Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
Ja se nisam ugojila ni malo, cak sam u minusu 3 kg od dana kada sam saznala da sam trudna. Malo se brinem...nemam neki apetit, 18.nedelja prva trudnoca. Stomak se tek nazire...ima li ko slicnu situaciju?
Pozdrav Mile. Ja za par dana ulazim u 18-tu nedelju. Oslabila sam 4 kg, nemam nikakav apetit i tek od skora sam prestala da povracam. Inace sam prva tri meseca povracala vise puta dnevno. Meso ne mogu da vidim. Stomak mi je bas mali, ko ne zna ne bi primetio da sam trudna. Ja mislim da je sve uredu, nije svacija trudnoca ista. Pozdrav.
Ja sam izgubila 4 kilogrma i josuvek ne mogu normalno da jedem. Ulazim u 18-tu nedelju za par dana. Apetit nikakav ali hvala Bogu beba je dobro. Stomak tek ja sto primecujem... ne brini :)
Pozdrav,

Ja sam do sada smrsala 6 kg bez mucnina. Na posebnom rezimu ishrane sam zbog dijabetesa i najstrozije su mi zabranjeni ugljeni hidrati.
Pozdrav svima ja sam 18 nedelja ovo mi prva trudnoca i pre neki dan sam bila na kontroli i sa bebom je sve uredu
ima jedno pitanje za sve vas malo iskusnije mame na telu pocelo da mi se pojavljuju neke crvrnr linice i tackice mozete mi reci sta je to
HVALA :)
strijee
pozdrav za sve trudnice tj buduce mame ja sam u 18 nedelji ovo mi je cetvrta bebica i trudnoca .Da li neko ima problem sa kontrakcijama meni je prepisan Utrogestan 2 x 100mg i bensedin 2 x 2mg i mirovanje osecam se kao da sam prvi put trudna ovo je za mene nesto novo,predhodne trudnoce su prosle skroz uredno osim folne kiseline nisam nista pila ako neko ima slicna iskustva neka pise
Hvala pozzzzz
cao dragana...i ja isto pijem utrogrstan kao ti zbog kontrakcija materice...samo je vazno da sto vise mirujes... samo sto mene trnu prepone i stodna kost vjerovatno od tih tableta .... pozu
veliki pozdrav!ja sam takodje u 18.nedelji trudnoce,i juce sam. saznala da se beba nalazi u karlicnom polozaju!molila bih vas da podelite samnom vase iskustvo o tome,narav
no ako ste bili u istoj situaciji!pozdrav
Moj sin je bio u karličnom položaju skoro do samog kraja trudnoće. Na UZ sam bila poslednji put u 32. nedelji i još uvek je bio tako postavljen.. Međutim, u međuvremenu se okrenuo i kada je došlo vreme za porođaj, sve je bilo kako treba. Doktorka koja me porađala se čudila kako se okrenuo, pošto sam ja sitna, a on bio velik, ali priroda i bebice sve to sami urede kako treba, najčešće nema razloga za brigu. Pozdrav
Meni je sin u prvoj trudnoći bio od prvog trenutka u karličnom položaju i tako ostao do kraja, pa sam imala carski rez. Doktori mi kažu da to ne mora biti slučaj uvek, da se beba okreće i menja položaj.
zdravo mamice, ja sam takodje u 18.nedelji trudnoce , samo sto je moja bliznacka ..:) ima li neko od vas iskustvo u tome ?
I ja nosim blizance,ali sam ista nedelja kao i ti :)





















evo da se javim,trudna sam 18 ned.juce sam radila amniocintezu u betaniji,sve je ok,malo neprijatno ali nije bolno.imam sina od 4 god i jedva ceka da se rodi beba:-)ne znamo jos uvek pol,ali je osetim vec par dana i divan je osecaj.srecno svima i pozz vas.
Milice,mene su slali zbog godina,sada cu 34 da napunim.Ja samu Betaniji radila posto sam negativna pa sam morala Rogam da primim.Dobila samnalaz,imacemo decaka,sve je ok.Nadam se da si i ti sve obavila i da je sve u redu.Tek sada vidim tvoje pitanje...pozz
Cao Jelena.. Vidim da si radila amniocintezu, na Betaniji. Ja prekosutra idem to da radim bas tamo.. Kazi mi, zasto si ti vadila plodovu vodu? Mene su poslali prvo kod geneticara, pa kod njega treba da dobijem uput za Betaniju, vadila sam krv pre 4 nedelje i nesto u krvi mi je poviseno bas, bas. Zato sam bila toliko hrabra da te pitam zasto, i da li su ti odma vadili ili si cekala? I da li si isla kod geneticara? Hvala ti puno.. Ja sam takodje u 18. nedelji. Pozdrav :)
Poštovane mame, čekam svoje prvo dete i trenutno sam u 18. nedelji trudnoće, ugojila sam se svega pola kilograma ali želela bih vas da pitam za neki koristan savet kojim kremama i preparatima da mažem stomak i grudi radi prevencije strija. Preporučivali su mi i maslinovo ulje, ružino ulje, Pavlovićevu mast.. Da li ima neko neki predlog koji proizvod se pokazao kao najdelotvorniji? Hvala unapred :)
Marija, meni je druga trudnoca, s'tim sto mi je razlika bas mala ( prosle godine sam se porodila u septembru)...u prvoj trudnoci nisam dobila ni jednu striju, mazala sam se sa saljicevim za strije, a u prva 3 meseca sam se ugojila 6 kg, a ukupno 16 do kraja trudnoce. Mislim da mnogo zavisi od same koze i da je to sve individualno. Ja sam imala veci problem tokom prve trudnoce, a vidim i sad pocinje, koza na nogama i rukama mi je bila izuzetno suva, da je svrbela i cak od cesanja sam stvorila ktastice. Za to mogu fa preporucim kozmetiku a- derma i ktemu za ruke neutrogenu.
Pozdrav
Hvala vam Jasna, za sada mi se Pavlovićeva mast pokazuje kao najbolja opcija, mada kombinujem je sa Nivea body milk za suvu kožu i Mixom što mi je preporučila Iva. Za sada su delotvorni. Naravno, slažem se sa vama da su strije neminovne i da je najvažnije zdravlje bebe. Hvala na savetima, pozdrav
Draga Marijana, i ja ulazim u osamnaestu nedelju i trece dete je u pitanju.Ugojila sam se pet kilograma do sada. Biraj kreme koje odgovaraju tvojoj kozi.Kako raste stomak neminovno je da se dobiju strije pogotovo kod osoba koje su bile mrsavije pre trudnoce.U prvoj trudnoci mazala sam se i natapala pa sam ipak dobila strije,koje su se posle porodjaja pretvorile u male bele linije.Sve je to drugo stanje.Vazno je samo da mazes sa kremom koja ce drzati tvoju kozu vlaznom,jer od ove nedelje se javlja i suvoca i perutanje koze i suvoca kose.Vazna ti je samo pravilna nega.Ne smes odredjene kreme ni nanositi na kozu jer kroz kozu ulazi u tvoj krvotog i moze da skodi bebi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »