Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Ja sam u 13 nedelji, putovala sam ovaj vikend sa avionom ( let od 2h). Najbolje je da ipak pitas svog doktora!
Poz svima...zanima me ako mi neko moze da odgovori dali je normalno da sam do 14 sedmice smrsala 9 kg...uopce ne mogu da jedem samo povracam i gadi mi se hrana...
Zdravo svima! Ja sam u 14 sedmici trudnoće, na početku imala krvarenje, bila u bolnici, sada kod kuće, propisano mirovanje, mada ja i prošetam s vremena na vrijeme, ništa previše.. Primam progesteron i pijem dabroston. Na pretprošlom pregledu grlić sakroponiran dužine 43 mm, a na zadnjem dužine 36 mm. Sad me interesuje da li imam razloga za zabrinutost? Pošto i ovdje piše, da može doći do pobačaja ako se grlić smanjuje, i to bez prethodnih ikakvih simptoma. A imala sam već jednom spontani, pa me svega strah. Al doduše, bilo je skroz drugačije, plod je jednostavno odumro, bez ikakvog krvarenja. Inače, ako ko ima slično iskustvo neka piše, a pogotovo ovo sa grlićem me brine, da li to nešto znači.
Drage mame! U 14. sam nedelji + 3 dana i od samog pocetka trudnoce imam bolove u donjem delu stomaka koje i dalje traju. Da li je to normalno? Molim vas pisite na ovu temu, sad sam vec zabrinuta jer imam u poslednja 3 dana ucestale bolove koji su "sevajuci", tako mogu da ih definisem.
Meni je doktor rekao da se ti sevajuci bolovi javljaju kada se materica siri. Mada ja sam ih imala na samom pocetku trudnoce i trajali su 10 dana.
Sada sam u 14. nedelji i povremeno me zaboli donji stomak,ali to je na sekund-dva.
Da sam na tvom mestu otisla bih kod lekara po savet jer je svaka trudnoca drugacija...stoga se ne bih puno uzdala u iskustva drugih trudnica.
Cao svima:) u 14. Sam nedelji i boli me stomak, ali ne donji nego gornji deo, oko rebara najvise.Kao nekakva cudna upala misica.Jel iko imao takvo iskustvo?
Hej pozdrav svima!
Juce sam prvi put videla svoju bebicu na UZ, ne mogu ni sa cime da uporedim predivan osecaj i emocije koje su me preplavile.
Ne mogu ni da zamislim kako ce tek biti kada mi dodje u narucje.
Inace, simptome nemam, sem poraslih i ponekad bolnih grudi, ali lagana masaza uljem resava i taj problem.
(usla u 14. nedeljicu)
Posle osam godina braka,i raznih ispitivanja,i posle milion poseta raznim doktorima i klinikama,sa obrazlozenjem da je sve i redu i kod mene i supruga...na kraju nam se desila prirodna trudnoca kad smo na kraju digli ruke od svega...ugledali smo naseg bebca i culi njegovo majusno srce kako radi punom snagom...sada smo 14-ta nedelja...nemamo nikakvih problema,ni mucnine niti bilo sta...uzivamo maksimalno...puno pozdrava za sve buduce i sadasnje mame...nikad ne odustajte,samo napred!
Martina, vjerovatno ti se sad primijeti stomak :) Mozda si prvorotkinja pa zbog toga.
trudna sam tri ipo meseca trebala bi da udjem u cetvrti ali ja nemam nigde stomak preko dan mi je malo povecan ali sutradan ujutru uopste nemam , jer normalno da se stomak ne vidi odma u trecem mesecu ?
normalno je,ja sam u 14 nedelji a imam samo 48kg i sve je super :)
Trudna sam 12 tj, sa 7 sam imala smedi iscj. I koristila utrogestan, do sad je bilo sve ok kad se jutros opet javio taj iscjedak, dali je tko imao sta takvo ????
Moj ginekolog kaze da je to normalno u 12-13.ned zbog toga sto se placenta razvija.
Draga Sanja normalno je sto boli,mada ako je neprestalno treba otici lekaru,bolje na vreme sve proveriti,nije nijednoj isto...jaza dva dana ulazim u 14nedelju...i ponekad osecam bol samo na levoj strani.
Sad sam 14+ 3 I stomak me bolucka kao da treba da dobijem. Nije previse jak bol,al nije ni prijatan. Jel to normalno???
Zelim da pozdravim sve buduce mame,zelim vam laku trudnocu i jos laksi porod. Mi uzivamo u 14. nedelji,konacno bez muke i povracanja. Inace dr mi je rekla sto se tice tripl i bubl testa ako ne zelim,ne moram da radim,u 12 nedelji smo bili na ultrazvuku i sve je bilo u redu. Zelim da porucim svim devojkama,zenama da je moja drugarica radila te testove i bili su joj uzasni rezultati,malo je falilo da pocne da dobija napad paanike zbog loaih rezultata,na kraju je rodila decaka zicog i zdravog. Opustite se i uzivajte,trebalo bi da znate da nigde nije cenjen i verodostojan taj test koji je obavezan u Srbiji. Znajte i da Bog ima zadnju,a od sudbine se ne moze pobeci. Sve najlepse :))
pozdrav za sve buduce mame... trudna sam 14 sedmica...svi nalazi I sve je ok hvala bogu....jedino imam povremeno tupe bolove u donjem dijelu stomaka I kao neke grceve pa me zanima ima li jos neka mama u istoj situaciji I trebam li se briniti...ovo mi je prva beba koju zeljno iscekujemo I ja I muz...hvala vam I uzivajte u blagoslovljenom stanju
pozdrav i tebi,ako se javljaju s vremena na vreme mozda si prehladila a mozda je i zbog sirenja materice. i ja sam 14 nedelja i mogu reci da konacno uzivam. U svakom slucaju ne bi trebalo da brines,jer su prosle nedelje sa rizikom. Puno pozdrava :)
Pozdav tudnicama, ja sam14 nedelja i starasno me brine cinjenica da mi se stomak cak ni nazire, vec je i manji nego inace posto sam od mucnina smrsala. Kako vi stojite sa vasim stomacicima :-)
Zbog nadutosti i meni je bio veci prethodnih nedelja. Od prosle je i meni manji obim nego ranije. Ma ne brini, sve je to normalno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »