doktor Kolarski je u pitanju, svim mamama koje budu upucene na ovaj zahvat ga preporucujem.Suprug koji me je cekao ispred ordinacije je bio u cudu koliko sam se smejala dok je doktor vadio plodovu vodu, stvarno retko se nailazi na takvog coveka, a doktora koji radi u drzavnoj bolnici jos redje.Nego nadam se da ce nalazi biti ok. Inace bebu jos nisam osetila.
Zdravo trudnice:)))i ja sam 18-ta nedelja ...i dalje povracam,i dalje mi se hrana gadi,i ne znam dokle cu tako???:((Nosim devojcicu saznala sam pre dve nedelje.Bebu jos nisam osetila..Osecam svrab po stomaku a najvise po grudima...ima li neko slican problem??
koža ti se rasteže. .. počni da se mazes da ne popucas
Danas sam usla u 18u nedelju i ja se od prvog dana trudnoce osecam isto kao i pre nje. Imala sam samo glavobolju dok sam uzimala Utrogestan i to je sva promena :) Sad mi se malo vidi stomacic,2 kg sam se ugojila i jedino sto mi organizam trazi ovih dana jeste Coca-Cola i gazirana voda ..:( Inace,nikada nisam pila gazirana pica..a Coca-Colu ne znam da li sam popila 2l u zivotu.
ja sam 18 nedelja ovo mi je treca trudnoca ugojila sam se 6kg
U 18-toj sam nedelji. Ono sto me brine to je da me od danas pocinje boljeti grlo. U apoteci su mi rekli da smijem i dali samo pantenol pastile. Takodje pijem i caj,nekad vocni,nekad mentu sa limunom i medom, takodje jedem limun i med, zanima me sta bih jos smjela uzeti a,da ne skodi trudnoci,bebi. Takodje negdje sam cula da caj ne bi trebalo piti jer navodno moze izazvati prerane kontrakcije...tako da nisam pametna sta se smije a sta ne...
Bila bih vam jako zahvalna ako biste mi dali neke savjete....
Ne sme ni caj od koprive, moze izazvati kontrakcije. Ja uglavnom za bol grla pijem lipu sa zovom. smes Tantum verde obican ne forte, propolis kapi za decu, i prskas grlo srebrenom vodom...
meni je moj dr rekao da smijem piti sve cajeve, sem uvin-h. samo nemoj da pravis jak caj ;) a mene je u prvom trimestru boljelo grlo, uradila bris i test za antibiotik, prema tom testu mi propisali antibiotik, koji mi je prethodno ginekolog odobrio. ne igraj se tim stvarima, idi doktoru. opasnije je nosati bakteriju, nego piti antibiotik, ali samo koji dr. propise!!!!
Ja mogu da ti pomognem za grlo,ako i dalje imas taj problem,odnosno ako ga slucajno opet budes imala u toku trudnoce.. Prokuvas 3 kasike vode sa 3 kasike secera( velike supene kasike). Kad to skines sa sporeta dodas tri kasike meda i sacekas da se ohladi.. Kad se prohladi dodas tri kasike sveze iscedjenog limuna.. Ako pravis to ujutru popijes odmah jednu veliku kasiku,posle pola sata jos jednu i opet posle pola sata jos jednu,onda uvece samo jednu,a nakon toga pijes samo po jednu kasiku ujutru,popodne i uvece.. Inace to smeju i mala deca da piju,jer je sve prirodno,pomaze kod kaslja i kod bola u grlu. Deca isto piju kao i mi odrasli samo male kasicice.. Nadam se da ce ti pomoci,meni jeste a i mojoj princezi.. Pozdrav ☺️
Ja sam isto bila bolesna u prvom trimestru.
Pila sam caj, sa cajem od zalfije sam ispirala grlo.
A najvise mi je za grlo pomogla obloga od rakije.
Cajeve smes da pijes samo nemoj piti zeleni caj, indijski i crni caj oni imaju mnogo kofeina.
Pozdrav svima, ja sam juce usla u 18. nedelju, nosim decaka, prva mi je trudnoca. Ugojila sam se 1 kg.
Od prvog dana imam jutarnji ritual koji pocinje neizbeznim povracanjem. Da li neko ima slicnog iskustva? :-(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »