Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Cao devojke,imam jedno pitanje posto mi je doktorka u domu zdravlja omasila trudnocu za mesec dana (umesto da budem 5 nedelj bila sam 9 po njenom proracunj)i poslala me na kiretazu jel beba ne napreduje za 9-tu nedelju ja narawno nisam htela da idem na kiretazu jel nemam nikakwe simptome spontanog niti bilo kakwe bolowe,ni temperaturu ni krwarenje super se osecam,pa sam otisla privatno a pre toga sam radila 2 puta bhcg prvi rezultat mi je bio 20730 a drugi 7560 samim tim prvi mi je bio jako povecan jel sam tada bila tek kraj 2 nedelje trudnoce a kad sam radila opet bhcg bilo mi je 7560 i sto je bilo saswim ok.za 5-tu nedelju i plod mi je bio 3.5mm al ja srcana radnja bila nejasna,ova doktorka kod koje sam bila privatno mi je predlozila da sacekam do cetwrtka 18.12 pa da odem ponowo da widi sta se desawa i dali plod napreduje ili ne a do tad mi je rekla da koristim utrogestan ujutru i uwece po 2 vaginalno i
da pijem folnu kiselinu,pa me zanima ima li ko owakwo iskustwo postoji li mogucnost da se pojaca ta srcana radnja ili ne? Hwala unapred
Pozdrav... Ja imam slicno iskustvo,22 oktobra poslednja menstruacija,22 og novembra radila test,menst. na 28 dana. 2 decembra radila ultrazvuk, samo su mi rekli da je mesak 21mm,nista za otkucaje.Niti mi je doktorka rekla koliko sam nedelja trudna niti kad mi je termin.Ovo mi je druga trudnoca. cekam uput za sledeci ultrazvuk,valjda je jos rano da se cuju otkucaji. Inace mi je uzasno muka vec 15 dana i nemam apetit,jedem na silu,smetaju mi mirisi. Da li neko ima slicnoih problema,volela bih da znam sta mu je pomoglo?
Ja sam uzasne mucnine resavala sa punooo badema i limunadom.. i dosta mi je pomoglo..
Nisu mi nestale mucnine..trajale su do treceg meseca..ali bi kada bi pojela malo badema i popila limunadu,nestale bar taj dan ili bile jako blage.. i tako svaki dan :)
cao drage moje..ja sam sinoc bila na ultra zvuk,ali nazalost ginekolog mi nije video trudnocu jer je stara 5 nedelja i 5 dana,a kaze da se vidi tek posle 6 nedelja..inace mi je poslednja menstruacija bila 22 oktobra,a test sam uradila 21 novembra i bio je pozitivan..meni je menstruacija na svakih 28 dana.. Ako je iko imo slicno iskustvo neka se javi
i meni je bilo tako..poslednji ciklus mi je bio 29.10 isto tako tacan kao sat i na pregledu vidi znake trudnoce ali ne i trudnocu u materici radima sam hormone i bili su 450 i zato se nije ni videla..posto preko1500 kada su tada mora da se vidi trudnoca . ponovila posle 4 dana bili su 1750 i videli se isto tako 6. nedelja..evo nastavljamo polako vez ikakvog simptoma trudnoce..
Draga Majo za sve si potpuno u pravu. A za UZ jedino sto cu reci je DIVNO! I ja jedva cekam sledeci UZ da cujem otkucaje. Ove nedelje sam samo videla treperenje srca i to mi je bilo dovoljno da se od srece gotovo rasplacem na krevetu sa sve vag.sondom u sebi. Strasno! Sad sam sama sebi smesna ali je ta reakcija bila jaca od mene. Draga Majo jos malo pa odosmo u 7.nedelju. JUPI!!!
Draga Aurora,srecna sam ako sam te uspjela nasmijati! Bitno je da se ne pisu samo neke teske price sa losim krajem,od kojih nam svima bude tesko I uhvati nas panika. Puno je bolje da se u ovom periodu opustimo i smijemo!
P.S. Danas sam cula otkucaje srca ;-)
Pozdrav makice!!!! Nasmejala si me slatko sa recima "imam osecaj kao da je prva trudnoca..." jer i sama imam takav osecaj. Kod mene je proslo 11 godina od prethodne normalne trudnoce. Jos ako dodam da sam pre 3,5g imala missed :( ,sasvim je jasno zasto sada paranoisem oko svake stvari. I ja sam se juce pozalila dr da me stomak cesto zaboli,zigne,probode...na sta mi je odgovorila da je to normalno jer se materica isteze,misici razvlace. Imate li vi problema sa mucninom?
Cao malena!
I meni je poslednja m. bila 22.10 I ja sam test uradila 21.11 :-D
Prosle subote sam imala trag krvi na toalet papiru,bila sam kod dr koji mi je rekao da je to cesta pojava I da ne brinem. Dao mi je utrogestan tablete 2 puta dnevno I progesteron injekcije, jednu sam primila odmah a jednu sinoc. Na uz je vidio da postoji trudnoca ali sam tada bila 5+4 dana,pa nije mogao da cuje srce bebe. Rekao mi je da dodjem za 7 dana jer je plod suvise mali. Inace,po nekad me zaboli stomak bas jako. I to je normalno. Meni je ovo druga trudnoca al imam osjecaj kao da sam prvi put trudna,jer je proslo 7 godina! Nista ne brini,sve ce biti ok! Javi se kad zakuca srculence!
Pozdrav malena,
I ja sam isto poslednju menstruaciju imala 22.10. Prosle nedelje u 5+1 nedelji trudnoce sam isla na UZ i potvrdila je postojanje zumancane kese ali je rekla da je rano za vitalne znake,koji se vide od 6-te nedelje. Danas u 6+1 nedelji trudnoce sam bila na UZ i videla je srcanu radnju i vitalan plod. Opusti se i veruj da ce sve biti u redu. Pozdrav.
Poz svima,
U šestoj nedelji trudnoće sam, u maju sam imala spontani i od tada pijem femibion. Osećam bolove u donjem delu stomaka i pritisak. Da li ima neko slične probleme?
Sama sebi da odgovorim pa ako nekom bude od pomoci.
Danas mi je doktor prepisao ampule depo progesterona i da pijem ultragestan 3x1. Kaze da ne mora biti nista ali posto sam vec imala spontani onda za svaki slucaj. Pritisak koji osecam je zbog besike.
Cao drage trudnice.... Bas mi je potrebno i vase misljenje... Suprug i ja pokusavamo da dobijemo dete, medjutim , menstruaciju sam dobila i trajala je tacno 4 dana, ali imam nelagodne bolove u levom jajniku, i donjem predelju stomaka, s vremena na vreme kao da imam blagu mucninu i vrtoglavicu, bradavice me takodje pomnalo bole... :( da li je moguce da ipak jesam trudna... a plasim se da odem do ginekologs jos uvek...
Imam jedno pitanje....u drugoj nedelju trudnoce, odnosno u vreme kada sam ostala trudna, popila sam 2 kutije cefaleksina i nekoliko brufena, temperatura mi je bila 37.8. Pa me zanima da li postoji opasnost da to ostavi posledice na plod?
Cefalexin spada u grupu antibiotika cephalosporini i on se daje u trudnoci,mislim da nema razloga za brigu,pitala sam mnogo ginekologa,pozdr
Cao svima! Moje pitanje je, kada ste vi prvi put videle bebicu na ultrazvuku?
Beta hcg test, kao i kucni test mi je ukazao na trudnocu, ali doktor na ultrazvuku nije uspeo nista da vidi. U pitanju bi bila 6.nedelja trudnoce!
Pozdrav! Ja sam sa prethodnom trudnocom bila na UZ kada mi je bio 35-i dan. Video se pravilan mesak, ali bez otkucaja i onog sto bi jos trebalo da se vidi. Dr je precutala da trudnoca nece uspeti, tako da sam bila prinudjena na kiretazu tek u 14-oj nedelji (recimo da je bio spontani). Kad god da odete na UZ, neka vam sve detaljno objasne.
Draga Katarina, ja sam juče bila na UZ. Videli smo mešak, žumančanu kesicu, žuto telo trudnoće na desnom jajniku, ali plod i otkucaje srca još uvek ne. Sutra idem ponovo pa se nadam da ćemo videti. Malo se bojim. Po mojim proračunima, trudnoća je 27 dana stara, pošto znam tačan datum začeća i jako su mi redovni ciklusi. A prema doktorki koja računa datum početka poslednje menstruacije 40 dana.
Dobar dan drage moje buduće mame. Ni meni nije najjasnija situacija. Prema doktorki ja sam u 6-oj nedelji trudnoće, a prema mojim proračunima u 4-oj nedelji. Nemam mučnine, niti osetljivost na mirise. Samo bolove u donjem delu stomaka, ali više kao nelagodnost i pritisak nego bol. Beta mi je 18-og dana bila 438.0. I tog dana se na UZ još uvek nije video plod, već samo zadebljanje sluzokože. Nadam se da je sve u redu. Tek sledećeg petka imam zakazan drugi UZ.
interesuje me, ako neko moue da mi pomogne...da li u 6.nedelji kada idem na pregled da vidim otkucaje bebinog srca, da li ke to prvi ekspertni UZ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »