Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Drage mame ja bi da vas pitam moja beba ima 3 meseca i pet dana jer mogu ja da joj dam da jede kasicu
Mi smo bili kod pedijatra koja je i nutricionista i ona nam je savetovala da se za pocetak pocne sa pirincanim ili kukuruznim kasicama,ali tek kad navrsimo 4 + jedna nedelja.
Moj malisa ima 3 meseca i 4 nedelje i počeo je sa kasicama. Mljeko mi polako presusuje pa me je dr tako savetovala. Kasica nam je 3. obrok. Krenula sam sa pirincanom kasom, pa sam tu dodala sargarepu, sledece je tikvica ili karfiol. Moj savet je da se prvo krene da povrćem. Kad to prihvati, lako će prihvatiti voće koje je slatko.
Naravno da mozes.Moja malena ima 3 meseca i 3 nedelje,i vec nedelju dana joj dajemo izmedju obroka po neku kasicicu neke kase.Za pocetak pocni sa jabukom...Pa kada budemo imali punih 4 meseca,krenucemo sa obrokom celim :-D.
Naravno da možeš. Ako ne želiš previše da je navikavaš dovoljno je i nekoliko kašičica na dan. Veruj mi što je pre naučiš, kasnije će ti biti lakše :)
Da li neko ima iskustvo sa ostankom u bolnici u Tirsovoj?
Drage mame,
moja beba ima 3 mjeseca i 4 nedelja. Dojim je uz redovno davanje vode, i svakodnevno popije i kamilice. Dobro napreduje, zdrava je i realno očekivala sam da bi trebala biti jedna zadovoljna beba.
Međutim u zadnjih 15-20 dana ona je tako plačljiva, neutješno plače, da se prosto brinem šta se dešava. Imala je strašne grševe od 10.-og dana, ali ovo mi ne izgleda kao plač od grčića (a i trebalo bi da sada bolje podnosi to, jača je). Ne znam šta da radim, na izmaku sam snaga već.
:(
Mozda su zubici,a i bebe su veoma razigrane u ovom periodu,mozda joj vase mleko nije dovoljno,jeste probali da je nahranite jos malo,ja sam imala isti problem sa prvom bebom,na kraju je ustvari bio samo gladan,njima i 5ml manje zna da bude strasna stvar
Moze postojati sansa i da su zubici krenuli.. probajte joj masirati desni sa prstom i vidite kako reaguje.
Moja beba odbija vec neko vreme da jede,sve nekako jedva i uz plac.Imà li neko slicno iskustvo?
ja imam isti problem s mojom bebom, kako se priblizim s dojkom tako krene vrisak :(
rekli su mi da je dojim sedeci, al ne prolazi uvek to. Probam nekad i sa flasicom al ni to nije resenje :(
Moja Aleksija se ljutila dok sisa, i razlog ke bio taj sto nisam imala dovoljno mlijeka. I naravno pocela sam joj davati Humanu, i vec od tri mjeseca i pet dana pocela sam je hraniti rizom, grizom, jabuka, sargarepa, brokoli, krompir. Sve je super prihvatila, uziva u jelu i jako je zadovoljna.
Pa i ne baš toliko spretan.
Pozz, mi smo juce primili 2 vakcinu, imamo 3 meseca i 22 dana, teski smo 8110gr i dugi 68cm,sisamo na 4h i obozavamo da se okrecemo, smejemo ..Pozz svima mamama :)
Moja beba je stara 3 meseca i 4.nedelji se sama okrene na stomak, ali ima problem da se vrati na ledja, zato je tu mama...
Moj sin je u 3. mesecu i 4.nedelji. Prosle nedelje je primio prvu intraveznu vakcinicu. Dr. nam kaze da odlicno napredujemo, imamo 7.200g i 68cm smo dugi! 😊 Od 21h do 09- 10h se ne budi, i uzivam sa njim iz dana u dan! ❤️
Moja Laurina vec se izvestila sa hvatanjem igracka i odmah stavlja u usta i pocinje da mljacka
Ovdje gdje ja zivim cvrsta tj nemlijecna ishrana se preporucuje tek od 6 mjeseca.Beba je tek izasla na kraj sa grcevima u stomaku,napreduje fino.spava ok i nerazumijem zasto vec opet nesto novo,ako vec moze pricekati.
Moja beba je napunila 4mes. i po savetu pedijatra danas krecemo sa kasicom od zitarica,pa sa nestrpljenjem cekam da vidim reakciju na tu vrstu hrane, jer do sad samo sikimo i to nam je najvaznije da sto duze sikimo, a klopu postepeno ubacicemo u jelovnik ...
Pozdrav mamama,
Pošto ću uskoro morati sa svojim bebcom u Tiršovu klinuku na opercaju prstića (rodila sa sa satavljenim) interesuje me ima li i jedna mama sa iskustvom ležanja u ovoj klinici. Kakve su sobe? Ko se brine o bebi,sestre ili mama?

Hvala puno!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »