Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2774
Ostavite komentar
Obrati se ginekologu.
Drage mame ja sam se sada pogubila skroz. Citam ivde da ste u 31.nedelji i da su vam termini u Decembru??? Imala sam zadnju menstruaciju 20Aprila po zadnjoj menstruaciji u cetvrtak 20.11.2014. mi pise da sam po mojoj menstruaciji 30.4 nedelja a po Ultrazvuku 31. A termin mi je 25Januara? Sad vise nista ne kontam ? Nosim devojcicu o teska je 1654gr.....
Cao,
I meni je poslednja menstruacija bila 23aprila termin mi je 28og januara. Tacno nam je ovo 31nedelja. :-))
Pozdrav drage moje,
ja danas ulazim u 31. sedmicu. Prije dva dana sam bila na UZ. Moj mali akrobata je promjenio položaj. Sada je glavicom prema gore. Inače sve je ok. Bebac je 42 cm i ima već 2200 gr. U ponedeljak sam prvi put čula i otkucaje bebinog srca. Moj sin (tako kažu doktori) je pun života, snažan i jak. Ja se borim sa šlajmom i hipersalivacijom, ali već je bolje. Termin mi je 24.12.2014. Ovo mi je treće djete. Jedva čekamo da mu poželimo dobrodošlicu, poljubimo, pomirišemo. Do sad sam dobila 13 kg, ali Bogu hvala, koža mi nigdje nije pukla (iako sam ja odavno prešla tridesetu). Mažem se lanovim uljem. Sinoć sam primjetila da su mi bradavice na rukama jednostavno nestale. Vjerujem da je od tog ulja.
Pozdrav, ocekujm devojcicu, uskoro idem na UZ. Stalno me sutira u besiku i to je neopisiv bol. Cak ni pojas ne pomaze...jedva cekam decembar da izadje napolje :) ovo mi je 2 dete.
Ipak imamo 1640g sad mi je lakse..Usli smo u 8 mesec nosim curicu i termin je 13.01.2015 jedva cekam da je vidim.
pozdrav,ja i ti smo tu meni je 27.12.2014 termin. Nosim devojcicu 31smo nedelja imamo 840 g sto me jako brine mada doktorka kaze da je to odlicno.
Kog decembra izlazi napolje :) ? I mi cekamo devojcicu,i 26 og decembra mi je termin ...Srecno i pozdrav ..
Pozdrav svim buducim mamama :-) Zanima me da li je neka od vas imala ili dobila trudnicki osip po kozi? Uglavnom ide ispod grudi, stomak, butine... Za sada mi tegobe ublazi jedino bebi ulje pre toga sam samo mazala kremu protiv szrija jedne poznate kuce koja pravi kozmetiku za bebe. To sada ne pomaze. Takodje problem sa suvom kozom bradavica, resila sam sa medela kremom za taj problem, jedino to mi je pomoglo.
Ja od 4 meseca imam problem sa osipom, svaki mesec mi izadje nekad je samo po stomaku, a nekad po butinama. Kad mi je prvi put izaslo po stomaku otisla sam kod ginekologa, rekao mi je da je to od sunca jer imam osetljivu kozu, ali mi je ipak dao da uradim nalaze na kojekakve viruse i ispostavilo se da imam parvovirus b19. Medjutim taj virus je prosao a meni su i dalje izlazili osipi praceni svrabom i crvenilom,tako da ko zna od cega je. Ako mi opet izadje def idem kod dermatologa. A inace sam mazala kremom za osip i koristila kupku od psenice, to mi je gin prepisao. E sad to je kod mene slucaj, al najbolje da vidis sa gin ili derm.
Cao svima...mi smo u 31 nedelji,ocekujemo decaka... odlicno se osecam bar za sada, nestajem u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza.Prva mi je trudnoca i nemam neki strah, kroz to mora svaka zena da prodje...za sada sam zadovoljna, beba se pomera zivahna je i to mi prija.... Pozz svim buducim mamama i bebcima...
eucerin losion ya telo sa 10% ureom
Zdravo, ja sam u 31 nedelji trudnoce, ocekujem curicu, ali mi je doktor rekao da ima kilogram na tezini…pa sam se malo prepala. Da li je neko imao slicno iskustvo?
Zdravo Marija, zelela bih da ti kazem par stvari kako se ne bi brinula.
I ja sam u 31. nedelji i očekujem jednog dečaka, koji je čini se malo krupniji, ali to svakako nije nešto što je sto posto tačno, a kamo li presudno. S obzirom na to da mi je ovo druga trudnoća želim da podelim svoje iskustvo sa vama kojima nije i koje se brinete isto kao što sam i ja prvi put :-) to je valjda posao za mame, da brinu ;-)
Dakle, mnogo važnije od procenjene težine na UZ je dinamika napredovanja bebe, znači svaka beba ima svoj ritam i samo bi trebalo da ga okvirno prati bez većih odstupanja. Ako je tvoja beba sve vreme procenjivana kao manja, tj. mlađa, to je onda sasvim u redu, a da bi se to moglo što bolje pratiti potrebno je da te lekar uvek gleda na istom ultrazvučnom aparatu, jer ni oni nisu svi podjednako precizni. Inace svaki UZ ima procenjenu grešku od +-10%, što u ovom uzrastu nije zanemarljivo. Moja prva beba, sada već devojčica, bila je sve vreme procenjivana kao manja i zaista se i rodila manja sa 2900g, doduše i dve nedelje pre termina, ali potpuno zrela i zdrava. Baš ta moja malena samo 4 dana pre porođaja procenjena je na 3300g, tako da kao što možeš da vidiš iz mog iskustva, to uglavnom nije baš precizno, a ni presudno.
Nadam se da sam te bar malo umirila, srećno svim mamama!
Ja sam 31.nedelja i super se osecam... kao i celu trudnocu... jedva cekam da upoznam mog decaka :)
Pozzz buduce mame :) Danas na UZ smo saznali da je mali macan tezak 1670gr. Seka je imala 4600gr,kada se rodila videcemo koliki ce on biti do kraja. A ja jedva cekam sastanak sa njim
Pozdrav svim buducim mamama. Usla sam u 31. nedelju i s vremena na vreme osjecam umor koji mi krene iz cista mira dok sjedim, hodam, lezim ....tad otezano disem i srce mi brze kuca, tad nemam snage cini mi se ni da pricam. Osjecaj je bas neprijatan. Doktor kaze da je to normalno i da promjenim polozaj kada mi se to desava. Ovo mi je inace prva trudnoca pa me sve plasi. Nalazi krvi su mi u redu ali ja nikakve vitamine ne pijem ni sada niti sam pila ranije. Doktor mi je rekao da nema potrebe da ista pijem ali vidim da sve trudnice piju nesto. Da li da na svoju ruku uzmem neke vitamine koji se uzimaju u ovom periodu ili ne?
i meni se desava da jednistavno budem bez daha ili zadihana,kao da sam trcala :-) ali to je normalno. ja nista ne pijem od tableta vitaminskih, sem magnezijuma zbog grceva a pila sam ga od pocetka trudnoce jer mi je pomagao i kod glavobolja. u prvom trimestru sam pila folnu kiselinu. ako je krvna slika u redu meni je doktorka rekla da nema potrebe za vit.suplementima, samo paziti na kvalitetnu ishranu.
Mozes da pijes Prenatal. On sadrzi sve sto ti je potrebno. Ja ga pijem citavu trudnocu. A dobar je i za vrijeme dojenja.
Pozdrav!
Hvala ti, sad mi je lakse :-D
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »