Komentari za tekst "Vantelesna oplodnja"

Komentara
770
Ostavite komentar
Gde raditi vto imam 43 , nizak amh 0,2 ,fsh 5
E mail mejlovirazni@gmail.com
Gde raditi vto imam 43
Molim Vas pošto živite u Grčkoj da me posavetujete u vezi klinike Embio Medical Center u Atini. Ja se spremam da idem tamo a ne poznajem nikoga ko je bio tamo izuzev preporuke jednog londonskog ljekara.
Ja zivim u solunu i trenutno sam na drugom pokusaju vantelesne.znam sve klinike,pa ako te zanima mogu ti pomoci
Srdacno se zahvaljujem Tanji,trenutno sam pocela sa terapijom ,icicu u Grcku,poslala sam meli u Makedoniju ali nisam dobila odgovor.
Izgleda da makedonci nisu tako zainteresovani
U Grckoj rade do 51. I u Makedoniji
Ovo je odgovor i za Zanu. U Grckoj je po zakonu dozvoljeba vto do 51. Isto i u Makedoniji.
Ima ima samo hrabro i skupi novac
Imam 50 godina,zelim da postanem majka,procitala sam komentar,da imam sanse,samo neznam gde da se obratim,u Pragu su mi rekli da je 48godina maksimum,Zato molim Tanju ako zna gde da se obratim neka napise ovde,bice velika pomoc za sve nas malo starije koje ipak zele da postanu majke,unapred se zahvaljujem
Draga jelena ija se borim sa oplodnjama a imam 32,vise nista neznam ni kud ni gdje :-(
i meni su 50 godina,imali nade za mene da postanem majka?gde da se javim u koju kliniku?
Ima nade ako ste zdravi.Srecno
zelim da mi se javi neko ko je vec odradio vantelesnu u ceskom hvala
Uradila sam ija prvu vestacku oplodnju 11.11.2013...NATALIJA ako mozes da se javis pada razmenimo iskustvo i misljenje pozzz...
Cao suza ija sam suzana..citam kom.ija sam prosle godine isto kad iti radila i nije uspjela nazalost.. :-(radila pre toga dve inseminacije i nista ma razocarana sam.na oplodnji sam imala samo jednu jajnu celiju.
Uradilasam vantelesnu ubacrnmije embrion i interesujeme kako treba sada da se ponasam i dali mora da se lezi non stop
dali je to mogucnos da je to njemu sjemavod zacepljen u moga supruga molia bi odgovor unaprijed hvala
mene zanima za nalazi šta je to baktreloski 1000sa profiti a u prvi nalazi nisu našli niti ni jedne plodne sjemenke nego tek u drugom nalazu su našli jednu plodnu sjemenku njemu uvijek varira sperimijogram
Imam 43 godine i posle brojnih neuspelih pokusaja u raznim nasim klinikama u Beogradu (cija imena necu navoditi), suprug i ja smo odlucili da pokusamo u inostranstvu. Prva ideja je bila Slovenija, medjutim kada smo culi da i oni kada ne znaju sta dalje - pacijente upucuju u Prag, prelomili smo i preko jedne klinike u Beogradu koja saradjuje sa bolnicom Pronatal u Pragu krenuli smo iznova u proceduru.Buduci da smo vise puta pre toga pokusavali, ne moze se reci da smo bili neiskusni, tako da slobodno i odgovorno mogu reci da se tretman i postupak koji smo tom prilikom doziveli u ovoj nasoj klinici i u Pragu nije mogao uporediti ni sa jednim dozivljenim pre u nasim klinikama. Moj zakljucak je da sve nase klinike rade na principu SLUCAJNOSTI buduci da NEMAJU KVALIFIKOVANE EMBRIOLOGE a to vam niko nece reci. Takodje vam niko nece reci da ce vas citava priprema ovde i boravak u Pragu kostati gotovo isto koliko i j postupak u nekoj nasoj privatnoj klinici. Nadalje u Pragu se radi i PGD - genetika embriona pre transfera sto povecava sanse za uspeh nesto vise od 17% jer podrazumeva da ce se izvrsiti transer samo genetski ispravnih embriona, a sa kojim postupkom nase klinike NISU UPOZNATE i vecina lekara nikada za isti nije ni cula. U svakom slucaju, a buduci da sam ja konacno ostala u drugom stanju u ovim godinama TOPLO PREPORUCUJEM Prag svima koji mogu da obezbede sredstva a posebno onima koji su zbog godina na samoj granici mogucnosti da postanu roditelji. Dakle, ne gubite vreme ni novac kod nasih nekvalifikovanih otimaca novca vec se uputite tamo gde ipak imate realnu sansu!!!
Dusanka, veliki pozdrav za Vas!
Ovo je post od pre tri godine, ali Vas molim za odgovor. Imam 41 godinu. Pre 3 godine sam imala prirodnu trudnoću. Sa suprugom sam se zabavljala tek par meseci i vrlo brzo sam ostala u drugom stanju. Amniocentezom je utvrđena anomalija i uradili su mi pobačaj u 6-om mesecu trudnoće. U toj trudnoći sam dobila 12 mioma koji su mi otklonjeni par meseci nakon pobačaja. Dakle, sve se to dogodilo pre 2 godine. Posle toga sam napravila pauzu, kako bi mi rez od operacije zarastao. Pokušavam već godinu i po da zatrudnim, ali bez uspeha. Odradila sam sve analize, briseve, hsg (levi jajovod je prohodan, desni je srastao najverovatnije nakon operacije), spermogram je odličan, svi hormoni u granicama dozvoljenog...ali su Fsh 11,8 i amh 0,23! Znam da sam Vas ugušila sa svojom pričom da bih Vam postavila pitanje, ako možete da mi pomognete?! Da li u Pragu doniraju jajne ćelije, jesu li Vama donirali? Jer mislim da će u mom slučaju to biti neophodno zbog jako niskog amh. Inače, nisam napisala, da su nam i svi brisevi sterilni i da smo oboje potpuno zdravi. Hvala Vam unapred!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »