Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
Pozdrav Valentina, to se i meni desavalo, takodje prva beba. svaki put se uplasim i molim boga da je sve u redu. Moja beba ima tako periode kada je osecam skoro ceo dan i onda sledi par dana zatisje, osetim tek po jedan, dva pokreta nekoliko puta u toku dana i strasno se zabrinem. Na ultrazvuk idem jednom mesecno i sve je u redu, osim sto je beba malo mrsavija, tako da valjda je to normalno ali ako si zabrinuta bolje idi na pregled i reci svoje strahove, najbitnije je da ti budes mirnija, pozz :)
Pozdrav za sve mame i bebe! :)
Za 2 dana ulazimo u 27 ned (prva trudnoca), a na jucerasnjem pregledu je beba bila teska 860 gr. Ja se fenomenalno osecam, i vise sam nego aktivna, setnje, pilates, nemam nikakvih tegoba (oticanje, grcevi i sl), a ugojila sam se 2 - 2,5 kg :) Svi kazu da izgledam kao da sam progutala loptu. Zadnjih nekoliko dana imam skoro neprimetan pritisak na dole, jako retko i slab bol u desnoj preponi, isto povremeno. Ali se radi o bolovima koji su skoro pa neosetljivi, tako da se nadam da nije nista opasno.

Pisite vasa iskustva! Pozdrav svima!
Super. Za pojacano belo pranje kazu da je normalna pojava u trudnoci. A sto se tice urinarnih infekcija mozes uzeti i Pancicev caj za trudnice (za bakterije), odlican je! Ja ga pijem jos od treceg meseca. Dnevno se moze popiti oko 1 l caja.
Pozdrav Ana!
Ja sam u 27. od ponedjeljka... i isto ponekad osjecam blagi pritisak oko pubicne kosti, kao i povremeni blagi bol u preponama... ocito je to normalno :)
Nemam trudnickih tegoba, osim sto me muce urinarne infekcije i pojacano bijelo pranje, pa sam dobila antibiotik i vaginalete... a pijem i 100% sok od brusnice.
zdravo svima, sada sam u 27.nedelji i radila sam briseve pa mi se pojavila kandida, prvi put je imam, dr. mi je prepisao kremu ginyfort koja se samo jednom ubrizga. Da li je neko vec koristio i kakva su iskustva? Hvala unapred!
I da li je neko pio srebrnu vodu u trudnoci?
Cao svim mamama.. ja sam u 27 nedelji. Imam jedno pitanje posto mi je prva trudnoca. Imam jake bolove u ledjima i u rebrima.. ne mogu da spavam, niti da sedim, bas mi je nezgodno. Zanima me da li neka od vas ima takve bolove, i da li je to zabrinjavajuce?
imam i ja probleme sa sedenjem, jer mi beba pritiska prsni kos pa su "bol" i smetnje na levoj strani ponekad nepodnošljivi i jedini mi je spas potpuno leci i ispruziti se. i to je normalno, barem mi je tako rečeno nakon pregleda :)
i mi smo u 27. nedelji i desava se i meni isto to, pogotovo nocu kad ustajem ne mogu da se ispravim i krenem osetim bolove u donjem delu ledja

Zdravo mamice I one buduce. Mi smo u 27 sedmici I super nam je. Nosim djecaka koji je veoma nemiran pogotovu kad hocu da se odmorim. Jedino sto mi smeta je to sto se ne mogu namjestiti kad spavam nikakav polozaj ne pomaze bole me ledja svakodnevno I sva utrnem kad se probudim. Prije trudnoce mi je dijagnosticirana duplek skolijoza I strah me je I porodjaja. Da li je neka od vas imala slicnih problema I kako se snalazi.?
Cao drage mame kazite mi da li imate problema sa opadanjem kose u trudnoci?
Meni isto opada kosa. Pored svih vitamina koje pijam izgleda lose opada vise nego prije trudnoce. 27 nedelja sam i nosim lijenog djecaka koji se samo ujutro malo pozdravi kojim udarcem i onda citav dan prespava.
I mi smo u 27 nedelji trudnoce i vec mesec dana imam problem kada legnem da spavam...pritisak mi padne na 80/50, 70/45, nekad izmeri 68/43 i ja skocim, pa sednem, i odmah se iznivelise i bude npr 90/60, 100/65..kako legnem ono ponovo isto...beba je oko kilogram..pre neki dan je bio 950 grama..zivahan je, gurka se i rita cesto...pomenula sdam ovo za pritisak lekarima, kazu da nosim holter 24 casa..nosila sam i kazu da je srce ok i da je to stanje izazvan trudnocom, neki "dijafragmalni"pritisak i da ce se nakon porodjaja sve vratiti na svoje...u prvoj trudnoci u zadnjem trimestu sam nekoliko puta bila po nekoliko dana u bolnici zbog povisenog pritiska...eto ti ga sada...inace imam nizi ili normalan pritisak...jel neko ima slicne probleme sa tim malim i padajucim pritiskom u toku noci tj.u horizontalnom polozaju?
Pozdrav, imam dilemu oko racunanja nedelja trudnoce.U 25 nedelji smo bili na ekspertskom pregledu u NS i na rezultatima od doktorke pise da smo u 25. nedelji a da trudnoca odgovara 24.nedelji i da je termin 20. Januar a doktorka kod koje vodim trudnocu u VŠ navela je datum porodjaja 25.Januar.Kako sad da znam u kojoj smo nedelji?Poslednja men.je 15.April.i po tome ovo bi trebalo da je 27.nedelja.
Moj ti je savet da se ne opterecujes! I meni je doktorica slicno rekla, ja sam po njoj 26. ned, a po ultrazvuku 25. ned., kao beba je kilazom ned dana u zaostatku. Kad sam je pitanja koliko je beba teska, kaze 860 gr, a ta kilaza odgovara 27. ned trudnoce?!?!?!?
Tacno tako,draga meni je poslednja menstruacija 20.April i ultrazvucni mi se ne poklapa sa mojim datumom par dana,ali to ne treba da te brine ja ulazim u ponedeljak u 27-dmu nedelju a termin mi je od 25-30 Januara . Ti si negde 26 nedelja. Imas ovde izracunavanje trudnoce pa pokusaj izracunatu sama. Ako ti se poklapa sve kad izracunas mozda se vidimo u Betaniji i docekamo nase bebice zajedno :-) :-* Pozz
Drage moje, ja sam usla u 27.Imam par pitanja, i molila bih za iskren odgovor.Ne znam sta se sa mnom desava,mnogo sam nervozna kad sam u drustvu drugih ljudi, najradije bih bila samo sa suprugom.Svi me nerviraju, svadjam se sa najblizima bez razloga.Grozno se osecam.Da li se nekoj od vas slicna stvar dogadjala? Da napomenem, poslednje 2 nedelje mi je bas tesko, bole me ledja, noge...mozda me i to nervira.Upomoc
Jel te popustilo? :) mislim da je to normalno,svaka je trudnoća drugačija i svaka buduća majka drugačije reaguje i nosi se s tim. hormoni nam rade 220;) nisam imala većih problema,izuzev par nevoljkih dana a i nervoza se povremeno javljala rastući s tegobama i bolovima koje sam osecala. probaj što više da se opustis,misli na svoju bebu i nek te prate srecne misli:)
Ćao mame, ja sam sada 27 nedelja i imam neke nedoumice naime beba je sitnija za svoj uzsrast uz to mu i nožice zaostaju u razvoju nekih nedelju dana, za glavom i rukama. Da li je neka imala taj problem?
I meni su rekli da mi beba ima vecu glavu ali to je normalono jer smo i ja i muz visoki :)
ja sam u prosloj trudnoci u 7 mesecu otkrila isto to.da glavica,nogice i ruke ne odgovaraju istoj nedelji i pritom su mi na 4 d ultrazvuku videli anomaliju pupcane vrbce i rekli da to jedno sa drugim povezano moze da ukazuje na neke probleme sa hromozomima,tj da dubl test mozda nije bio dobar,a mrni je bio odlican.
sve u svemu svaka beba se razvija drugacije.dva meseca sam provela na mukama jer sam bila preplasena iako mi je dr rekao da je sve u redu i da ne brinem,jer mi od samog starta trudnoca kasni 2 nedelje tj da mi ciklus nije bio redovan tada kada sam ostala trudna.
i naravno bebac je bio super i sada ima 2 ,7 meseci napredniji je fizicki od druge dece...zato je imao vecu glavicu,jer deca koja imaju predispozije da budu visoka imaju malo vecu glavicu.
evo i sada nosim decaka 27 sam nedelja i glavica mu je za nedelju dana naprednija....to su parametri po kojima ne migu sve bebe da budu iste.neke se rode sa 3 kg neke sa 4 kg...tako da se samo opusti i ne razmisljaj...sve ce biti u najboljem redu :*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »