Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
I ja sam 38 nedelja. Treci bebac. Sa oba prethodna porodjaja sam prosla bez epidurala, spinala i slicnih trakatancija. Sve moze da se izdrzi kada je normalna trudnoca u pitanju. Jedino mi je prihvatljivo carski rez u slucaju moranja Ali mi nikako nije prihvatljivo da me neko bode u zdrav mozak t.j kičmu. Ne činite to sebi.
Ne znam sve imam osecaj da se nadao da cu se poroditi ranije kao sto je i trebalo a on je tada bio na odmoru..A sada kada je poceo da radi i kada je dezuran sledece nedelje,njegov kolega iz ordinacije mu kaze pa poradjaj zenu na dezurstvu i otvorena je i u terminu sta cekas...svaki uz 7500,na tri nedelje do mesec dana,od osmog meseca ctg na drugi dan po 1500,mogla sam u privatnoj bolnici da se porodim za te pare skoro bi isto bilo..Da li ti imas zakazan porodjaj ili ?
Da li neko ima mucnine sada? Ja svaki dan imam mucnine i ponekad povracam ne znam sta da radim... kao da mi zeuldac uopste ne radi...
Pozdrav mame!
Mi smo u 38 nedelji,spremamo se lagano za narodni front,mozda se sretnemo tamo :-) Veliki pozdrav i srecno svima!
i mi se spremamo za narodni front i jako se plasimo,prvi put nam je ;) inace sam trudnocu vodila kod dr privatno koji me uopste nece poradjati iako radi u frontu te sam u jos veecoj panici ko li ce mi zapasti od lekara..Inace jedina svetla tackica nam je epidural ;) Hocete i vi?
I mi se spremamo za narodni front polako. :-)) kad vam je termin?
Ima li koja mama da ceka bebu oko 25tog Januara? A da ce se poroditi u Betaniji? I za kog dr ste se odlucile da bude uz vas na porodjaju? :-)
Pozdrav mame, mi smo sada usli u 38.ned. sve je ok osim povremenih stezanja u materici. Ne bih rekla da su kontrakcije jer nema neko odredjeno vreme ni trajanje ali stegne uz bol i popusti. Jel se desava jos nekom?
i meni se isto desava pa ne znam da li je bebin polozaj ili kontrakcije a termin nam je za 20 dana :-)
POZDRAV MAMICE BLIZIM SE 38 NEDELJI I JEDVA CEKAM SVOJU BEBICU
I ja cu jos malo u 38. :-)) Kako se osecas? :-) Meni je stomak cesto tvrd sada...
cao svima ja sam u 38 nedelji beba je spremna samo cekamo taj trenutak pocetak rodjenja jos jednog clana u porodici jedva cekam taj dana zelim svim mamama koje su blizu susreta sa bebabom ovih nedelja sa srecom i sve najlepsei naravno budi te hrabre i jake da docekate taj trenutak bebe u narucju [pzdrav svima
Pozz za sve buduce mame..Bebac i ja smo u 38 nedelji..pre dva dana sam bila na ctg-u i bio je uredan,nedaje znake da ce skoro njoj je lepo izgleda unutra.Termin mi je 14.01.2015,jedva cekam da je uzmem u narucje i da pocnemo da se druzimo. Prva mi je trudnoca i ne plasim se porodjaja,vazno mi je da prodje sve super..
Moj bebac i ja smo u 38. nedelji. Trudnoća je protekla savršeno, bez mučnina, kiselina i sl. Juče smo išli na ultrazvuk i bebac je težak oko 3380g. Radili smo i ctg koji je bio uredan. Tokom ultrazvuka bebino srce je počelo sporije da kuca, jako sam se uplašila. Međutim kada sam se okrenula na bok otkucaji bebinog srca su se stabilizovali. Tada mi je doktor objasnio da više ne smijem ležati na leđima nego isključivo na boku. Sat vremena kasnije sve smo ponovili i sve je bilo u redu. Tako drage buduće mame da znate da se i to dešava, da se ne uplašite kao ja. Pozdrav!
I mi smo u 38.nedelji :) bas sam presrecna. Danas smo bile prvi put na ctg-u i sve je super sa bebom i nedaje bas neke naznake da zeli napolje :) sve se nadam da cemo zajedno docekati novu godinu i onda moze da se rodi :) jedva cekamo nasu bebu :)
Mi smo u 38-oj nedelji, Sofiii se ritka, štucka..pre 9dana imali smo 3kg, nadam se da nece biti prevelika bebica, da bi bio prirodan porodjaj. Termin nam je 12-og Decembra, mada me dole bas boli kako god se okrenem i kada krenem hodati, znate li jel se to otvaram mozda ili se samo siri karlica ? Isto uvece često sa njenim pokretima ide i tup bol u predelu stomačića.. pozzić svim mamama i budućim ! ♥
Lena i mi smo u 38 nedelji,bili smo 3 dana u bolnici juce smo dosli kuci ali nista bebac jos ne planira da izlazi,poceli su mi bolovi otisla sam u bolnicu ali nista. Mene mnogo boli kada lezim pa se okrecem i hodam to ti se siri karlica i beba je teska mi imamo 3700g za sada ;) ne otvaras se jos ne brini. Mora prvo da ti pukne vodenjak i da krenu jaki bolovi pa da ides u bolnicu ja sam pogresila sto sam otisla u bolnicu jedva sam cekala kuci da dodjem nista se ne desava bezveze sam lezala tamo. Hvala bogu i ja i bebac smo super prednjaci glavicom i svi rezultati su super sad samo cekamo njega da izadje,decak je :)
Cao Lena,
Ja mislim da se ne otvaras nego da ti se luci i dalje hormon koji podstice sirenje karlice. Tako je i kod mene :). Meni je termin 15.12 i isto tako se osecam kao i ti.... I isto me bolucka stomak ... Kako god smatram da je to sve ok. Pozdrav, Jelena
Ja sam 38.nedelji danas sam bila na CTG pa sam se malo uplasila s obzirom da se videla skoro ravna linija, pa me doktroka poslala da jedem i prosetam jer je je bilo pola devet jutros, a nisam jela. Kad sam se vratila i ponovo uradila CTG linija je bila oscilirajuca ali jos uvek ne dovoljno. Moze li neko da mi objasni sta to znaci i da li je do normalno? Ovo mi je prvi CTG
Isto se i meni desilo,ali je posle soka i cokoladice bilo ok :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »