Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Meni je skracen grlic i uloziv za jagodicu prsta,isto prva trudnoca i strahovi da li cu izneti do kraja.Mirujem i utrogestan od 100mg
Samo opušteno i što više da ležite! Meni je treća trudnoća pa se čuvam možda čak i više nego u periodu prve. Druga je prošla neopaženo jer sam bila posvećena mom prvencu koji je bio mali. Sada su moji sinovi još malo pa 7 i 9. Pijte i magnezijum. on odlično zatvara grlić. Srećno!
Hvala na savetu,a ja sam toliko uplasena da kad treba da ustanem da jedem,da idem do wc,da operem kosu,ja se prestravim da se nesto ne desi,sigurno zato jer nemam iskustva s obzirom da sam prvi put trudna... :)
Moja drugarica je imala isti slucaj kao i ti draga Jelena,ona je bila otvorena od 20tt za prst a rodila je u 41tt tako da to nemora nista da znaci,njoj su isto rekli da miruje jer joj je beba isto bila nisko jer kad lezis valjda se ona sama podigne gore i da jos nije smijela imati odnose :/ puno srece ti zelim i ne plasi se,vec se samo pridrzavaj doktorovi savjeta
Da li pije koja trudnica vitamine iz DM-a i da li su kojoj rekli na ultrazvuku da je curica a rodila deckica ili obrnuto??
Uzivam i mazim non-stop. ;) A i brusnica je pomogla, hvala ti puno.
Pa, i ovi Pregnacare vitamini otprilike kostaju toliko - 28 komada 15e. A sigurno nista ne fali ni tim iz DM-a, vitamini su vitamini. ;)
Hvala ti jos jednom i uzivaj i ti u ovom najlepsem periodu u nasim zivotima. ;)
i ja pijem vitamine od elevita al jer su preskupi 100 komada je oko 50 eura,a u dm-u vitamini za trudnice su troduplo jeftiniji pa zbog toga pitam,pa cu ih poceti da koristim :) uzivaj u svojoj trudnoci i mazi trbuscic ♡♥
Hvala na tvom savetu, probacu sa brusnicom.
A sto se tice tvog pitanja - ja ne pijem vitamine iz DM-a (pijem Pregnacare vitamine), a u vezi pola bebe - nazalost, desava se da pogrese. :/
Pozdrav i svako dobro!
Pozdrav za sve buduce mame! Htela bih da pitam za savet - od pre 2 dana me boli kod levog jajnika kada podignem levu nogu, tj. priblizim je tom delu stomaka. Da li je neko imao slicna iskustva - da li treba da brinem?
Na pregled idemo za nedelju dana. Sve drugo je super, bebi mrda i uzivamo u tome. ;)
Moguce da je zbog nahlade pijte caj od brusnice 2dcl dnevno,ja sam imala malo problema s tim prosle sedmice za 2 dana je proslo..sretno :)
Cao! Desava li se nekome da su vam ujutru prsti na rukama ukoceni, tj da vas bole zglobovi na prstima?
negde sam procitala da pri skupljanju vode u organizmu u trudnoci moze doci do oticanja ruku, ili trnjenja ruku. e sad, nije navedeno da je konstantan osecaj. da li nesto radite ceo dan rukama (primera radi - kucanje na kompjuteru i sl?)
Pozz drage mame,u 25-oj sam nedelji i vec 20-ak dana mi konstantno trne i oticu ruke,nemam nikakvog osjecaja u rukama,radila sam sve nalaze i u redu su.inace mi je prva trudnoca pa nzm jel to normalno?!
Drage Mame,
evo mene opet,rađen mi je ogtt test sa 75g glukoze,u oktobru je bio 9,2,i počela sam sa dijetom. a u decembru 10,3.Baš sam za brinuta ne znam


ššta da radim
Draga Gabrijela, nemojte biti previse zabrinuti. Nastavite svakako sa dijetom, i fizickom aktivnoscu (ako vam je doktor dozvolio) . Najvaznije je da je beba dobro i da se normalno razvija, sto ce pokazati sledeci pregled, :) A do tada vodite racuna o tezini (dobijanju kilograma) i uzivajte u trudnoci. Srecno! :)
PS Ja sam na prvom testu imala rezultat oko 9 posle 2 sata.
Pozdrav svima, ja sam radila OGTT test sa 75g glukoze i nakon pola sata secer mi je bio 9,6. Ginekolog mi je rekao da treba da drzim dijetu jer imam malo vise plodove vode, nema testenine, belog hleba i sve sto ima secera slatkisi, sokovi... Medjutim, posto sam imala policistcne jajnike posecujem i endokrinologa. On kaze da je kod policisticnih jajnika secer u trudnoci normalna pojava i da ovaj moj nije zabrinjavajuci jer je vec nakon 1h pao na 6,6 i jer sam se od pocetka trudnoce ugojila oko 1,5kg. Takodje je rekao da za dorucak mogu da jedem koliko god hocu, do rucka mogu da uzimam voce i po neki slatkis, srednje obilan ruca a posle uzina i vecera da budu sto laksi (salate, belo meso, bez testa..). Moram da kontrolisem prvi jutarnji secer (na prazan stomak) i ako ne predje 5,8 sve je super. Naravno izbegavanje testa i slatkisa ne moze da skodi :). Srecno svima
I ja sam u istom sosu oko te dijete. Bila sam na ekspertnom ultrazvuku i tad mi je doktor rekao da mi je plodova voda blizu gornje granice,i da povedem računa o šećeru i ugljenim hidratima. Zakazan mi je ogtt test za 16.12. pa ću videti kakvi su rezultati, a glukoza mi je na krvnoj slici bila 3.9. Mada, sestri su radili taj ogtt jer joj je glukoza bila niska kad su joj vadili krv. Valjda će biti sve u redu :)
Drage Mame,radila sam OGTT test sa 75g glukoze,i šećer mi je 9,2 i stavili su me na dijetu,jer imam malo više plodove vode,da li ima neko takva iskustva.
ejjjj... pozdrav,ja sam 25nedelja,osjecaj je divan. Bebac je nemiran mnogo. 😁 I ja sam radila OGTT,jer sam krupnija. 5,4 ;7,8 ;6,4 ; 5,2 mi je bio. Sve je uredu. Moras malo pripaziti na ishranu,jer secer moze preci na bebu,a i napredovace vise u odnosu na koliko bi trebao. Nemoj se sikirati,proci ce sve. 😊❤
cao dage mame...nadam se da uzivate kao i ja u svakom pokretu vase bebe :) osecaj je prelep i jedinstven,inace nosim devojcicu ;) jednu princezicu koju mama jedva ceka da upoznaa :) pozdrav i od menee ;))
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »