Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Pozdrav mame! Moja Ema ima 4 mjeseca i dva tjedna, 65 cm i 7100 g. Dali je to puno za curicu, na ad je?
Moja malena je sa 4 meseca na kontroli imala 7420g i 62cm, a rodjena je sa 46cm i 2950g. Ja smatram da to nije previse. :)
Moja Jovana sutra ce da napuni 4 mjeseca. 65 cm (rodjena sa 50) i 7.300 (rodjena sa 3.600)... i ne izgleda debela, nego je bas velika beba. Stoga, ne nije puno :) Ema je veliki bebis
Da li je za bebu od 3 meseca preporučljivo da provodi sate van kuće u šetanjama i kućnim posetama, pritom srećući stalno nova lica skoro svakodnevno? Imam utisak da mom sestriću to ne prija. "Uozbiljio se", i kao da ne prepoznaje ( osim mame i tate) ljude iz najbliže okoline koji su okruživali, i na koje je uvek reagovao sa osmehom na licu dok nije krenuo van kuće. Ne smatram da dete treba da bude zatvoreno u kući, ali mislim da se beba koja je više van, nego u kući, destabilizuje i da na neki način gubi sigurnost .Promene u ponašanju mog sestrića su primetne. Inače je zdrava i napredna beba. Molim za stručni odgovor, a i iskustva roditelja bi bi pomogla da razrešim ovu dilemu. Hvala.
Sestrino dete je SESTRINO dete! Ako nemas blisku sestru neces ni znati niti ti se moze pribliziti taj pojam. Ako se neko raspita i trazi savet ili objasnjenje, a nije za svoje dete, ne mora da znaci da ce da soli nekom pamet, vec zeli da zna. Mozda ume da ukaze na problem tako da sve ispadne ok. Gomilu problema roditelji ne vide, ne zato sto nece nego prosto ne vide ili imaju moje-je-dete-savrseno zavesu na ocima.
Ja sam uvek pitala sta i kako i zasto oko dece, citav zivot i svestala odgovore u folder deca. Sad kad mi treba vadim informacije obradjujem i primenjujem kako meni odgovara.
Moja sestra je isla par puta na kontrole sa mnom i kad sam bila trudna i kad se beba rodila, setila se da pita stvari koje sam ja zaboravila.
Draga,ja i moj suprug zivimo sami sa nasom bebom. on dosta vremena provodi na poslu tako da smo nas dve uglavnom same. imamo svoje rituale i trudim se da joj sto vise ugadjam i radim sa njom. Dolazi nam stalno neko i ona se uvek unervozi kada je u kuci vise ljudi. kada je izvedem u setnju isto tako,voli da seta i da razgleda ali ako je neko vise gnjavi postane nervozna. sve je to zato sto je navikla na mir. i smatram da je jos mala. ima 4.meseca i dve nedelje. radi sa svojom bebom kako osecas da treba jer ako tebi smeta guzva i njoj ce veruj mi. ja uzivam da se osamim sa mojom devojcicom.i ona se oraspolozi i uziva kad se igramo nas dve.poz
Totalno se slazem sa danni, pogotovo sto bebe sa 3 i vise meseca pocinju da otkrivaju svet oko sebe, znaju vise i vise se vezuju iskljucivo za roditelje. Ja imam bebu od puna 4 meseca i tek sad vidim koliko se vezuje za mene, a zna i kad joj tata dolazi sa posla i tad je njegovo vreme, svi ostali su samo usput, nekad hoce s njima da komunicira, nekad je nezainteresovana za njih. Ja imam dve sestre i njima je ponekad krivo ali imaju po troje dece i znaju da je sve to deo odrastanja. A inace je ona nasa saputnica gde god da krenemo!
Prvo: to nije vase dijete. Ne probijajte glavu roditeljima sa vasim misljenjem o njihovoj djeci specijalno jos i ako nemate sami djece. Svako vaspitava i odgaja svoju djecu po svojoj mjeri. Bude tu i gresaka ali kako drugacije znati SAM sta je ispravno za SVOJU bebu. Stoga VASA dilema nije na mjestu da bude uopste VASA. Kad budete majka - vi radite onako kako vi mislite da ke najbolje. Sto se setnje tice, uvijek je zdravije van nego u kuci. Gubi sigurnost? Sigurnost u sta? Dijete osjeca sigurnost sa majkom i ocom. Pogotovo ovaj period sada. Moja kcerka ne dozvoljava cak nekada ni tata da je nosi nego 'trazi' mene. Iz vaseg komentara primjecujem da ste vrlo vezani za sestrica i da vas boli sto mozda ne mozete da provodite vrijeme s njim koliko to vi zelite a rekla bih da po vasem pisanju da ste tamo i precesto bili i da vam te njihove setnje smetaju. Molim vas kao necija majka da pustite druge roditelje da to i budu - roditelji. Vase prigovaranje sesti o njenom majcinstvu (a josni sami niste majka) ce vas samo dovesti do svadje. Dijete treba da se navikava na ljude osim akl ne zelite nesocijalnog divljaka koji ce se kriti samo kod par poznatih ljudi. Stidljivost treba podsticati kod dijeta u vidu nekih bonton pravila ali da se ne navikava na ljude i nova okruzenja i ne podsticati njegovu radoznalost - skroz pogresno po meni... razmislite o ovome.
Majka dvoje djece
Zdravo mame...
Moj bebac ima 4 meseca I 15 dana, do pre par dana spavao je od 8 do pola 5. Poslednjih par dana poceo je da mi se budi cak po tri puta u toku noci. Razmisljam da mu uvedem neku kasicu. Sta mi preporucujete? Hvala
Citam komentare i nemogu da verujem da vecina koriste hipove kasice umesto nasih,Da li mislite da je hipova kasica bolja od nasih? Da li je tesko skuvati pola sangarepe i jedan krompir,sto se zitarica tice ja sam u multi praktik samlela pirinac,jecmene i razane pahuljice i dobila savrsen obrok za moju bebu i mnogo, mnogo jeftiniji.
jesi skuvala pirinac?:-)



Da, mislim da je HIPP kasica bolje od nase. Suprug mi je radio 8 godina u firmi koja uvozi njihove kasice, cak je isao u njihovu proizvodnju. Kontrole su im rigorozne. Nikome nije tesko da skuva krompir i pola mrkve ali ako znas od koga kupujes. Skoro sam bila u marketu i pogledam krompir koji je na sebi ima pesak. Verovala ili ne, uvoz iz Egipta. Sangarepa iz Kine. Ko ima vocnjak i bastu zna koliko se puta prska voce i povrce, pogotovo ako je za prodaju. Zivim na selu i moci cu svom detetu da priustim povrce iz moje baste i od sledece godine i nesto svog voca. Nista necemo prskati. Ali ne zive svi na selu i bolje im je da kupe HIPP kasicu proizvedenu od organske hrane ( pise na njoj BIO i veruj da je tako) nego da kupuju povrce i voce na pijaci ili jos gore u marketu .
Cao svima! Moj Vuk ima 4 meseca i 9 dana. Od rodjenja samo sisa, nije probao nikakvu hranu (osim caja protiv grceva, kojim takodje nije bio odusevljen, pa smo ga svega par puta koristili). Napreduje izvanredno, rodjen je sa 3300 gr, a na kontroli sa 3,5 meseca imao je 7400 gr i 66 cm. Potpuno je izbacio nocni podoj, spava u proseku 8 sati nocu bez prekida i probudi se oko 5-6 da sisa i nastavi da spava jos sat i po, dva. Mislim da majke koje imaju dovoljno mleka ne treba da posezu tako lako za drugom hranom do punih sest meseci, ako beba place, razloga za to moze da bude puno, recimo, mozda joj je prosto dosadno. Posebno sam protivnik vocnih sokova tako rano, goje i izazivaju karijes. Znam da je mama nekada lakse da funkcionisu kad dete ima bar jedan nemlecni obrok, mogu dete ostaviti nekome da ga cuva i da ga nahrani, a one mogu da ostanu duze u shoppingu recimo, ali ipak, strpite se do tog sestog meseca, beba ce vam biti zahvalna :P
Danni svaka cast, beba mi spava a ja ubijam vreme citajuci komentare i uzivam gledajuci je iako mi je puna sudopera sudova :-) I napokon sam naisla na jedan pametan.. Neka radi ko sta hoce, sta se to vas tice, i odakle pravo nekim majkama da vredjaju i osudjuju. Napisite svoja iskustva, moze biti korisno ali postujte i tudja!!!. Pozdrav
Beba je zahvalna kad je sita i presvucena. Podrzavam dojenje naravno ali ne podrzavam trljanje noseva drugim majkama. Doji ko to zeli i moze. A vise ta prica o dohrani, vjestackom mlijeku, kasicama, sokovima i slicno - na glavi mi stoji. Dajte svom dijetu sta hocete i kad hocete. Dok god je sito i napredno ja vam cestitam na dobrom poslu. A vi ne ribajte druge zene i ne pravite se bolja majka zbog dojenja. I ja ne shvatam zene koje doje dkecu do njihove cetvrte godine ali ne trljam im nos zbog toga.
moja beba ima 4 meseca samo sisa ali vrlo dobro napreduje necu joj dati nista do 6 meseci
slazem se. i ne treba. moja nije sisala jer mi je mleko postepeno stalo i zato sam poslusala dr i uvela cvrstu hranu.
Moja beba ima 4meseca i dve nedelje.Samo je dojim.Nije probao vodu, o sokovima da ne pricam. Ima 8 kg i 64cm. Spava nocu, u snu jede i tako 12 sati bez prekida. Preko dana slabo spava, puno se igra sa raznim igrackama i nijkad nije imao grceve. Dojicu ga bez dohrane dok ne napuni 6 meseci.. to je nase iskustvo.....
Zdravo svima
Ognjen ima 4meseca i 2 nedelje.Samo ga dojim uz povremeno davanje vodice.Juce smo isli na kontrolu i vakcinaciju.Trenutno ima 7kg i 600gr. i 59cm i 63cm. Voli da mu se pevaju pesmice i prati sve sta se desava oko njega,a desava se svasta jer mu sestrice ne daju mira :) Za sad nemamo nikakvih problema,grcevi su prosli pre dva meseca a zubici jos nisu poceli da nas muce,mada puno bali i glodje rucice al nije to jos TO. Jedino zeza kad je u pitanju davanje vodice ili mleka na flasicu.To mu se nikako ne dopada.
drage mame, moja beba ima 4m i 2n....ona samo sisa i lepo napreduje, pedijatar kaze da nema potrebe sa uvedjenjem bilo kakve hrane do 6meseci....pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »