Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3799
Ostavite komentar
Meni je bila beba naprednija stalno ali sam bila bolesna i sad je taman, verovatno jer nisam skoro nista ni jela ni pila... Meni je trudnoca bas bila laka pa mi je sad bas cudno sto teze dizem i sto osecam tezinu :-D pa bih sad sto pre. Jel pijes mozda nesto? Cula sam za caj od maline ali nisam sigurna... Nemoj da se plasis samo budi aktivna i pozitivna, druzi se, skreci misli a kad vec dodje neces imati kad da mislis :-))
P.S I meni je stomak cesto tvrd,u 8 sam imala i kontrakcije koje nisam ni osecala ;)
Moj bebac je na ulaz u kanal,otvorena sam 2cm i nista ne osecam...strepimo od 8 meseca a sada nikako da krene ;) a vreme je,dr kaze da je napredniji..Blago tebi,ja se jako plasim...
Cao svim mamama ..Imam samo jedno pitanjce :) Doktor mi je dao uput za CTG,ali mi je rekao da odem kad osetim lazne bolove ..Inace ovo mi je prva trudnoca i pojma nemam kada su lazni bolovi,do sada jos nista nisam osetila,termin mi je 26 og decembra,pa sta mislite kad bih mogla da odem ..?Pozz
oa super ako imas fb posalji mi zahtev dusan milena lazic https://www.facebook.com/ pa boze zdravlje mozda se sretnemo.. pozzz
Ja i ti cemo se sresti sigurno,i ja sam iz Nisa ;) ja nosim devojcicu ..Veliki pozdrav i od mene ...
i menije 26 decemra termin nosim decka. pa mame nek vam je sa srecom... odakle ste iz kog dela grada mozda se sretnemo u porodilistu mi smo iz Nisa.... veliki pozdrav
Hvala puno na savetu ...Inace ovo mi je prva trudnoca i jako se plasim porodjaja,posto sam po prirodi panicar sto se tice ginekoloskog pregleda,ali mnoge se porodise,i ja cu ;)
I ja imam 26.12. termin 😊
U laznim trudovima se stvrdne jako stomak na par sekundi(kao grc).Nije bolno.Samo se materica priprema na porodjaj.Meni su rekli da uzmem magnezijum da se opusti malo.
Pozdrav buducim mamama!Mi smo 2 dana do 37-me nedelje,2.800 teski taman koliko treba:-)))Prvorotkinje budite happy,jer ste u neznanju...meni je ovo druga trudnoca i iako je prva bila prije skoro 6 godina i protekla je relativno dobro(prirodni porodjaj)jos uvijek se svega sjecam kao da je juce bilo...toliko o tome kako se sve zaboravi:-)))Al se ne zaboravi ni osjecaj kad vam prvi put dovedu vase najdraze...neprocjenjivo!!!Sretno svima:-)))
Evo i mojih novina u ovoj nedelji..smizla se okrenula na glavu, kaze dr da cu imati lak porodjaj, aj i to da vidimo :) krenuli smo na ctg, kiselina se smanjila, nemamo streptokoke, za sada sve ok, jos samo da nam se pridruzi nasa srecica. Tata ce da prisustvuje porodjaju, cak ima mogucnost i da presece pupcanu vrpcu, al necemo toliko daleko da idemo, dovoljno je sto ce biti uz nas u tom jedinstvenom trenutku :)
Mene kiselina ubija. :-( Nema sta nisam probala.
Meni jedino pomaže mineralna voda Donat, skoro 1 l dnevno popijem. Kiselina nestaje, a također pomaže u laganom pražnjenju crijeva. Toplo preporučujem :) sretno :)
cao...jos 2 dana do 37 nedelje. bili smo na pregledu i takodje kao i Mariji receno je da je beba mala 2400 gr ali nema razloga za strah jer beba je nisko i ne moze se precizno izmeriti.
Pozdrav svima.Evo danas nam je 36ned i 5dana.Bila sam kod dr nasa curica je 2940gr teska. Sve je u redu :) Dobro se osecam.
Cao svima! Juce sam bila kod doktora, i rekao mi je da bebic ima 2.100gr , puno sam se uplasila! U 37-moj smo nedelji, da li neko ima iskustva sa tim? Funkcije, i sve ostalo je ok, samo malo tezine.😕
I kod mene je sitna beba,ali oni sad u zadnjem mesecu dobijaju jako puno na kilazi.Oko 250g nedeljno.
Cao drage moje. Ja danas ulazim u 37-mu nedelju. Bebac je pre 10 dana na UZ imao 2.800 i pravilno je okrenut. Od prosle nedelje sam krenula na CTG, sutra idem ponovo. O porodjaju ne razmisljam, jer mi je ovo prvo dete i ne znam sta me tamo ceka. Kako su se sve ostale porodile i mi cemo. Ako puno razmisljamo nabicemo visok pritisak pa cemo stvoriti problem bez problema. Tako mi je bilo za HSG kada sam radila, komentari su bili zastrasujuci, ne daj Boze nikom. Ja se uplasila, nabila pritisak, radila na zivo i nisam osetila hvala Bogu nista. Sve nam je ovo individualno. Ja se samo nadam da necu morati epidural zbog nus posledica. Jos malo i evo nasih beba u nase narucje!
Ha sjajna si , i meni je prvo isto sam imala iskustvo sa HSG i cak sa 20 godina ranicom na grlicu -laserska vaporizacija, i odmah sam rekla kad sam te dve pojave na zivo prezivela a nisam imala ni malo dobro iskustvo narocito sa hsg ,3 puta mi u 7 dana ubrizgivali kontrast i radili dilataciju grlica,nisam znala da postoji UZ snimanja kanala... haos znaci kad se setim, ni sad ne znam sta me ceka ali ne ocekujem da je porodjaj bezbolan ,kazem opet nek boli sta boli da samo bebac bude uredu , ja mogu bol da trpim ko konj sto kazu :D
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »